Ταξίδι στην Καππαδοκία. Τι πρέπει να γνωρίζεις.

Η Καππαδοκία δεν είναι απλά ένας ακόμα προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Η Καππαδοκία είναι ένα ταξίδι ζωής στα βάθη της ανατολής.

Η περιοχή με την τεράστια ιστορία έχει κατακτηθεί από λαούς όπως Χετταίους, Ασσύριους, Μακεδόνες, Πέρσες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σελτζούκους. Κάθε πολιτισμός έχει αφήσει τα δικά του σημάδια που εμείς σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε.

Το ελληνικό στοιχείο αναμφισβήτητα έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα στην περιοχή καθώς οι πρώτοι Έλληνες που εμφανίζονται στην Καππαδοκία είναι την περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (334-323 π.Χ.)

Επί αιώνες Έλληνες ζούσαν στα χώματα της Καππαδοκίας. Έφτιαξαν πόλεις, χιλιάδες εκκλησίες, άκμασαν. Έζησαν πολλά χρόνια ειρηνικά και αρμονικά με άλλους λαούς αλλά υπήρξαν και χρόνια με διωγμούς και θανάτους.

Οι τελευταίοι Έλληνες από την Καππαδοκία φεύγουν μόλις το κοντινό 1924 με την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Πού βρίσκεται η Καππαδοκία.

Αν ψάξεις τη λέξη Καππαδοκία δε θα βρεις κάποια συγκεκριμένη πόλη στους σύγχρονους χάρτες. Η Καππαδοκία λογίζεται ως μια αρκετά μεγάλη περιοχή στην κεντρική Τουρκία. Στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας ανήκουν πόλεις όπως το Καϊσέρι, το Νεβσεχίρ, η Νίγδη και φυσικά αρκετά χωριά.

Η περιοχή αυτή ορίζεται και σαν κεντρική Ανατολία. Από εκεί μάς έρχεται ο δικός μας Άγιος Βασίλης. “Αϊ-Βασίλης έρχεται… από την Καισαρεία..” τραγουδούσαμε μικροί στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Ταξίδι στην Καππαδοκία. Γιατί να πάω.

Εκτός από τη μεγάλη ιστορικότητα της περιοχής και το έντονο ελληνικό στοιχείο, που εμάς μας συγκίνησε, η Καππαδοκία φημίζεται κυρίως για 3 πράγματα. Τους εξωπραγματικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τις υπόγειες πόλεις και τις αμέτρητες βυζαντινές υπόσκαφες εκκλησίες.

Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, δημιούργησε στην Καππαδοκία μικρά θαύματα της φύσης. Οι κοιλάδες με τους αμέτρητους και περίεργους σχηματισμούς βράχων θα σου προσφέρουν εικόνες από άλλο πλανήτη.

Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία που έχει η Καππαδοκία, ώθησε τους ανθρώπους να μεταμορφώσουν την περιοχή φτιάχνοντας τεράστιες υπόγειες πόλεις, σπίτια, εκκλησίες και μοναστήρια μέσα στους βράχους. Σε όλα αυτά θα μπορέσεις να περπατήσεις και να ανακαλύψεις μια διαφορετική ζωή των ανθρώπων που χρονολογείται πολλούς αιώνες πριν.

Φυσικά δε γίνεται να παραλείψουμε τη βόλτα με τα αερόστατα και το μοναδικό σκηνικό που δημιουργείται κάθε ανατολή στον ουρανό της Καππαδοκίας.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι που ταξιδεύουν στην Καππαδοκία ονειρεύονται να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Να πετάξουν με ένα αερόστατο, να φωτογραφηθούν με φόντο τα αερόστατα και να δουν όλα αυτά τα θαύματα που η φύση έφτιαξε…από ψηλά.

Συμπερασματικά οι καλύτεροι λόγοι για να ταξιδέψεις στην Καππαδοκία είναι:

 • Βόλτα με το αερόστατο.
 • Περιήγηση στις μαγευτικές κοιλάδες με τους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Μύηση στην ιστορία του ελληνισμού και της ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας.

Πώς ταξιδεύω στην Καππαδοκία.

Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις Αθήνα – Καππαδοκία. Έτσι για να βρεθείς εκεί θα χρειαστείς υποχρεωτικά δύο πτήσεις.

Η πρώτη πτήση είναι προς Κωνσταντινούπολη. Από την Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να πάρεις μια δεύτερη εσωτερική πτήση προς την περιοχή της Καππαδοκίας.

Υπάρχουν δύο αεροδρόμια στην περιοχή, το Kayseri Airport (ASR) και το Nevşehir Airport (NAV). Εμείς φτάσαμε στην Καππαδοκία μέσω του Kayseri Airport για τον απλούστατο λόγο ότι είχε πιο βολικό δρομολόγιο εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο Göreme με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που παραλάβαμε στο αεροδρόμιο οδηγώντας περίπου 1 ώρα.

Το Kayseri Airport (ASR) βρίσκεται περίπου μια ώρα μακριά από το Göreme ενώ το Nevşehir Airport (NAV) περίπου στα σαράντα λεπτά.

Ορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία
Ορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία El Nazar cave church

Μπορείς να βρεις οικονομικά εισιτήρια και να πετάξεις με την low cost τουρκική εταιρεία Pegasus Airlines από Αθήνα με τελικό προορισμό την Καισάρεια (Kayseri). Εκτός από την Pegasus υπάρχει και η επιλογή της- ομολογουμένως πιο ακριβής-Turkish Airlines.

Εμείς φτάσαμε Κωνσταντινούπολη μέσω Aegean. Έπειτα, για Καισάρεια (εσωτερική πτήση) προτιμήσαμε την ασφάλεια της Turkish.

Tip1: Προσοχή. Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι τεράστιο και πολυσύχναστο. Γι’ αυτό να υπολογίσεις τουλάχιστον 2 ώρες αναμονής ανάμεσα στις δυο πτήσεις.

Tip2: Στην Τουρκία μπορείς να ταξιδέψεις είτε με ελληνική ταυτότητα είτε με διαβατήριο με ισχύ πάνω από 6 μήνες.

Δες εδώ όλα τα instagram stories για την Καππαδοκία.

Πού να μείνω στην Καππαδοκία (διαμονή).

Μπορεί η Καππαδοκία να είναι μια τεράστια περιοχή αλλά σχεδόν όλοι οι τουρίστες κινούνται γύρω από το διάσημο χωριό Göreme. Γιατί εκεί; Γιατί το Göreme είναι το πιο εντυπωσιακό χωριό, έχει έντονη τουριστική ανάπτυξη (εστιατόρια, καταλύματα) αλλά και την καλύτερη θέα για φωτογραφίες με τα αερόστατα.

Στο Göreme υπάρχουν άπειρες επιλογές καταλυμάτων. Εκεί θα βρεις αρκετά ξενοδοχεία αλλά και κάποια από τα πιο χλιδάτα cave hotels με ταράτσες βγαλμένες από παραμύθι.

Ωστόσο, το Göreme είναι πολυσύχναστο με αρκετή κίνηση, θόρυβο και σκόνη. Και για εξερευνήσεις την περιοχή της Καππαδοκίας και της Κεντρικής Ανατολίας μπορείς να επιλέξεις άλλη βάση για τη διαμονή σου.

Ταξίδι Καππαδοκία. Διαμονή
Καππαδοκία Göreme

Για εμάς οι πιο έξυπνες επιλογές διαμονής είναι τα χωριά Çavuşin και Uçhisar.

Τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται μόλις 5 και 10 λεπτά μακριά από το Göreme. Σε αυτά μπορεί να βρεις φθηνότερες τιμές αλλά και μεγαλύτερη ησυχία σε σχέση με το πολύβουο Göreme.

Εμείς μείναμε στο Çavuşin. Εκτός από την ηρεμία είχαμε την τύχη κάθε πρωί να απολαμβάνουμε τις πτήσεις των αερόστατων στην ταράτσα του καταλύματός μας.

Το χωριό Çavuşin έχει ιδανική θέση αν θέλεις να δεις το πρωί τα αερόστατα να πετούν ακριβώς από πάνω σου (!) χωρίς αναγκαστείς να τρέξεις σε κάποια κοιλάδα.

Kαππαδοκία Çavuşin
Το χωριό Çavuşin

Ταξίδι στην Καππαδοκία. Πόσες μέρες να μείνω.

Ο δικός μας κανόνας είναι ότι όσες περισσότερες μέρες μπορείς να διαθέσεις για ένα προορισμό τόσο το καλύτερο. Βέβαια κανείς δεν έχει πάντα το χρόνο που θα ήθελε ή τα χρήματα που απαιτούνται για ένα πολυήμερο ταξίδι στο εξωτερικό.

Η Καππαδοκία είναι ένας προορισμός που έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τουριστικά. Υπάρχουν αρκετά πράγματα να δεις αλλά και να κάνεις.

Αν και πάρα πολλοί πραγματοποιούν ένα διήμερο ή τριήμερο πέρασμα από την περιοχή, θεωρούμε ότι αυτές οι μέρες είναι πραγματικές λίγες.

Αν θες να δεις τα βασικά σημεία αλλά και να επισκεφτείς κάποιες επιπλέον περιοχές όπως η Σινασός ή η κοιλάδα Ihlara 5 μέρες είναι ένα ιδανικό διάστημα.

Κοιλάδα Ihlara Καππαδοκία
Ihlara Valley

Πώς να μετακινηθώ στην Καππαδοκία.

Όπως περιγράψαμε και παραπάνω η Καππαδοκία δεν είναι πόλη με σύγχρονο συγκοινωνιακά μέσα όπως μετρό και τραμ αλλά μια ευρύτερη περιοχή. Στην περιοχή της Καππαδοκίας υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος, αρκετά σημαντικά χωριά και ανοιχτά μουσεία που χρειάζεται να επισκεφτείς.

Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείς στο ταξίδι σου στην Καππαδοκία είναι το αυτοκίνητο. Ναι, μπορεί να ακούγεται λίγο αγχωτικό για κάποιους που δεν έχουν οδηγήσει στο εξωτερικό αλλά είναι ο πιο ευέλικτος και πιο ξεκούραστος τρόπος για να κινηθείς στην περιοχή.

Οι δρόμοι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά οι τούρκοι οδηγοί μάλλον δεν είναι και οι πιο προσεκτικοί οδηγοί που υπάρχουν. Είναι αρκετά επιθετικοί και γι’ αυτό η οδήγηση στην Τουρκία θέλει λιγάκι προσοχή.

Εμείς είχαμε κλείσει αυτοκίνητο από την Ελλάδα και το παραλάβαμε στην ώρα του, στο Kayseri Airport (ASR). Και τις 6 μέρες μετακινηθήκαμε με αυτοκίνητο και χαρήκαμε την ευκολία και την αυτονομία μας.

Καππαδοκία αερόστατα στον ουρανό
Καππαδοκία αερόστατα

Αν το αυτοκίνητο σε αγχώνει και σε βγάζει εκτός budget μπορείς να μετακινηθείς με ταξί (κλείνεις από το κατάλυμά σου) ή να δεις τα σημεία που σε ενδιαφέρουν κλείνοντας tours. Όλες οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν μεταφορά προς τα αξιοθέατα. Σε παραλαμβάνουν από το ξενοδοχείο σου το πρωί και σε επιστρέφουν στο τέλος της ημέρας.

Tip1: Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι πολύ ακριβή στην Τουρκία. Οι τιμές κυμαίνονται από 30-40 ευρώ/ημέρα (ανάλογα και την ασφάλεια που θα πληρώσεις για το αυτοκίνητο). Η τιμή του λίτρου της βενζίνη ήταν περίπου στα 0,75 ευρώ/λίτρο (τιμές Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2021). 

Tip2: Υπάρχουν παντού πάρκινγκ επί πληρωμή για να αφήσεις το αμάξι. Μέσος όρος κόστος πάρκινγκ 15TL (1,5 ευρώ).

Tip3: Από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σου μπορείς φτάσεις με ταξί που μπορείς να κλείσεις μέσω του καταλύματός σου. Κόστος 25-28 ευρώ.

Ταξίδι στην Καππαδοκία. Είναι ασφαλής προορισμός;

Το ταξίδι μας στην Καππαδοκία είναι το 4ο ταξίδι μας στη γειτονική χώρα. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί Έλληνες, μέσα σε αυτούς και αρκετοί γνωστοί μας, έχουν πολλούς ενδοιασμούς στο να επισκεφτούν την Τουρκία.

Οι ενδοιασμοί αυτοί προέρχονται είτε από προσωπικές πεποιθήσεις είτε λόγω της πολιτικής έντασης που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών εδώ και χρόνια. Θεωρούν ότι αυτή η ατμόσφαιρα θα παίξει καταλυτικό ρόλο και θα επηρεάσει αρνητικά το ταξίδι τους.

Εμείς ποτέ δεν έχουμε μπει σε μια τέτοια λογική. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους και οι υπόλοιποι άνθρωποι αγωνίζονται για τα προς το ζην.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα καταθέσουμε ότι στην Τουρκία έχουμε νιώσει καλοδεχούμενοι όσο σε καμία άλλη χώρα που έχουμε ταξιδέψει. Η φιλοξενία των γειτόνων μας ήταν κάτι παραπάνω από ό,τι απολαμβάνει ένας μέσος τουρίστας.

Στο ταξίδι μας στην Καππαδοκία, η λέξη Έλληνας προκαλούσε μεγάλα χαμόγελα, κεράσματα και ανοιχτές πόρτες.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την προτροπή τους να μπούμε μέσα στα σπίτια τους, να κάτσουμε με τις οικογένειές τους στην αυλή και να μας κεράσουν ένα ποτήρι τσάι.

Καππαδοκία φιλία
Με την αγαπημένη μας Αϊτέν
Avanos Kappadocia . Ταξίδι στην Καππαδοκία. Τι πρέπει να ξέρεις
Άβανος Καππαδοκία

Είναι ακριβό ένα ταξίδι στην Καππαδοκία;

Είναι ακριβό ένα ταξίδι στην Καππαδοκία; Εδώ θα σου απαντήσουμε: “ανάλογα τι θες να κάνεις”. Αλλά πριν μπούμε σε αυτό το κεφάλαιο πρώτα να σου εξηγήσουμε μερικά πράγματα.

Η Τουρκία για τους περισσότερους ευρωπαίους πολίτες αυτή τη στιγμή είναι μια φθηνή χώρα. Αν ανταλλάξεις 1 ευρώ θα πάρεις πίσω 10 τουρκικές λίρες (TL). Η ισοτιμία είναι πολύ συμφέρουσα για εμάς αν σκεφτείς ότι ένα πιάτο φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο στην Καππαδοκία κοστίζει 40-50 TL (4-5 ευρώ). Ο καφές σε ένα καφέ 10-15 TL (1-1,5 ευρώ).

Έτσι αν βρεις οικονομικά εισιτήρια και κινηθείς χωρίς πολλές σπατάλες το ταξίδι στην Καππαδοκία μπορεί να σου βγει πολύ οικονομικά.

Το budget όμως του συγκεκριμένου ταξιδιού προφανώς δε το ανεβάζουν το φαγητό και οι καφέδες αλλά τα tours που θα κάνεις.

Για παράδειγμα η δημοφιλέστερη δραστηριότητα στην Καππαδοκία, βόλτα με τα αερόστατα, ξεκινά από 100 μέχρι 150 ευρώ/άτομο (τιμές που δίνει η γνωστή εταιρία Butterfly Balloons στο site της ).

Η τιμή εξαρτάται από τη διάρκεια της πτήσης αλλά και τα άτομα που θα είναι μαζί σου. Λιγότερα άτομα μέσα στο αιωρούμενο καλάθι του αερόστατου σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση, καλύτερη θέα και φυσικά υψηλότερη τιμή!

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που πετούν πάνω από το εξωπραγματικό έδαφος της Καππαδοκίας και οι τιμές ποικίλουν. Γι’ αυτό το να πετάξεις με ένα αερόστατο θέλει μια μικρή έρευνα.

Άλλες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο ταξίδι σου στην Καππαδοκία είναι: ιππασία με τα πανέμορφα καππαδοκικά άλογα, σαφάρι στις κοιλάδες με γουρούνες, private tours και ξενάγηση στα βασικά αξιοθέατα της περιοχής (Red Tour). 

Καππαδοκία ταξίδι. Δύση ηλίου
Δύση του ήλιου στην Καππαδοκία

Καππαδοκία και συνάλλαγμα.

Όταν ταξιδεύουμε εκτός Ευρώπης έχουμε μια παραπάνω έννοια, να ανταλλάξουμε τα ευρώ μας στο τοπικό νόμισμα. Ειδικά τις πρώτες ώρες θέλουμε κάποια τοπικά νομίσματα για να αγοράσουμε ίσως ένα νερό ή να πληρώσουμε ένα ταξί για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Το περίεργο με την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας είναι ότι δεν υπάρχουν επίσημα ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Ακόμη και στο Göreme δεν θα βρεις πουθενά κάτι τέτοιο.

Μπορείς όμως να πληρώνεις με κάρτα. Σχεδόν όλα τα μαγαζιά, εστιατόρια και καφέ δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες βγάζοντάς σε από την ταλαιπωρία της ανταλλαγής των νομισμάτων. Θα πληρώσεις με τουρκικές λίρες και η τράπεζά σου θα μετατρέψει το ποσό σε ευρώ, κρατώντας πάντα μια ελάχιστη προμήθεια μετατροπής.

Αν θες να πληρώνεις με μετρητά το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να ανταλλάξεις ένα σεβαστό ποσό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης υπάρχουν μαγαζιά, καταστήματα σε διάφορα μέρη της Καππαδοκίας που ανεπίσημα μπορούν αγοράσουν τα ευρώ σου δίνοντάς σου πίσω τουρκικές λίρες (TL).

Εμείς ανταλλάξαμε ευρώ σε ένα κατάστημα με σουβενίρ στο Göreme και σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Avanos με μια μικρή προμήθεια κοντά στο 5%. Δηλαδή στα 100 ευρώ αντί για 1000 τουρκικές λίρες που έπρεπε να πάρουμε βάση ισοτιμίας, πήραμε πίσω 950 TL.

Tip: Η τράπεζα έχει μικρότερη προμήθεια μετατροπής. Γύρω στο 2,5%

Δες εδώ όλα τα instagram stories για την Καππαδοκία.

Αν σε βοήθησε το άρθρο μας άφησε μας ένα σχόλιο ή κοινοποίησέ το στα δικά σου social media.

www.zoudia.gr
(Visited 52.456 times, 1 visits today)

24 Comments

 1. Κάλη 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 6:25 πμ

  Εξαιρετικό άρθρο με φοβερές πληροφορίες για όσους θέλουν να πάνε! Δεν σου κρύβω ότι εχθές ο άντρας μου ξεσηκώθηκε και έψαχνε αεροπορικά… μέχρι που τον προσγείωσα εγώ! χεχε! Πάντως σίγουρα όποιος πάει είναι μια μαγική εμπειρία. Περιμένουμε και τα επόμενα.

  Reply
  1. zoudiagr 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 11:08 πμ

   Σε ευχαριστούμε Κάλη μας για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.
   Νομίζουμε ότι ο Κώστας είναι σε σωστό mood. Εξάλλου το “know how ” τώρα το γνωρίζετε.
   Φιλιά πολλά.

   Reply
   1. Στεφανια Ξενουδακη 25 Απριλίου, 2024 at 6:16 πμ

    Ευχαριστω για τις πληροφορίες.Μου ήταν πολύ χρήσιμες,γιατί θα ταξιδέψουμε 1/5

    Reply
    1. zoudiagr 3 Μαΐου, 2024 at 12:46 μμ

     Τέλεια!!! Με το καλό ! 😉

     Reply
 2. Χρήστος 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 8:07 πμ

  Υπέροχη περιγραφή! Η Καππαδοκία είναι όντως ένας μυστηριώδης προορισμός… Κάποια στιγμή ίσως καταφέρω και εγώ αυτήν την βόλτα με τα αερόστατα!
  Σας ευχαριστούμε!

  Reply
  1. zoudiagr 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 11:02 πμ

   Ευχαριστούμε Χρήστο για το σχόλιο σου.
   Ευχόμαστε να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.
   Η Καππαδοκία δεν θα σε απογοητεύσει.

   Reply
 3. Μαργαριτα 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 4:56 μμ

  Σίγουρα στην λίστα με τα μέρη που θέλω να επισκεφθώ! Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! Saved for later! Ελπίζω όχι πολύ later!

  Reply
  1. zoudiagr 12 Σεπτεμβρίου, 2021 at 7:02 μμ

   Tέλεια Μαργαρίτα, σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις αυτό το ταξίδι πάρα πολύ σύντομα!!! Δεν πρόκειται να απογοητευτείς, στο υπογράφουμε. Φιλιά!

   Reply
 4. τινα 15 Μαρτίου, 2022 at 1:34 πμ

  σας ευχαριστω για χρησιμες πληροφοριες. λεω να παω το πασχα. να περνατε Ομορφα.

  Reply
  1. zoudiagr 27 Μαρτίου, 2022 at 4:22 μμ

   Γεια σου Τίνα! Ναι, να πας. Είναι ένας υπέροχος τόπος ! Να περάσεις όμορφα.
   Σε ευχαριστούμε για το σχόλιό σου.

   Reply
 5. Βούλα Σουκη 10 Σεπτεμβρίου, 2022 at 9:57 μμ

  Χρήσιμες πληροφορίες.

  Reply
  1. zoudiagr 11 Σεπτεμβρίου, 2022 at 6:22 πμ

   Σε ευχαριστούμε Βούλα.
   Αν σου άρεσε το άρθρο μας θα μπορούσες να το κοινοποιήσεις και στα δικά σου social media ώστε να μας διαβάσουν και άλλοι!

   Reply
 6. Ιάσων 2 Νοεμβρίου, 2022 at 11:41 πμ

  Πολύ αναλυτική περιγραφή! Ευχαριστούμε πολύ για τη προσφορά σας.

  Reply
  1. zoudiagr 2 Νοεμβρίου, 2022 at 12:13 μμ

   Να είστε καλά και πολλά ταξίδια 🙂

   Reply
 7. Fotini 10 Νοεμβρίου, 2022 at 8:46 πμ

  Πολύ ωραία και ΄΄ καθαρή΄΄ περιγραφή, ευχαριστούμε που μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας!

  Reply
  1. zoudiagr 10 Νοεμβρίου, 2022 at 6:45 μμ

   Ευχαριστούμε και εμείς για τα καλά σας λόγια.

   Reply
 8. ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ 8 Σεπτεμβρίου, 2023 at 7:29 πμ

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΠΩς ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙ ΞΕΡΕΤΕ; ΤΙ ΡΟΥΧΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑς;

  Reply
  1. zoudiagr 9 Σεπτεμβρίου, 2023 at 7:29 πμ

   Ο Σεπτέμβρης θεωρούμε γενικά πώς είναι ιδανικός για ταξίδια.
   Εμείς στην Καππαδοκία είχαμε ταξιδέψει τέλη Αυγούστου και η θερμοκρασία το πρωί κυμαινόταν από 30-33 βαθμούς Κελσίου. Το βραδάκι είχε μια μικρή ψύχρα.
   Θεωρούμε ότι σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο φουτεράκι για το βράδυ και ειδικά αν κάνετε τη πρωινή βόλτα με το αερόστατο. Γενικά υπολογίστε καιρό όπως εδώ περίπου τη μέρα, αλλά το πρωί και το βραδάκι λίγο πιο ζεστά ρούχα (ζακέτα, φούτερ, μακρύ παντελόνι, αθλητικά παπούτσια). Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε! 🙂

   Reply
 9. Ευγενία 14 Σεπτεμβρίου, 2023 at 4:09 μμ

  Κατατοπιστικό το άρθρο σας! Ευχαριστω

  Reply
  1. zoudiagr 16 Σεπτεμβρίου, 2023 at 6:33 πμ

   Σε ευχαριστούμε Ευγενία.

   Reply
 10. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΟΥ 18 Σεπτεμβρίου, 2023 at 9:33 πμ

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ…Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ???

  Reply
  1. zoudiagr 19 Σεπτεμβρίου, 2023 at 6:26 πμ

   Ευχαριστούμε.
   Η Καππαδοκία έχει ακραίες θερμοκρασίες. Πολύ κρύο το χειμώνα και πολλή ζέστη το καλοκαίρι.
   Κατά τη γνώμη μας μια καλή επιλογή είναι να επιλέξεις μήνες του Φθινοπώρου ή της Άνοιξης.

   Reply
 11. Stratos iliou 25 Φεβρουαρίου, 2024 at 7:04 μμ

  Πολύ σημαντικές πληροφορίες τις διάβασα όλες με προσοχή ετοιμάζομαι να κλείσω τώρα για Μάρτιο γιατί βρίσκω οικονομικά εισιτήρια και μισή τιμή στο αερόστατο όμως μπορεί λόγω καιρού να μην πετάνε…. ίδωμεν διαφορετικά να κλείσω για Μάιο….ευχαριστώ, πολύ βοηθητικά όλα…

  Reply
  1. zoudiagr 26 Φεβρουαρίου, 2024 at 4:49 μμ

   Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
   Ευχόμαστε το ταξίδι στη Καππαδοκία να σου μείνει αξέχαστο.

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *