Πού τρώνε τα Ζούδια στο Ναύπλιο;

Το Ναύπλιο είναι διαχρονικά αγαπημένος μας προορισμός. Όσες φορές και αν το έχουμε επισκεφτεί πάντα ανακαλύπτουμε καινούργιες γωνιές, νέα στέκια. Λάτρεις του καλού φαγητού και του καφέ -όπως θα έχετε καταλάβει- θα σας παρουσιάσουμε εναλλακτικά καφέ αλλά και non-touristic μαγειρεία που μπορείτε να επισκεφτείτε ώστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

Νούλης (Μουτζουρίδου 22)

Ο Νούλης είναι ένα ζεστό μαγειρείο μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου (πίσω από τα ΚΤΕΛ Αργολίδας) με πολύ ωραίες γεύσεις και homemade φαγητό. Οι τιμές του είναι φυσιολογικές για την περιοχή. Το αρνητικό είναι ότι ο χώρος είναι μικρός και τα τραπέζια λίγα. Γι’ αυτό αν επιλέξετε να φάτε εκεί πρέπει να το επισκεφτείτε λίγο νωρίς αφού κρατήσεις δεν γίνονται. Ανοικτά μόνο το μεσημέρι.

Πηδάλιο (25ης Μαρτίου 5)

Συνήθως έξω από το τουριστικό κέντρο κάθε περιοχής θα βρεις καλύτερα και οικομομικότερα μαγαζιά για φαγητό. Λίγο έξω από την παλιά πόλη, στο δρόμο για το Παλαμήδι θα βρείτε το Πηδάλιο. Αν επιλέξετε να γευματίσετε εκεί καλό θα είναι να έχετε πεινάσει αρκετά! Οι μερίδες είναι απλά τεράστιες και οι τιμές παρά πολύ καλές.

Το Λυχνάρι (Πλαπούτα)

Θα λέγαμε ότι είναι το outsider της πόλης. Εάν έχετε όρεξη για τσιπουράκι και μεζεδάκι το Λυχνάρι είναι μία πολύ καλή και οικονομική επιλογή. Τα τραπέζια είναι λίγα. Είπαμε τα διαμαντάκια έχουν μικρό μέγεθος.

Μαύρος Γάτος (Σοφρώνη 1 – Μπουμπουλίνας)

Το αγαπημένο μας στέκι για καφέ στο Ναύπλιο. Ατμοσφαιρικός χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση. Οι λάτρεις του Ελληνικού καφέ θα το αγαπήσουν αφού συνήθως σερβίρεται στο μπρίκι με γλυκό του κουταλιού. Θαμώνας του μαγαζιού ο μαύρος γάτος που μπορείτε να τον δείτε να κάθεται νωχελικός στον καναπέ του μαγαζιού. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε και το ποτό σας, κι αν είστε τυχεροί να πετύχετε και κάποιο live!

Circulo (Βασιλέως Κωνσταντίνου 6)

Αν θέλετε να είστε “μέσα” στα πράγματα και να απολαύσετε το καφεδάκι σας χαζεύοντας την περατζάδα μπορείτε να επισκεφτείτε το Circulo. Ιδιαίτερο cafe-bar στην καρδιά του Ναυπλίου. Πιο κέντρο δεν γίνεται. Αν σας αρέσει το διάβασμα εκεί μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα βιβλία που θα βρείτε στη βιβλιοθήκη. Προτείνεται και για ποτό.

(Visited 1.541 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *