Τα μυστηριώδη αξιοθέατα της Καππαδοκίας.

Η Καππαδοκία είναι ένας τόπος μαγικός, μυστηριώδης, σχεδόν εξωπραγματικός. Και αν αναρωτιέσαι τι αξιοθέατα έχει να σου προσφέρει η Καππαδοκία με τη μακρά ιστορία δεν έχεις παρά να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Καππαδοκία είναι κυρίως γνωστή για τα δεκάδες αερόστατα που γεμίζουν τον ουρανό τις πρώτες πρωινές ώρες. Και θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Πράγματι, είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα που έχουμε για την Καππαδοκία.

Όμως η Καππαδοκία είναι πολλά περισσότερα από το πρωινό θέαμα των αεροστάτων. 

Καππαδοκία αξιοθέατα. Τι να δεις

Η περιοχή της Καππαδοκίας έχει αμέτρητες επιλογές από αξιοθέατα, δραστηριότητες και εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις.

Να περπατήσεις στις μυστηριώδεις υπόγειες πόλεις και στις μοναδικές βραχώδεις κοιλάδες της. Να πετάξεις με τα διάσημα αερόστατα ψηλά στον ουρανό ή να κάνεις ιππασία με καππαδοκικά άλογα. 

Να κάνεις σαφάρι με γουρούνες. Να ανακαλύψεις τα ιδιαίτερα χωριά της όπως το Göreme, το Uçhisar και να μείνεις σε ένα cave hotel.

Να μεταφερθείς στη μεσαιωνική εποχή, εκεί που οι Χριστιανοί λάξευσαν εκκλησίες και μοναστήρια μέσα στα βράχια. Να ξεναγηθείς σε πρώην ελληνόφωνα χωριά κι αν είσαι τυχερός να δεις από μέσα πρώην ελληνικά σπίτια.

Αν σχεδιάζεις λοιπόν ένα ταξίδι στην Καππαδοκία ή σκέφτεσαι να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα πολύ σύντομα, κράτησε σημειώσεις. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα και τις εμπειρίες που μας εντυπωσίασαν στο ταξίδι μας στην Καππαδοκία.

Καππαδοκία αερόστατα
Πρωινό ξύπνημα για φωτογραφίες με τα αερόστατα στο χωριό Çavuşin

Καππαδοκία αξιοθέατα

Οι καμινάδες των Νεράιδων (Paşabağ ή Fairy Chimneys)

Η περιοχή της Καππαδοκίας είναι γεμάτη κοιλάδες με περίεργους σχηματισμούς βράχων. Μια από τις πρώτες κοιλάδες που επισκεφτήκαμε στην Καππαδοκία είναι η κοιλάδα με τις καμινάδες των Νεράιδων. Θα την διαβάσεις σε ταξιδιωτικούς οδηγούς και ως Paşabağ ή Fairy Chimneys.

Γνωστή για τους περίεργους σχηματισμούς, τους βράχους-στύλους με τα μικρά καπελάκια στην κορυφή που φιλοξενούσαν νεράιδες.

Η ιστορία όμως λέει ότι η περιοχή κατά το παρελθόν (5ο – 8 αιώνα) υπήρξε ασκητήριο για πολλούς μοναχούς. Στο Paşabağ συναντάμε τη σκηνή του Οσίου Συμεών, ο οποίος λέγεται ότι έζησε στην κορυφή ενός στύλου στη βυζαντινή περίοδο. Επίσης διακρίνονται και 2 από τα 11 σπίτια που υπήρχαν συνολικά.

Paşabağ. Αξιοθέατα στην Καππαδοκία
Οι καμινάδες των Νεράιδων
Καππαδοκία -  Fairy Chimneys
Καππαδοκία – Fairy Chimneys

Tip: Οι καμινάδες των Νεράιδων που βρίσκονται δίπλα από το χωριό Çavuşin, είναι  από τις πιο γνωστές κοιλάδες της Καππαδοκίας για να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες. Καλό είναι να την επισκεφτείς πρωί για να αποφύγεις τον κόσμο.

The Zelve & Göreme Open Air Museum

Όπως έχεις καταλάβει στην Καππαδοκία δεν θα συναντήσεις αξιοθέατα όπως σύγχρονα κτίρια, επιβλητικούς ναούς, μουσεία σύγχρονης τέχνης. Τα αξιοθέατα της περιοχής είναι κυρίως θαυμαστά δημιουργήματα της φύσης.

Τα πιο γνωστά ανοιχτά μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς είναι το  Zelve και το Göreme Open Air Museum.

Πολύ κοντά στην κοιλάδα των Νεράιδων (Paşabağ) βρίσκεται στο μουσείο Zelve (Ζέλβη στα ελληνικά). Το Zelve και το Göreme Open Air Museum είναι δυο αξιοθέατα που μπορείς να συνδυάσεις την ίδια μέρα.

To Zelve είναι ένας χαρακτηριστικός οικισμός λαξευμένος στα βράχια που δείχνει πόσο τέλεια ο άνθρωπος προσαρμόστηκε με τη φύση.

Η Καππαδοκία και το Zelve ήταν η τέλεια περιοχή για να κρυφτούν οι πρώτοι χριστιανοί κατά την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Για αυτό το λόγο θα δεις πολλές σπηλιές που ζούσαν και προσευχόντουσαν κρυφά οι πρώτοι χριστιανοί.

Την περίοδο της βυζαντινής εποχής, που ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, στο Zelve δημιουργήθηκαν πολλές χριστιανικές εκκλησίες.

Καππαδοκία αξιοθέατα – Zelve Museum

Ένας μεγάλος μοναστικός οικισμός που αναπτύχθηκε κυρίως τον 9ο αιώνα βρίσκεται στο χωριό Göreme.Το Göreme Open Air Museum είναι ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο της περιοχής.

Στο Göreme Open Air Museum η πλειοψηφία των εκκλησιών είναι μικρές με ένα δωμάτιο αλλά δύο από αυτές διαφέρουν αισθητά από τις υπόλοιπες. Αυτές είναι η Kılıçlar Kilise και η Tokalı Kilise.

Πολλές από τις εκκλησίες είναι επισκέψιμες αλλά απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφικής μηχανής. Για το λόγο αυτό δεν έχουμε φωτογραφίες από τα εσωτερικά των ορθόδοξων εκκλησιών.

Göreme Καππαδοκία
Göreme Open Air Museum

Tip: Το Paşabağ και τα Zelve & Göreme Open Air Museum περιλαμβάνονται στο γνωστό Red tour που θα βρεις σε πολλά τουριστικά γραφεία.

Υπόγειες πόλεις (Kaymaklı & Derinkuyu)

Ένα από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα που έχει να σου προσφέρει η Καππαδοκία είναι να περπατήσεις στις μυστηριώδεις υπόγειες πόλεις της. Οι πιο γνωστές, είναι η πόλη του Kaymaklı και η Derinkuyu. Πολλές από τις δεκάδες υπόγειες πόλεις στην Καππαδοκία δεν έχουν ανακαλυφθεί εξ ολοκλήρου.

Εμείς επισκεφτήκαμε την υπόγεια πόλη Kaymaklı που εκτείνεται σε μια απόσταση 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάτω από το έδαφος! Προς το παρόν υπολογίζεται ότι έχουν ανακαλυφθεί 7-8 συνολικά όροφοι της υπόγειας πόλης.

Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος ζούσαν χιλιάδες άνθρωποι. Πριν τον χριστιανισμό οι κάτοικοι κρύβονταν για να σωθούν από τις επιδρομές των Αράβων. Αργότερα, οι πρώτοι χριστιανοί στην Καππαδοκία ζητούσαν στο Kaymaklı το δικό τους καταφύγιο.

Υπόγεια πόλη Kaymaklı
Δωμάτιο στην υπόγεια πόλη Kaymaklı

Tip: Οι υπόγειες πόλεις έχουν αρκετά στενά τούνελ και μικρά δωμάτια. Η επίσκεψη σε αυτές δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση σε κλειστοφοβικά άτομα. Προτείνεται η ενοικίαση οδηγού.

Ρομαντικές φωτογραφίες στην Love Valley

Φανταζόμαστε ότι θα έχεις και εσύ παρατηρήσει ρομαντικές φωτογραφίες ζευγαριών στα social media από την Καππαδοκία. Ρομαντικές φωτογραφίες με φόντο τα αερόστατα ή φωτογραφίες ζευγαριών με φόντο μια κοιλάδα, που τα χρυσά χρώματα του ήλιου την έχουν αγκαλιάσει.

Μια τέτοια κοιλάδα για ρομαντικές φωτογραφίες- και όχι μόνο- είναι η “κοιλάδα της Αγάπης”. Το όνομά της δεν το πήρε από τα ερωτευμένα ζευγαράκια που την επισκέπτονται, αλλά από το σχήμα των βράχων που έχουν σχήμα φαλλού.

Μπορεί να ακούγεται λίγο αστείο αλλά στην “κοιλάδα της Αγάπης” οι ντόπιοι έχουν κατασκευάσει κούνιες και παγκάκια με σχήμα καρδιάς για να φωτογραφηθείς με το έτερο ήμισυ.

Στην Love Valley ο ήλιος δεν δύει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη αλλά αυτό δεν αλλοιώνει το όμορφο θέαμα που προσφέρει η κοιλάδα και η ενέργεια του τόπου.

Love Valley Cappadocia
Η κοιλάδα της Αγάπης

Ηλιοβασίλεμα στην Red Rose Valley

Εκτός από τη μυστηριώδη αίσθηση, η Καππαδοκία είναι ένα ρομαντικό μέρος καθώς τα ηλιοβασιλέματα στις κοιλάδες της είναι μαγευτικά. Τα παιχνιδίσματα του ήλιου με τους σχηματισμούς των βράχων μας καθήλωσαν.

Η Κόκκινη κοιλάδα ή Red Valley είναι από τα μέρη στην Καππαδοκία που θα δεις τον ήλιο να βασιλεύει με μεγαλοπρέπεια πίσω από κόκκινα βράχια.

Φτάνοντας στην Red Rose Valley θα περπατήσεις μέχρι το χείλος του γκρεμού και η κόκκινη-ροζ κοιλάδα θα βρίσκεται κάτω από τα πόδια σου.

Σε αυτό το πολύ δημοφιλές sunset point, υπάρχουν 2 καφετέριες με καναπέδες και τραπεζάκια ακριβώς στην άκρη του γκρεμού. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τούρκικο τσάι ή κάποιο άλλο αφέψημα. Αλκοόλ δεν πωλείται εκεί.

Καππαδοκία αξιοθέατα. Ηλιοβασίλεμα
Καππαδοκία. Red Rose Valley
Ηλιοβασίλεμα στην Red Rose Valley

Tip: Η είσοδος για την  Red Rose Valley έχει κόστος περίπου 1 ευρώ. Ο κόσμος και τα αυτοκίνητα που μαζεύονται είναι αρκετά. Για να μην μπλοκάρεις στην κίνηση κατά της έξοδο φύγε 5 λεπτά νωρίτερα πριν πέσει τελείως ο ήλιος.

Περίπατος και χαλάρωση στην Ihlara Valley

Όταν μιλάμε για αξιοθέατα στην Καππαδοκία αναγκαστικά η κουβέντα θα πηγαίνει στις κοιλάδες. Αντίθετα από τις υπόλοιπες άνυδρες αλλά εντυπωσιακές βραχώδεις κοιλάδες στην Καππαδοκία, η κοιλάδα της Ihrala είναι ένα καταπράσινο φαράγγι που μέσα του κυλάει ήσυχα ο ποταμός Melendiz.

Το φαράγγι της Ihrala έχει συνολικό μήκος 15 χιλιόμετρα. Ξεκινάει από το χωριό Ihlara (είσοδος για το φαράγγι) και καταλήγει στο χωριό Selime (Σέλμη). Αν σου αρέσει η φύση και πεζοπορία τότε βάλε την η κοιλάδα της Ιχλάρα στο πρόγραμμα σου.

Η διαδρομή είναι πολύ ευχάριστη και βατή. Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Melendiz μέσα από ξύλινα γεφυράκια και καταπράσινα δέντρα. Στη μέση περίπου της διαδρομής, στην στάση Belisırma, υπάρχουν πλωτά εστιατόρια και καφέ για στάση, φαγητό και ξεκούραση.

Η στάση σε αυτά τα πλωτά εστιατόρια είναι επιβεβλημένη.

Η κοιλάδα της Ihrala εκτός από την αναμφισβήτητη φυσική της ομορφιά, αποτελεί μοναδική ιστορική κληρονομιά. Στην κοιλάδα της Ihlara οι πρώτοι Χριστιανοί έχτισαν αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια, γιατί εκεί ήταν αρκετά προστατευμένοι από τις επιδρομές. Πολλές από αυτές τις εκκλησίες είναι επισκέψιμες και “ντυμένες” με χριστιανικές αγιογραφίες.

Ihlara Καππαδοκία. Κοιλάδα
Κοιλάδα Ιχλάρα
Ihlara Valley

Tip 1: Επισκέψου την Ihlara αν έχεις πάνω από 3 μέρες στην Καππαδοκία.

Tip 2: Η κοιλάδα της Ihlara μαζί με την υπόγεια πόλη Derinkuyu συμπεριλαμβάνεται στο Green tour.

Tip 3: Στο σημείο Belisırma (στη μέση της διαδρομής) υπάρχουν ταξί που μπορείς να πάρεις για να επιστρέψεις πίσω στην Ihlara. Κόστος ταξί 5€.

Επίσκεψη στην πρώην ελληνόφωνη Σινασό (Mustafapaşa)

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που ζήσαμε στην Καππαδοκία ήταν η επίσκεψή μας στο χωριό Σινασός. Η Σινασός, το σημερινό Mustafapaşa, είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνόφωνα χωριά στην περιοχή της Καππαδοκίας. 

Αυτή η γραφική κωμόπολη είναι γεμάτη από παλιά ελληνικά αρχοντικά. Θα τα ξεχωρίσεις αμέσως από τα γαλάζια χρώματα και τους ζωγραφισμένους μαιάνδρους στις εισόδους των σπιτιών.

Είχαμε την τύχη να μπούμε μέσα σε μερικά από τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και να μας ξεναγήσουν οι νέοι ιδιοκτήτες τους. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη μυρίζοντας στα βάθη της ανατολής λίγο από Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο καλά διατηρημένα είναι μερικά σπίτια, καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν διατηρήσει έπιπλα της εποχής πριν την ανταλλαγή πληθυσμών. Κάποια αποπνέουν μια μικρή μελαγχολία, επειδή είναι εγκαταλελειμμένα.

The Old Greek House
Παλιό Ελληνικό Αρχοντικό – Asmalı Konak

Στην είσοδο του χωριού ξεχωρίζει η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που χτίστηκε το 1792. Επίσης στο χωριό θα συναντήσεις το Asmalı Konak ή αλλιώς The Old Greek House, μια πρώην ελληνική εξοχική κατοικία. Αυτή, το 1873 χαρίστηκε σε ένα Τούρκο δάσκαλο από τον Έλληνα ιδιοκτήτη Γιώργο Βασίλειο.

Σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο και εστιατόριο. Τα δωμάτια στον 1ο όροφο χρησιμοποιούνται σε γυρίσματα σύγχρονων τουρκικών σειρών.

Σινασός. Εκκλησία
Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης – Σινασός

Tip: Ο πληθυσμός της πριν την ανταλλαγή πληθυσμών Ελλάδας-Τουρκίας ανερχόταν σε περίπου 3.000 Έλληνες και 500 Τούρκους.

Βόλτα στο παραμυθένιο Göreme

Χωρίς αμφιβολία το παραμυθένιο Göreme είναι το πιο ελκυστικό χωριό στην περιοχή της Καππαδοκίας. Το Göreme είναι συνώνυμο της ομορφιάς και της αρμονίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Οι άνθρωποι στο Göreme εξακολουθούν να ζουν μέσα στους βράχους. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι οι βράχοι αυτοί έχουν μετατραπεί σε πολυτελή καταλύματα. 

Στο Göreme δεν συναντήσαμε μόνο καταλύματα μέσα στους βράχους. Είδαμε, επίσης, εστιατόρια και καφέ. Κάποια από αυτά διατηρούν παραμυθένιες ταράτσες με ειδικά φωτογραφικά σποτ. Εκεί μπορείς να βγάλεις τις πολυπόθητες φωτογραφίες με φόντο τα αερόστατα.

Göreme Καππαδοκία
Το παραμυθένιο Göreme

Από την άλλη το πολυφωτογραφημένο Göreme, όπως όλες οι διάσημες περιοχές ανά τον κόσμο, είναι αρκετά τουριστικό και πολύβουο. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει ότι υπάρχουν και μη τουριστικά μέρη, εστιατόρια και καφέ. Θα χρειαστεί να περπατήσεις λίγο πιο μακριά από τον κεντρικό δρόμο του Göreme για να τα ανακαλύψεις.

Το Göreme είναι ότι καλύτερο για απογευματινή βόλτα στα στενά του χωριού και νυχτερινή έξοδο. Δεν θα το προτείναμε για διαμονή. Αν όμως έχετε τη δυνατότητα να μείνετε σε ένα από τα πολυτελή υπόσκαφα ξενοδοχεία με θέα όλο το χωριό τότε “πάμε πάσο”.

Göreme Καππαδοκία
Καππαδοκία Γκιόρεμε

Το κάστρο στο χωριό Uçhisar

Το Uçhisar, μαζί με το Göreme ,είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά στην περιοχή της Καππαδοκίας. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί στο Uçhisar συναντήσαμε το ομορφότερο κάστρο στην Καππαδοκία και απολαύσαμε άλλο ένα ιδιαίτερο ηλιοβασίλεμα.

Το “περίεργο κάστρο” του Uçhisar είναι ένας τεράστιος βράχος με μεγάλες τρύπες. Το κάστρο που κατοικήθηκε κυρίως την βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο είναι επισκέψιμο και μπορείς να ανέβεις -αν έχεις ακόμη δυνάμεις- μέχρι την κορυφή.

Καλή ώρα να βρεθείς στο Uçhisar είναι προς το απόγευμα. Πάρε ένα παγωτό, βρες ένα παγκάκι και απόλαυσε τα χρώματα της κοιλάδας όταν ο ήλιος…”πάει για ύπνο”.

Το χωριό Uçhisar το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για διαμονή. Βρίσκεται μόλις 4χλμ. μακριά από το Göreme κι έχει αρκετά καταλύματα και εστιατόρια.

Αξιοθέατα Καππαδοκία. Χωριό Uçhisar
Το κάστρο του Uçhisar
Uçhisar Καππαδοκία
Ηλιοβασίλεμα στο χωριό Uçhisar

Το γραφικό Ortahişar

Το χωριό Ortahişar είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό χωριό στην Καππαδοκία. Το συγκεκριμένο χωριό μοιάζει αρκετά με το Uçhisar καθώς το κάστρο που “στέκει” εκεί αιώνες τώρα προσομοιάζει αρκετά με αυτό του Uçhisar.

Όπως και τα περισσότερα κάστρα έτσι και αυτό του Ortahışar χρησιμοποιήθηκε για προστασία από τους εισβολείς. Σήμερα η κορυφή του είναι προσβάσιμη και η θέα από ψηλά αποζημιώνει την ανάβαση.

Το χωριό Ortahişar δεν είναι τόσο γνωστό και δημοφιλές όσο το Göreme και το Uçhisar. Το Ortahişar μας θύμισε ένα ήσυχο ελληνικό ορεινό χωριό με την πλατεία του και τους ντόπιους να πίνουν καφέ και να παίζουν τάβλι.

Κάνοντας όμως βόλτα στα στενά του Ortahişar βρεθήκαμε μπροστά σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και βραβευμένα εστιατόρια. Προτείνεται για χαλαρή απογευματινή βόλτα.

Ortahişar Καππαδοκία
Το χωριό Ortahişar
Ortahişar
Ortahişar

Ιππασία με φόντο τα αεροστάτα

Στην Καππαδοκία δεν θα πλήξεις. Είναι μια περιοχή τόσο έντονα τουριστικά ανεπτυγμένη που πολλές φορές απορήσαμε με τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει στον επισκέπτη. Από βόλτα με τα αερόστατα μέχρι φωτογραφίες με vintage αυτοκίνητα και drones.

Μέσα στις πολλές δραστηριότητες που υπάρχουν εμείς επιλέξαμε την ιππασία. Η Καππαδοκία εξάλλου είναι γνωστή για τα όμορφα καππαδοκικά άλογά της.

Μπορείς να επιλέξεις διαδρομές που θα περάσεις μέσα από τις κοιλάδες όπως την Red valley, την Love valley. Υπάρχουν απογευματινές βόλτες για να απολαύσεις τη δύση του ηλίου σαν άλλος Λόρενς την Αραβίας(αν είσαι άντρας!). Αν ψάξεις θα βρεις και πρωινές βόλτες για να φωτογραφηθείς με φόντο τα αερόστατα.

Για να ευχαριστηθείς την βόλτα με τα άλογα, σου προτείνουμε να κάνεις μια καλή έρευνα. Σύγκρινε και επίλεξε την υπηρεσία που πιστεύεις ότι θα ευχαριστηθείς περισσότερο.

Ιππασία στην Καππαδοκία
Καππαδοκία, η χώρα των όμορφων αλόγων
Καππαδοκία. Ιππασία, άλογα
Ιππασία στην Καππαδοκία τις πρώτες πρωινές ώρες

Tip: Το κόστος της ιππασίας κοστίζει 25-30 €/άτομο.

Βόλτα με τα αερόστατα. Η Καππαδοκία κάτω από τα πόδια σου

Αυτό το άρθρο δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα με την διασημότερη εμπειρία της Καππαδοκίας. Την βόλτα με τα αερόστατα. 

Το θέαμα των λαξευμένων βράχων και των κοιλάδων της Καππαδοκίας από ψηλά είναι όνειρο πολλών ταξιδιωτών. Φυσικά ήταν και δικό μας όνειρο, άσχετα αν για λόγους κυρίως οικονομικούς δεν το πραγματοποιήσαμε. Ίσως αυτή η εκκρεμότητα να είναι μια καλή αφορμή για να επιστρέψουμε κάποια στιγμή.

Τα αερόστατα πετούν κάθε μέρα, καιρού επιτρέποντος. Η συννεφιά και ο αέρας συνήθως καθηλώνουν τα αερόστατα στο έδαφος και η πτήση αναβάλλεται μέχρι την επόμενη καλή μέρα.

Η συγκεκριμένη διάσημη δραστηριότητα είναι αρκετά τσουχτερή. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα την εταιρεία, τη διάρκεια πτήσης και τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο καλάθι του αερόστατου.

Αν και οι τιμές στην προ-covid εποχή ήταν υψηλότερες τώρα μια πτήση διάρκειας περίπου 1 ώρας κοστίζει 100-150€/άτομο. Κάποιες γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες που πετούν στον ουρανό της Καππαδοκίας είναι η Butterfly Ballons και η Royal Ballons.

Αερόστατα. Καππαδοκία
Αερόστατα στην Καππαδοκία

Αν σου άρεσε ο οδηγός μας, γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα αξιοθέατα ή τις εμπειρίες σε εντυπωσίασε πιο πολύ.

www.zoudia.gr
(Visited 3.405 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *