Ο “κρυφός παράδεισος” της Κορινθίας | Βίντεο

Υπάρχουν μέρη που θαρρείς ότι η φύση πήρε την παλέτα της και τα ζωγράφισε με τα καλύτερα χρώματα. Μέρη ιδιαίτερα, μικροί παράδεισοι άγριας ομορφιάς πάνω στο ανάγλυφο της γης.

Ένα τέτοιο μέρος είναι η παραλία που βρίσκεται καλά κρυμμένη στα απότομα βράχια του Κορινθιακού κόλπου. Ένα παραδεισένιο τοπίο, δημιούργημα των καταγάλανων νερών και της μοναδικής βραχώδους αψίδας.

Η αψίδα, που μοιάζει αρκετά με το “Γαλάζιο παράθυρο της Μάλτας” -που δυστυχώς κατέρρευσε το 2017 εξαιτίας των δυνατών ανέμων και κυμάτων- είναι το εντυπωσιακό αυτού του καλά κρυμμένου παραδείσου. Για όσους έχουν ταξιδέψει στους Παξούς σίγουρα θα τους θυμίσει την Τρυπητό. Μια παρόμοια αψίδα-βράχο που βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού.

Η συγκεκριμένη παραλία σίγουρα δεν είναι για όλους, αφού η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη. Δεν υπάρχουν πινακίδες και θα χρειαστεί να οδηγήσετε μέσα από χωματόδρομο και να περπατήσετε μέσα από ένα μικρό δάσος. Εκεί ενδέχεται να χάσετε τον προσανατολισμό σας, όπως συνέβη σε εμάς!  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoudia- The Couple Travel Blog (@zoudiagr) στις

Διαβάστε επίσης: Κορινθία 6+1 μη οργανωμένες παραλίες για “ψαγμένους”.

Διαβάστε επίσης: Λουτράκι 6 μοναδικές εμπειρίες για ζευγάρια.

Πολλοί αρέσκονται στο να την κοιτάξουν απλά από ψηλά. Οι τολμηροί, που θα κατεβούν τον απότομο γκρεμό για να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά της, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μια μικρή παραλία αριστερά της αψίδας. 

Η παραλία δεν είναι ορατή αλλά αν περπατήσετε μέσα από τη θάλασσα θα βρεθείτε εκεί. Η μικρή σπηλιά βαθιά στο βράχο έχει ψιλό λευκό χαλίκι και τα νερά γλύφουν ήρεμα την άκρη της παραλίας. Μετά την πεζοπορία στον ήλιο η δροσιά της σπηλιάς είναι αναζωγονητική καθώς ο ήλιος δεν την επισκέπτεται ποτέ.

Απολαύστε το βίντεό μας για τον μικρό παράδεισο του Κορινθιακού

Ο κρυφός παράδεισος της Κορινθίας | Οδηγίες

Δεν δίνουμε αναλυτικές οδηγίες το πως να φτάσετε εκεί γιατί μερικά πράγματα πρέπει να μένουν μακριά από την μαζική επισκεψιμότητα. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον μικρό παράδεισο της Κορινθίας στο διαδίκτυο. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί θυμηθείτε ότι ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ό,τι πιο σημαντικό για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

 

(Visited 3.865 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *