Κάρπαθος: ο οδηγός που θα πάρεις μαζί στις διακοπές σου.
Καθισμένοι αναπαυτικά στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της Καρπάθου περιμένουμε υπομονετικά να περάσουμε την πύλη και να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα.
Αρκετά μαυρισμένοι και λίγο ταλαιπωρημένοι από τον πρωινό ζεστό ήλιο του νησιού, κάνουμε τον απολογισμό μας για τις διακοπές μας στην Κάρπαθο που μόλις τελείωσαν.
Το κοινό μας συναίσθημα, μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα στο νησί, ήταν το πόσο ανανεωμένοι και γεμάτοι από εικόνες και εμπειρίες γυρίζουμε πίσω, στη βάση και στην απαιτητική καθημερινότητά μας.
Γιατί να πας στην Κάρπαθο
Σε αυτό το σημείο θα επιχειρήσουμε να σε πείσουμε να επισκεφτείς και εσύ το νησί. Αν δε το καταφέρουμε μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές τότε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο μας! Που ξέρεις, ίσως παρακάτω βρεις αυτό που αναζητάς.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Η Κάρπαθος είναι ένα εναλλακτικό νησί, αυθεντικό με άγρια, παρθένα ομορφιά, αντιθέσεις, εναλλαγές τοπίων και παραλίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το ότι διατηρεί ατόφια κάποια παραδοσιακά έθιμα, ειδικά στα χωριά, την κάνουν αυτομάτως έναν ξεχωριστό προορισμό.
Η Κάρπαθος είναι ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, εξερεύνηση αλλά και αρκετή οδήγηση. Ναι, η Κάρπαθος είναι το 2ο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο. Αν σου αρέσει να είσαι αραγμένος όλη μέρα στην ίδια παραλία τότε η Κάρπαθος δεν είναι καλή επιλογή.
Επίσης η Κάρπαθος ανήκει στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστείς αρκετές ώρες για να πας. Ωστόσο, τα μακρινά νησιά είναι αυτά που δεν έχουν μαζικό τουρισμό και που μπορείς να απολαύσεις περισσότερο. Εμείς θα σου δώσουμε ένα ακόμα κίνητρο για να πας στην Κάρπαθο. Το βόρειο κομμάτι του νησιού.
Στον βορρά, θα συναντήσεις ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πιο όμορφα χωριά στον Ελλαδικό χώρο. Η παραδοσιακή και απομακρυσμένη Όλυμπος είναι κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Παραπάνω δε σου λέμε, συνέχιζε να διαβάζεις το άρθρο μας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το βόρειο κομμάτι του νησιού λόγω του σπάνιου φυσικού πλούτου του έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή NATURA.
Κάρπαθος: Πώς να πάω
Πριν αποφασίσεις με ποιον τρόπο θα επισκεφτείς την Κάρπαθο πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το που βρίσκεται. Η Κάρπαθος είναι ένα ακριτικό και απομακρυσμένο νησί για τους περισσότερους Έλληνες. Χονδρικά να πούμε ότι η Κάρπαθος βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο. Αν μένεις σε αυτά τα νησιά τότε το καραβάκι θα σε πάει εύκολα στον “παράδεισο”.
Οι 26 περίπου ώρες μέσα στο πλοίο είναι σχεδόν απαγορευτικές για να επιλέξει κάποιος να κάνει το ταξίδι Πειραιά – Κάρπαθο. Το αεροπλάνο είναι ο γρηγορότερος και πιο ξεκούραστος τρόπος για ένα τέτοιο μακρινό προορισμό. Δυο αεροπορικές εταιρείες, η Aegean και η Sky Express, έχουν συχνά πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καρπάθου.
Αν κλείσεις νωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια το κόστος δε θα ξεπεράσει αυτό των ακτοπλοϊκών με καμπίνα. Συμβουλή μας, αν είσαι αποφασισμένος να επισκεφτείς την Κάρπαθο κλείσε νωρίς τα αεροπορικά. Η πτήση διαρκεί μόλις 50 λεπτά.
Πού να μείνω στην Κάρπαθο
Λοιπόν, σε αυτό το σημείο κράτησε καλά σημειώσεις. Η Κάρπαθος θα λέγαμε ότι είναι ένα νησί που χαρακτηρίζεται από το τουριστικό και πιο προσβάσιμο νότιο κομμάτι και τον ορεινό -σχετικά ανεξερεύνητο- βορρά.
Στο νότιο τμήμα της Καρπάθου, με τους ευωδιαστούς πευκώνες, θα έχεις πρόσβαση στις πιο διάσημες παραλίες του νησιού (Διακόφτης, Αχάτα, Αμμοοπή, Κυρά Παναγιά), θα επισκεφτείς γραφικά χωριουδάκια (Μενετές, Αρκάσα, Απέρι), θα κάνεις βραδινή βόλτα και θα ψωνίσεις σουβενίρ στην πρωτεύουσα και στο βασικό λιμάνι του νησιού, στα Πηγάδια.
Ο βορράς όμως έχει τη δική του χάρη. Το βόρειο κομμάτι της Καρπάθου χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά και τις έντονες κορυφογραμμές του. Οδηγώντας στις φιδογυριστές στροφές υπήρχαν στιγμές που περνούσαμε μέσα από τα σύννεφα. Πραγματικά εντυπωσιακή αίσθηση.
Εκτός από την εμβληματική Όλυμπο, το βόρειο κομμάτι του νησιού θα σου προσφέρει περισσότερη ηρεμία, εκπληκτικά άγρια τοπία ανέγγιχτης ομορφιάς και παρθένες παραλίες.
Τα Πηγάδια είναι μια καλή επιλογή σαν βάση για να ανακαλύψεις το νότιο κομμάτι του νησιού. Μπορεί τα Πηγάδια να μην εντυπωσιάζουν από γραφικότητα και νησιώτικη αρχιτεκτονική, είναι όμως μια πολύ καλή επιλογή διαμονής με κόσμο και αρκετά μαγαζιά για φαγητό και ποτό το βράδυ.
Αν σου αρέσει να είσαι κοντά σε παραλία χωρίς πολλές πολλές μετακινήσεις μπορείς να μείνεις και στην Κυρά Παναγιά, μια από τις διάσημες παραλίες του νησιού. Με μια αναζήτηση θα βρεις αρκετά καταλύματα.
θα σου προτείναμε, ανάλογα τις μέρες που έχεις στο νησί, να επιλέξεις να μείνεις κάποιες μέρες στα Πηγάδια και κάποιες στην εκπληκτική Όλυμπο.
Πόσες μέρες να μείνω στην Κάρπαθο
Όπως θα διάβασες και παραπάνω, η Κάρπαθος είναι ένα μεγάλο νησί με ατελείωτες παραλίες και πολλούς όμορφους οικισμούς. Στο διάστημα της παραμονής μας στην Κάρπαθο (8 ημέρες) κολυμπήσαμε στις βασικές παραλίες του νησιού και είδαμε αρκετά παραδοσιακά χωριά.
Θεωρούμε ότι 5 μέρες για το νησί της Καρπάθου είναι το ελάχιστο διάστημα για να ανακαλύψεις κυρίως το νότιο κομμάτι του νησιού με σχετική άνεση. Μια εβδομάδα θα λέγαμε ότι είναι ιδανική για να πάρεις μια καλή γεύση και από το βόρειο κομμάτι της Καρπάθου. Αν έχεις να “ξοδέψεις” 10 ημέρες τότε θα κάνεις βασιλικές διακοπές.
Φθάνοντας στο νησί μπορεί να ακούσεις από ντόπιους του νότου ότι η επίσκεψη στη βόρεια πλευρά του νησιού δεν αξίζει και θα χάσεις τον χρόνο σου. Μην τους πιστέψεις. Μεταξύ των βόρειων και των νότιων υπάρχει μια μικρή αντιζηλία αλλά εμείς δεν θα επεκταθούμε σε αυτή την έριδα. Σε σένα θέλουμε να δείξουμε τα καλά σημεία του νησιού.
Μοίρασε ιδανικά τις μέρες σου σε βορρά και νότο. Εμείς μείναμε 5 μέρες στο νότιο μέρος της Καρπάθου (Πηγάδια) και σχεδόν 3 ημέρες (2 βράδια) στην Όλυμπο, βόρεια του νησιού. Να υπολογίσεις ότι για τη κρουαζιέρα στην ακατοίκητη Σαρία (στο βορρά) θα ξοδέψεις μια ολόκληρη μέρα.
Κάρπαθος παραλίες
Κράτησε την ανάσα σου γιατί η Κάρπαθος έχει πάνω από 75 εύκολα προσβάσιμες παραλίες! Παραλίες με βότσαλο, με άμμο, παραλίες με φυσική σκιά αλλά και παρθένες παραλίες που πας μόνο με καραβάκι.
Φυσικά είναι αδύνατο να στις παρουσιάσουμε όλες. Θα σου προτείνουμε τις δικές μας αγαπημένες. Τις παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις όταν έρθει η στιγμή να βρεθείς κι εσύ στην Κάρπαθο.
Διακόφτης – Μιχαλιού ο Κήπος
Στα νότια του νησιού, κοντά στο αεροδρόμιο, υπάρχει μια από τις διασημότερες παραλίες της Καρπάθου. Η παραλία Διακόφτης με τη λευκή του άμμο θυμίζει κάτι από καραϊβική. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα για το καφεδάκι σου.
Την πινακίδα για την παραλία Μιχαλιού ο Κήπος θα την συναντήσεις πριν φτάσεις στον Διακόφτη. Του Μιχαλιού ο Κήπος μπορεί να μην είναι από τις γνωστές παραλίες της Καρπάθου, έχει όμως ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που πραγματικά μας εντυπωσίασε.
Εκτός από τις μικρές σπηλιές στον μικρό κολπίσκο, τα αμέτρητα κοχύλια που είναι σφηνωμένα στα βράχια είναι ένα αληθινό έργο.. της φύσης!
Tip: Μπορείς να συνδυάσεις σε ένα πρωινό τις παραλίες Διακόφτη και Μιχαλιού ο Κήπος.
Αχάτα – Κυρά Παναγιά – Άπελλα
Οι παραλίες Αχάτα, Κυρά Παναγιά και Άπελλα είναι τρεις από τις πιο διάσημες παραλίες της Καρπάθου. Βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού, βόρεια από τα Πηγάδια. Και στις τρεις θα βρεις ομπρέλες με ξαπλώστρες αλλά και χώρο να απλώσεις την ψάθα σου.
Η παραλία Αχάτα είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσεις ανεβαίνοντας από τα Πηγάδια προς τα βόρεια της Καρπάθου. Αυτό που θα δεις φτάνοντας εκεί είναι ένας μικρός κολπίσκος με νερά πεντακάθαρα και ελκυστικό τοπίο.
Για να είμαστε ειλικρινείς, η Αχάτα μας άρεσε λιγότερο από την Κυρά Παναγιά και την Άπελλα. Οι πάρα πολλές ξαπλώστρες χαλάνε λίγο την αισθητική και την ηρεμία του γραφικού κολπίσκου.
Πιο πάνω από την Αχάτα βρίσκεται μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες του νησιού. Η Κυρά Παναγιά με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι με τον κόκκινο τρούλο. Στην Κυρά Παναγιά αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι τεράστιοι κάθετοι βράχοι που βρίσκονται ακριβώς πίσω από την αμμουδερή παραλία. Η Κυρά Παναγιά είναι από τις παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να χάσεις.
Η κορυφαία παραλία του νησιού ονομάζεται Άπελλα. Η παραλία που κατά καιρούς έχει βραβευτεί ως η καλύτερη της Ευρώπης έχει άμμο με ψιλό βότσαλο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Μπορείς να την προσεγγίσεις και με καραβάκι (μάλλον από τα Πηγάδια), αλλά σου προτείνουμε να την απολαύσεις περισσότερο από μια δίωρη στάση.
Tip: Στην Κυρά Παναγιά, λόγω των απότομων ψηλών βράχων, ο ήλιος πέφτει νωρίς το απόγευμα. Έτσι τις απογευματινές ώρες η παραλία έχει ελάχιστο κόσμο.
Φοινίκι – Λευκός
Στην δυτική πλευρά του νησιού θα κάνεις το μπάνιο σου απολαμβάνοντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Γι’ αυτό το λόγο σου προτείνουμε να επισκεφτείς τις παραλίες Φοινίκι και Λευκός απογευματινές ώρες.
Το Φοινίκι είναι ένας μικρός και ήσυχος αμμουδερός κολπίσκος. Ακριβώς πάνω από την παραλία, υπάρχουν νόστιμες ψαροταβέρνες για τη μεσημεριανή σου στάση για φαγητό.
Η παραλία Λευκός δεν είναι μια παραλία αλλά διαδοχικές αμμώδεις κολπίσκοι με ομπρέλες, ξαπλώστρες αλλά και πολύ χώρο για την πετσέτα σου. Διάλεξε τον κόλπο που σου ταιριάζει και μείνε μέχρι να δύσει ο ήλιος.
Άγιος Μηνάς
Για το τέλος σου έχουμε μια παραλία που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Την επισκεφτήκαμε λίγες ώρες πριν “κατηφορίσουμε” για το αεροδρόμιο και επιστρέψουμε στην Αθήνα. Χρειάστηκε να οδηγήσουμε 4 χιλιόμετρα σε σχετικά βατό χωματόδρομο για να φτάσουμε στην παραλία. Το τοπίο και τα νερά μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω.
Το εντυπωσιακό στον Άγιο Μηνά είναι ότι θα βρεις ταβέρνα με καλό φαγητό. Πολλά καλοκαιρινά μεσημέρια “στήνονται” κεφάτα ερασιτεχνικά live.
Tip: Υπάρχουν δύο δρόμοι για να φτάσεις στον Άγιο Μηνά. Ο πιο βατός είναι ο πρώτος χωματόδρομος αριστερά φεύγοντας από την Όλυμπο με κατεύθυνση τα Πηγάδια.
Τα χωριά της Καρπάθου που αξίζεις να δεις
Όλα τα χωριά της Καρπάθου έχουν τη δική τους ομορφιά, τη δική τους ιστορία, το δικό τους ταβερνάκι και παραδοσιακό καφενείο γεμάτο παλιές ιστορίες.
Για τον παραπάνω λόγο η ενοικίαση του αυτοκινήτου είναι επιβεβλημένη αν θέλεις να περάσεις από κάθε χωριό.
Μενετές
Ξεκινάμε από τις μεσαιωνικές Μενετές, ένα χωριό μόλις 8 χλμ. έξω από τα Πηγάδια, με χαμηλά πολύχρωμα σπίτια και στενά σοκάκια. Στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας θα βγάλεις πανοραμική φωτογραφία το χωριό.
Στον κεντρικό δρόμο θα κάνεις στάση για μεζεδάκια στο παραδοσιακό καφενείο Πέρδικα και λίγο πιο πάνω στον κύρ-Μανώλη θα φας το καλύτερο ντόπιο κατσικάκι στιφάδο στο νησί.
Στους Μενετές μη ξεχάσεις να περάσεις από το καλλιτεχνικό εργαστήρι της Πόπης Χατζηδάκη για να αγοράσεις χειροποίητα αναμνηστικά. Εκτός από τα σουβενίρ η Πόπη θα σε και ξεναγήσει στο παραδοσιακό οικογενειακό καρπαθιώτικο σπίτι της με τον ανυψωμένο σοφά, το κελάρι και τα χρωματιστά πιάτα που κοσμούν τους τοίχους.
Αρκάσα
Συνεχίζοντας προς τα δυτικά θα συναντήσεις ένα από τους αρχαιότερους οικισμούς της Καρπάθου, την Αρκάσα. Στα ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκεται η παλαιοχριστιανική εκκλησία της Αγίας Σοφίας (5ου αιώνα) με ψηφιδωτά δάπεδα.
Τα φρεσκοβαμμένα πολύχρωμα σπίτια, οι φροντισμένες αυλές με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες καθιστούν την Αρκάσα ένα προσεγμένο στολίδι. Αξίζει να σεργανίσεις στα στενά δρομάκια και να πιείς το ποτό σου λίγο πριν πέσει ο ήλιος στο μπαρ Stema. Το Stema είναι το καλύτερο και πιο τρελό μπαρ που συναντήσαμε στο νησί.
Απέρι – Βολάδα – Σπόα
Τρία επίσης αξιόλογα χωριά της Καρπάθου που αξίζουν την προσοχή σου είναι το Απέρι, η Βολάδα και τα Σπόα.
Το Απέρι υπήρξε παλαιότερα πρωτεύουσα του νησιού. Τώρα κατοικούν αρκετοί Έλληνες μετανάστες από την Αμερική που έρχονται στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες για διακοπές. Οι Έλληνες μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς διατηρούν όμορφα σπίτια που τα έχουν ανακαινίσει, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της παράδοσης.
Αν πεινάσεις, σου έχουμε πρόταση. Λίγο πιο πάνω, μόλις 3 λεπτά από το Απέρι, στη Βολάδα θα βρεις μια σχετικά νέα ταβέρνα την Κληματαριά. Δεν θα πηγαίναμε αν δεν μας στην σύστηνε ο πρώην αντιδήμαρχος του χωριού.
Επίσης, μια από τις καλές στάσεις για φαγητό στην Κάρπαθο θα βρεις στα βόρεια, στο χωριό Σπόα. Στη Φωλιά με το μικρό μπαλκονάκι, η μαγειρική είναι οικογενειακή υπόθεση. Στη Φωλιά θα βρεις μαγειρευτό φαγητό αλλά και φρέσκο ψαράκι.
Όλυμπος
Σκαρφαλωμένη σε μια δυσπρόσιτη κορυφή ενός λόφου, στη βόρεια πλευρά του νησιού, βρίσκεται η καρτποσταλική Όλυμπος. Ο οικισμός με τα 78 εκκλησάκια και μεσαιωνικά στενά, είναι πόλος έλξης για τους περισσότερους επισκέπτες του νησιού. Σίγουρα συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά χωριά που έχουμε αντικρίσει στον Ελλαδικό χώρο.
Στην Όλυμπο κάποιες παραδόσεις έχουν μείνει αναλλοίωτες. Γυναίκες κυκλοφορούν στην καθημερινότητα τους με πολύχρωμες παραδοσιακές στολές, ξυλόφουρνοι ψήνουν το ψωμί και το φαγητό της ημέρας.
Ένα από τα όμορφα σημεία της Ολύμπου είναι η κεντρική πλατεία του χωριού με την εκκλησία (Κοίμησης της Θεοτόκου 17ου αιώνα) βυζαντινού ρυθμού. Την προσοχή σου αξίζει ακόμη το εκκλησάκι του Χριστού με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και φυσικά το κεντρικό δρομάκι της Ολύμπου με τα μικρά μαγαζάκια.
Για πρωινό καφέ αλλά και για ρακές μετά μουσικής αξίζει να επισκεφτείς το καφεζυθεστιατόριο Παρθενών του Φιλιππάκη (στην κεντρική πλατεία). Η κυρία Αρχοντούλα με τον άντρα της κύριο Φίλλιπα, διατηρούν το παραδοσιακό καφενείο Η Κρήτη γεμάτο παλιές φωτογραφίες και ένα μικρό μπαλκόνι που βλέπει στο κεντρικό δρομάκι της Ολύμπου. Οι δυο γλυκύτατοι ηλικιωμένοι θα σε κεράσουν ρακές και θα σου διηγηθούν παλιές ιστορίες.
Στον Μύλο (στεγάζεται σε έναν από τους παλιούς ανεμόμυλους) φάγαμε τις καλύτερες παραδοσιακές μακαρούνες του νησιού και στον Μπλε Κήπο συναντήσαμε φιλόξενους, χαμογελαστούς ανθρώπους και πολύ νόστιμο φαγητό.
Σαρία: μονοήμερη εκδρομή με καραβάκι
Αν θέλεις να εξερευνήσεις και να κολυμπήσεις σε παρθένες παραλίες και σε θαλάσσιες σπηλιές τότε το ακατοίκητο νησί Σαρία είναι ιδανικός προορισμός για μια ημερήσια εξόρμηση με καραβάκι
Στην πραγματικότητα η Σαρία είναι ένα νησάκι στα βόρεια της Καρπάθου. Είναι τόσο κοντά με την Κάρπαθο που οι Καρπαθιώτες παλαιοτέρα περνούσαν τα ζώα τους (γαϊδουράκια, κατσίκια) από το ένα νησί στο άλλο με μικρές βάρκες. Η Σαρία είναι τόσο παρθένα που έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή Natura.
Καραβάκια για τη Σαρία φεύγουν από τα Πηγάδια αλλά και από το Διαφάνι στα βόρεια του νησιού. Με δεδομένο ότι θα μείνεις στην Όλυμπο κλείσε το tour με το καραβάκι του Καπετάν Μανώλη από το Διαφάνι. Ο κύριος Γιώργος Πρωτόπαπας θα σε οδηγήσει σε θαλάσσιες σπηλιές, σε μαγευτικές παραλίες και θα σου διηγηθεί την ιστορία του τόπου.
Αν βρεθείς στο νησί αξίζει να κλείσεις νωρίτερα το συγκεκριμένο tour, που δεν είναι καθόλου τουριστικό. Εμείς νιώσαμε ότι κάναμε βόλτα με έναν δικό μας άνθρωπο. Στην κύρια στάση στα Παλάτια, φάγαμε ψητό ψάρι με σαλάτα που ψήνεται επιτόπου σε αυτοσχέδια ψησταριά στην παραλία.
Τα άγρια κατσικάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί, κατεβαίνουν ως την παραλία προς αναζήτηση τροφής. Οπότε το νου σας σε οτιδήποτε τρώγεται!
Το κόστος του tour ήταν 25 €/άτομο. Το γεύμα είναι προαιρετικό με επιπλέον 10 €/άτομο.
Tip 1: Όταν βρεθείς στην Κάρπαθο κατέβασε στο κινητό σου την εφαρμογή Karpathos Application για πληροφορίες σε παραλίες, φαγητό, δραστηριότητες και διασκέδαση.
Tip 2: Η Κάρπαθος είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ αλλά και αυτών που αγαπούν τις πεζοπορικές διαδρομές. Στην παραλία Μακρύς Γιαλός γίνονται μαθήματα surfing. Ο Αργιλαοπόταμος είναι ο παράδεισος των σέρφερ.
Ρε παιδιά τι μου κάνατε Παρασκευιάτικα! Ηθελα να την διαβάσω με άνεση την αναρτηση σας και τα κατάφερα! Εχω πάθει την πλάκα μου. Θέλω να πάω τώρα!!!! Το μόνο απογορευτικό ίσως το κόστος για εμάς για 3 άτομα να πάμε αλλά θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή! Τι παραλίες, τι χωριά! Θα ήθελα να ήταν το χωριό μου, αλήθεια σας λέω! Να είστε καλά γιατί αυτό είναι ανάρτηση… να πείσεις τον άλλον να πάει… κι εμένα με καταφέρατε! Κάλη
Κάλη μας αγαπημένη! ΠΟλύ χαιρόμαστε που κατάφερες να διαβάσεις το άρθρο για την Κάρπαθο κι ακόμα περισσότερο φυσικά που σε πείσαμε να πας εκεί! Η αλήθεια είναι ότι είναι μακρινός προορισμός (εντός Ελλάδας), τόσο διαφορετικός όμως που σχεδόν ένιωθες ότι είσαι στο εξωτερικό. Τουλάχιστον έτσι νιώσαμε εμείς μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα άρθρο για την Όλυμπο, μείνε συντονισμένη! ΠΟλλά φιλιά και καλή αρχή στη νέα σχολική χρονιά!!!
Υπέροχο το άρθρο σας και πολύ καλογραμμένο. Πέρσι είχα κλείσει να πάμε στο νησί αλλά η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε όλες τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη τελευταία στιγμή κι έτσι δεν πήγαμε. Φέτος και διαβάζοντας και το άρθρο σας το κανόνισα με πτήση μέσω Αθηνών κι ελπίζω να παν όλα καλά. Με βοήθησαν πολύ οι πληροφορίες και οι προτάσεις σας κυρίως η πρόταση του να μοιράσω τις μέρες της διαμονής αλλα και οι προτάσεις για φαγητό. Ευχαριστώ.
Μαρία σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Σου ευχόμαστε φέτος να πάνε όλα θαυμάσια και να το ευχαριστηθείς! 🙂
Καλησπέρα σας! Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σας! Ποιο καλοκαιρινό μήνα συστήνετε να ταξιδέψουμε στο νησί; Επίσης η εφαρμογή karpathos application υπάρχει όντως; Διότι δεν την βρίσκω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Θεωρούμε ο Ιούλιος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας, αν υπάρχει δυνατότητα, γιατί χωρίς την πολυκοσμία του Αυγούστου θα απολαύσετε περισσότερο το νησί.
Όταν πήγαμε εμείς η εφαρμογή ήταν ενεργή. Δεν γνωρίζουμε αν έχει κατέβει από το playstore ή έχει αλλάξει όνομα.
Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.