Αρμονία αισθήσεων στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Αυτήν την άνοιξη την περιμέναμε για πολλούς λόγους. Πρώτον, ήταν αυτή η βαρυχειμωνιά φέτος (για δεδομένα Ελλάδας πάντα!) που μας κούρασε. Δεύτερον, η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις, ως γνωστόν, επομένως δεν κρατιόμασταν! Τρίτον, είχαμε κανονίσει αρχές Απρίλη να βρεθούμε κοντά στη φύση και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι Κορινθίας ως φιλοξενούμενοι της Έλενας Μαλακού στο ονειρεμένο Αrmonia Boutique Hotel!

Armonia Boutique Hotel στο Κεφαλάρι Κορινθίας
Το ονειρικό Armonia Boutique Hotel

Ο καιρός, βέβαια, είχε άλλα σχέδια για εκείνες τις μέρες. Όπως καταλαβαίνετε δεν πτοηθήκαμε και προσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας. First stop λοιπόν Κεφαλάρι Κορινθίας και Αrmonia Boutique Hotel! Το κατάλυμά μας είναι ένα παλιό ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα, αδερφάκι με το Αρχοντικό Κεφαλάριτα χωρίζει στην ουσία ένας τεράστιος υπεραιωνόβιος πλάτανος.

O υπεραιωνόβιος πλάτανος στο Κεφαλάρι Κορινθίας
O υπεραιωνόβιος πλάτανος φυτεύτηκε το 1875 από περαστικό μικροέμπορο από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Φτιαγμένο με μεράκι, κόπο και πολλή δουλειά από ανθρώπους (βλ. Οικογένεια Μαλακού) που αγαπούν το χωριό τους και θέλησαν να μεταφέρουν αυτήν την αγάπη και στους επισκέπτες του. Ένας τέτοιος άνθρωπος και η νεαρή ιδιοκτήτης του, Έλενα Μαλακού, η οποία είναι εξαιρετική οικοδέσποινα και χαρισματικός άνθρωπος! Με την ευγένεια, την καλή διάθεση, τη διακριτικότητα και τη ζεστασιά που την χαρακτηρίζουν, μας έκανε να απολαύσουμε τη διαμονή μας στο έπακρο και να ανυπομονούμε να επιστρέψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Κεφαλάρι Κορινθίας
Κεφαλάρι Κορινθίας – Armonia Boutique Hotel

Το Armonia Boutique Hotel στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Το Αrmonia Boutique Hotel στο Κεφαλάρι Κορινθίας αποτελείται από 4 ρομαντικά δωμάτια, που διακρίνονται από φινέτσα, στυλ, απλότητα, και πολυτέλεια μαζί! Με ενεργειακό τζάκι σε κάθε δωμάτιο (η οικοδέσποινα είχε προνοήσει ως και για προσάναμμα!), αυτόνομη θέρμανση, υδρομασάζ, προϊόντα προσωπικής περιποίησης, μπουρνούζια, παντόφλες, στρώματα…βασιλικά, και ένα μπουκάλι κρασί ως welcome drink, νιώσαμε να πρωταγωνιστούμε σε μεσαιωνικό παραμύθι.

Εντυπωσιαστήκαμε επίσης από την προσεγμένη διακόσμηση και από τα χειροποίητα έπιπλα, που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό χαλάρωσης δίπλα στη φύση. Ένα ακόμα στοιχείο που μας “κέρδισε” μεμιάς είναι το όνομα του Αρχοντικού, Αρμονία. Σύμφωνα με την Μυθολογία η Αρμονία ήταν θεά, η οποία γεννήθηκε από την παράνομη ένωση του Θεού του πολέμου, Άρη, με τη Θεά της ομορφιάς, Αφροδίτη. Έτσι, δόθηκε η αναγκαία ισορροπία και η εναρμόνιση των δυνάμεων για αγάπη και ηρεμία στον κόσμο.

Λένε πως τα ονόματα καθορίζουν κάποιες φορές έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση. Εμείς έτσι ακριβώς νιώσαμε στον ξενώνα αυτό.  Λες και ξεχείλισε το μέσα μας από εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

Το όνομα του δικού μας δωματίου “Καλλιστώ”, ανήκει στη Νύμφη Καλλιστώ (Καλλιστώ=η ομορφότερη), μιας Θεότητας που συνδέθηκε με τον Θεό Δία και πέρασε από δυο μεταμορφώσεις: μια σε αρκούδα, και μια σε Αστερισμό. Ο αστερισμός αυτός είναι η γνωστή μας Μεγάλη Άρκτος.

Καλλιστώ - Armonia Boutique Hotel
Το δωμάτιο Καλλιστώ. Τι καλύτερο να ζητήσουμε;
Armonia Βoutique Hotel - Καλλιστώ
Δωμάτιο Καλλιστώ

Ημέρα 1η

Την πρώτη μέρα φτάσαμε αργά το μεσημέρι. Η Έλενα, ή αλλιώς ”Πυργοδέσποινα”, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Αrmonia Boutique Hotel.  Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε για φαγητό σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Οι πρώτες εικόνες, μυρωδιές, και γεύσεις μας μετέφεραν… πού αλλού; Σε ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό, στο οποίο θαρρείς πως ο χρόνος, και οι έγνοιες, σταματούν. Αν και ήμασταν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη βάση μας, νιώσαμε κατευθείαν εναρμονισμένοι με τη φύση, και την ηρεμία που απλόχερα σου προσφέρει το Κεφαλάρι Κορινθίας.

Διαβάστε πού να φάτε στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Πεζοπορία στη Μεγάλη σπηλιά – Κεφαλάρι Κορινθίας

Σειρά είχε ο απογευματινός περίπατος – πεζοπορία με αφετηρία τον Ξενώνα Αρμονία ως τη Μεγάλη Σπηλιά. Πρόκειται για ένα μονοπάτι 1500 μέτρων, με σήμανση, που ξεκινά από το χωριό και εκτείνεται σε δασική έκταση με πεύκα κι έλατα. Ανηφορίζοντας τον πλακόστρωτο δρόμο παράλληλα στο μικρό ρέμα, με το τρεχούμενο νερό, βρεθήκαμε στον χωμάτινο δασικό δρόμο που συνεχίζει ως το κιόσκι και καταλήγει στη Μεγάλη σπηλιά. Είχαμε σκεφτεί πως θα κάνουμε εναλλακτικό τουρισμό και πως αυτή τη φορά θα περπατούσαμε πολύ. Δυστυχώς δε καταφέραμε να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής, εξαιτίας της κούρασης, αλλά και μιας ξαφνικής μπόρας, που νότισε τα ρούχα και τα πρόσωπά μας.

Πεζοπορία στο μονοπάτι της Μεγάλης Σπηλιάς
Μεγάλη Σπηλιά
Πεζοπορία στο μονοπάτι της Μεγάλης Σπηλιάς
Μονοπάτι Μεγάλη Σπηλιά
Πεζοπορία στο μονοπάτι της Μεγάλης Σπηλιάς
Μονοπάτι Μεγάλη Σπηλιά λίγο πριν πιάσει η ξαφνική μπόρα 🙁

Επιστροφή στο χωριό και στον ξενώνα Αρχοντικό Κεφαλάρι, που εξελίχτηκε σε ιδιαίτερο meeting point για όλες τις μέρες της διαμονής μας στο χωριό. Απολαμβάνοντας τη συντροφιά της Έλενας, και του αναμμένου τζακιού (εντάξει, είπαμε ο καιρός έκανε τα τερτίπια του και μας έκανε να ζήσουμε αυθεντικά χειμωνιάτικες στιγμές μες την άνοιξη!) σχεδιάσαμε το πρόγραμμα των δυο υπολοίπων ημερών και χαλαρώσαμε διαβάζοντας και συζητώντας ως αργά.

Ημέρα 2η

Day2 και ξεκινάμε με ένα πρωινό πλούσιο, χορταστικό, και ξεχωριστό λόγω του ότι όλα (μα όλα!) τα προϊόντα ήταν τοπικά και παραδοσιακά. Απολαύσαμε ιδιαιτέρως τη σπιτική κολοκυθόπιτα της Κας Mίνας (μαμάς της Έλενας), τα οικολογικά αυγά του κτηνοτρόφου Βασίλη -από αλανιάρες κότες πάντα!-, τα λαχταριστά κέικ και τις μπουγάτσες, τις σπιτικές μαρμελάδες και τον αχνιστό ελληνικό καφέ που μας σέρβιρε η Έλενα. Τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας;

Πρωινό στο Αρχοντικό
Παραδοσιακό-σπιτικό πρωινό

Οινογνωσία στα οινοποιεία της περιοχής

Επιλέξαμε να αφιερώσουμε τη μέρα στην ανακάλυψη-εξερεύνηση κάποιων οινοποιείων στην ευρύτερη περιοχή. Αν και στο εξωτερικό η διαμονή σε παραδοσιακά οινοποιεία-αμπελώνες με ξεναγήσεις σχετικά με τον μούστο και τους τρόπους παραγωγής του έχει κερδίσει έδαφος, στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό αυτό το είδος τουρισμού. Εμείς είπαμε φυσικά γιατί όχι; Άλλωστε ο βροχερός καιρός ήταν ιδανικός για να γνωρίσουμε το εσωτερικό των οινοποιείων και για να επιδοθούμε σε οινο-γνωσία!

Κτήμα Παλυβού - Αρχαία Νεμέα
Οινογνωσία στο κτήμα Παλυβού

Επιλέξαμε δυο διαφορετικά οινοποιεία, ένα μεγάλο στη Νεμέα, το Κτήμα Παλυβού και ένα μικρότερο, μα εξίσου δυναμικό, στο Κλημέντι, το Κτήμα Γκιούλη. Και δεν απογοητευτήκαμε από την επιλογή μας, απεναντίας περάσαμε πολύ όμορφα και στα δύο.

Κτήμα Παλυβού

Το Κτήμα Παλυβού, βρίσκεται αρκετά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας και είναι από τους πρώτους επισκέψιμους αμπελώνες της περιοχής. Από απλό πατητήρι τα προηγούμενα χρόνια, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο οινοποιείο το 1995. Στα 3ΟΟ, και παραπάνω, στρέμματα του αμπελώνα του διατηρεί τη μοναδική Πελοποννησιακή ποικιλία σε ερυθρό οίνο, το “Αγιωργίτικο”. Στο κτήμα αυτό θα “συναντήσετε” επίσης τις εξής ποικιλίες: Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, και Syrah.

Κτήμα Παλυβού
Αμπελώνες Παλυβού

H Kατερίνα Ζ. μάς ξενάγησε στους χώρους παραγωγής του οίνου, συγκεκριμένα στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια γαλλικής, κυρίως, προέλευσης. Μας έμαθε τον σωστό τρόπο οινογνωσίας και, παρά τον άστατο καιρό, μάς ξενάγησε στους αμπελώνες του κτήματος Παλυβού, που εξελίχθηκε σε μια πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία.

Κτήμα Παλυβού
Μη δούμε κούνια… 🙂 Αμπελώνας Παλυβού

Kτήμα Γκιούλη

Φεύγοντας από τη Νεμέα, και πριν επιστρέψουμε στο Κεφαλάρι Κορινθίας, κατευθυνθήκαμε προς το Κλημέντι. Μια περιοχή κοντά στο Κεφαλάρι. Το Κλημέντι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, κάτι που δεν του φαίνεται από την πρώτη ματιά τουλάχιστον! Έτσι, λόγω του οριακού -για τις ελληνικές ποικιλίες- υψομέτρου, στο Κτήμα Γκιούλη καλλιεργούνται κυρίως ξένες ποικιλίες. Βέβαια, όπως μας είπε ο Δημήτρης, σε κάποια σημεία του αμπελώνα τους καλλιεργούν λίγο Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο.

Κτήμα Γκιούλη
Τα κρασιά στο Κτήμα Γκιούλη ωριμάζουν σε γαλλικά βαρέλια (ξύλο δρυς)

Το Κτήμα Γκιούλη είναι ένας αμπελώνας 6Ο στρεμμάτων, πιστοποιημένος ως βιολογικός.  Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1993, όταν ο Γιώργος Γκιούλης, γεωπόνος ο ίδιος, φύτεψε τον πρώτο του αμπελώνα, με την ποικιλία Cabernet Sauvignon. Η παράδοση συνεχίστηκε με τα παιδιά του, Δημήτρη και Ερμιόνη, να σπουδάζουν οινολογία και διοίκηση επιχειρήσεων αντίστοιχα και να επεκτείνουν το οινοποιείο. Αναλυτικά οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι εξής: α) Οι ερυθρωπές (ροζέ): Sauvignon Gris και Μοσχοφίλερο, β) Οι λευκές Chardonnay και Sauvignon Blanc και γ) οι ερυθρές: Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο.

Κτήμα Γκιούλη
Τα υπέροχα κρασιά του κτήματος Γκιούλη

Κατά την προσωπική μας γνώμη, αν βρεθείτε στην περιοχή, πραγματικά αξίζει να τα επισκεφτείτε. Η ξενάγηση είναι δωρεάν και πραγματοποιείται από ανθρώπους με βαθιά γνώση και αγάπη για το κρασί και τον τρόπο παραγωγής του. Τα οινοποιεία είναι επίσης και family-friendly, σε περίπτωση που ταξιδεύετε με την οικογένειά σας. Καλό είναι, βέβαια, να τηλεφωνήσετε πριν πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας.

Η δεύτερη μέρα, αποκλειστικά αφιερωμένη στα οινοποιεία και στη γνωριμία μας με το χωριό, τελείωσε. Για άλλο ένα βράδυ χαλαρώσαμε με καλή συντροφιά στο Αρχοντικό Κεφαλάρι, το οποίο λειτουργεί, στον χώρο υποδοχής, και ως καφέ- μπαρ.

Ημέρα 3η

Τρίτη μέρα στο χωριό και ξεκινάμε και πάλι με ένα απολαυστικό πρωινό από τα χεράκια της Έλενας. Είχαμε σχεδιάσει να επισκεφτούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για αρχή. Έπειτα, να επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό αυθεντικό χωριουδάκι της περιοχής, πολύ κοντά στο Κεφαλάρι Κορινθίας, τη Δροσοπηγή.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Εδώ, σύμφωνα με την μυθολογία, σκότωσε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Στο υπερσύγχρονο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας θα γνωρίσετε πώς δημιουργήθηκε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, όπως οι λίμνες και τα βουνά. Θα μάθετε για τα φυτά και τα ψάρια του υγροβιότοπου, αλλά και για το πώς βιοπορίζονταν οι άνθρωποι της περιοχής τα παλιά χρόνια. Υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης σπάνιων ειδών πουλιών που φιλοξενούνται στη Λίμνη Στυμφαλίας, μέσα από ειδικά κιάλια στον εξωτερικό χώρο του μουσείου. Στο εσωτερικό του μουσείου υπάρχει ανοιχτό ενυδρείο με ψάρια της περιοχής, ενώ οι μακέτες και οι αναπαραστάσεις στον χώρο  έχουν διαδραστικό χαρακτήρα.  Μπορείτε να περιηγηθείτε τόσο στους χώρους του μουσείου όσο και γύρω από τη Λίμνη.

Λίμνη Στυμφαλίας & Μουσείο Περιβάλλοντος

Δροσοπηγή: Το χωριό-έκπληξη ξεχασμένο στο χρόνο

Για να είμαστε ειλικρινείς επισκεφτήκαμε για δυο λόγους τη Δροσοπηγή! Ο πρώτος, για να δούμε έναν παραδοσιακό, πετρόχτιστο, οικισμό της περιοχής με ένα έμβλημα: Τον Πύργο της Δροσοπηγής ή των Νοταράδων! Ο πύργος ανήκε σε μια οικογένεια πλούσιων αρχόντων της περιοχής, και χτίστηκε την Οθωμανική περίοδο. Δυστυχώς, δεν διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Ο Πύργος των Νοταράδων στη Δροσοπηγή
Ο Πύργος των Νοταράδων

Η Δροσοπηγή έχει επίσης δυο εκκλησίες, τη Μονή της Αγίας Τριάδας και την εκκλησιά της Αγίας Κυριακής. Δυο όμορφες βρυσούλες, αναβλύζουν γάργαρο νερό, και υποδέχονται με τον δικό τους τρόπο τον κάθε ταξιδιώτη. Στο χωριό αυτό μένουν μόνιμα 25 κάτοικοι.

Δροσοπηγή Κορινθίας
Δροσοπηγή

Ο δεύτερος λόγος που επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο χωριό ακούει στο όνομα Βασίλης! Ο Βασίλης, κτηνοτρόφος πια, άφησε πίσω του τη ζωή στην Αθήνα. Πλέον συντηρεί στη Δροσοπηγή τη δική του μικρή φάρμα με ζώα όπως κατσίκες, πρόβατα και κότες. Αυτός ο ωραίος τύπος μας ξενάγησε με χαρά τόσο στο χωριό, όσο και στη φάρμα του. Μας μίλησε για τη ζωή στο χωριό και για το πώς είναι να ζεις στη φύση, σε ένα ορεινό χωριό, έχοντας αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα των ζώων.

Δροσοπηγή Κορινθίας
Ο δεύτερος λόγος για να επισκεφτούμε τη Δροσοπηγή ήταν ο Βασίλης
Δροσοπηγή Κορινθίας
Στη φάρμα του Βασίλη

Μετά από αυτή την περιήγηση και γεμάτοι γνώση για τη φροντίδα των ζώων, μας κέρασε καφέ στο πιο ιδιαίτερο σημείο του χωριού, με θέα το απέραντο του βουνού και του ουρανού. Η Ολυμπιάννα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που ζήτησε στον Βασίλη να μετακομίσει το γραφείο της ακριβώς εκεί. Ο καφές αυτός, εκτός των άλλων, είχε πολλή πλάκα, καθώς μαζί μας θέλησαν να “καθίσουν” και κάποιες κότες! Οπότε, κρατούσαμε ένα  σκουπόξυλο, ο Βασίλης δηλαδή, για να διώχνει τις κότες σαν ευγενικός οικοδεσπότης.

Καφέ στη Δροσοπηγή
Το νέο γραφείο της Ολυμπιάννας 🙂

Σκέψεις και συναισθήματα για το Κεφαλάρι Κορινθίας

Η απόδρασή μας στο Κεφαλάρι Κορινθίας ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Η ιδιαιτερότητα αυτή οφείλεται στο ότι βιώσαμε διαφορετικές εμπειρίες σε σχέση με άλλα ταξίδια που έχουμε κάνει. Στο τριήμερο αυτό μείναμε σε ένα καταπληκτικό κατάλυμα, ήρθαμε σε απόλυτη επαφή με τη φύση και τα ζώα, κάναμε πεζοπορία, γνωρίσαμε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όπως και να το κάνεις, δεν πίνεις κάθε μέρα καφέ απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης!

Κάποιες φορές, η φύση και η καλή συντροφιά, είναι αρκετές για να σου ζεστάνουν την ψυχή. Να σε κάνουν να θυμηθείς ποια είναι τελικά τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που ζήσαμε αυτήν την εμπειρία που σκεφτόμαστε να καθιερώσουμε αποδράσεις χαλάρωσης στη φύση σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα είναι σίγουρο όμως: Kεφαλάρι, we will be back!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Έλενα Μαλακού για τη φιλοξενία στο Armonia Boutique hotel, την Κατερίνα Ζαζιά για την ξενάγηση στο Κτήμα Παλυβού και τον Δημήτρη Γκιούλη που μας ξενάγησε στο Κτήμα Γκιούλη.

Κεφαλάρι Κορινθίας
Ανθισμένες αμυγδαλιές και γραφικά σπίτια στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς να πάτε στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Ένα σημαντικό ατού που έχει το Κεφαλάρι, παρότι είναι ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας, είναι η κοντινή του απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και η εύκολη πρόσβαση. Το Κεφαλάρι Κορινθίας απέχει μόλις 130 χλμ. από την Αθήνα αλλά και από την Πάτρα. Ερχόμενοι από Αθήνα βγαίνουμε στην έξοδο για Κιάτο και ακολουθούμε τις πινακίδες για Στυμφαλία. Θα οδηγήσουμε περίπου 20 λεπτά μέσα από έναν βατό και φαρδύ ασφαλτόδρομο για να βρεθούμε εκεί. Το Κεφαλάρι Κορινθίας προσφέρεται και για μονοήμερες εξορμήσεις αφού απέχει μόλις 13 χλμ. από τη Στυμφαλία και  35 χλμ. από τη Λίμνη Δόξα και τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Διαβάστε για την μονοήμερη εξόρμησή μας στην Ορεινή Κορινθία: Roadtrip στην Ορεινή Κορινθία

Που να φάτε στο Κεφαλάρι Κορινθίας

Το Κεφαλάρι Κορινθίας δεν προσφέρει άπειρες επιλογές για φαγητό. Οι 2 ταβέρνες όμως που λειτουργούν στο χωριό, είναι εξαιρετικές επιλογές. Στην είσοδο του χωριού η ταβέρνα ο Μάγκας (παρατσούκλι του παππού-ιδιοκτήτη της ταβέρνας) λειτουργεί από το 1975. Εκεί γευτήκαμε νόστιμα μαγειρευτά φαγητά, ψητά της ώρας και ήπιαμε ροζέ κρασί. Εκτός όμως από το φαγητό, η ευγένεια του προσωπικού και ο γλυκύτατος Μάγκας παππούς μάς κέρδισαν.

Η δεύτερη επιλογή για φαγητό βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Το Γεύση και Οίνος είναι μια οικογενειακή ταβέρνα που τη δουλεύει η κυρία Σοφία με τον άντρα της. Κάνουν ό,τι καλύτερο για να σε εξυπηρετήσουν και να νιώσεις άνετα. Στο Γεύση και Οίνος φάγαμε μαγειρευτά φαγητά (υπέροχη φασολάδα με χόρτα!) και μείναμε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Οι τιμές του επίσης είναι πολύ καλές.

(Visited 5.170 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Callie 21 Απριλίου, 2019 at 7:54 πμ

    Παιδιά συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Εϊναι γεμάτη πληροφορίες μεν αλλά και τόσο συναίσθημα. Οι φωτογραφίες σας δε πάντα αληθινές και τόσο χαρούμενες. Σε μεταφέρουν εκεί ή μάλλον θα ήθελες πολύ να σε μεταφέρουν αμέσως εκεί! Καλό Πάσχα να έχουμε και περιμένουμε την επόμενη εξόρμησή σας! Τα φιλία μας από http://www.anthomeli.com

    Reply
    1. zoudiagr 21 Απριλίου, 2019 at 4:16 μμ

      Ευχαριστούμε γλυκιά μας Κάλη, αυτός ήταν και ο στόχος μας…Να σας ταξιδέψουμε! Φιλιά πολλά, Καλό Πάσχα και σε εσάς!

      Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *