Τα ελληνικά blogs που αγαπάμε.

Ένας blogger πολύ πριν μπει στον θαυμαστό κόσμο του blogging έχει σίγουρα διαβάσει κάποια ελληνικά ή ξένα blogs. Συχνά έχει αντλήσει έμπνευση από αυτά και ίσως έχει οδηγηθεί στο να δημιουργήσει το δικό του. Κάπως έτσι συνέβη και με εμάς. Αρκετό καιρό πριν αρχίσουμε να γράφουμε στο δικό μας ταξιδιωτικό blog, στα www.zoudia.gr, σεργιανούσαμε στον ηλεκτρονικό κόσμο του travel blogging παίρνοντας ιδέες για να διοργανώσουμε τα δικά μας ταξίδια.

Για εμάς, τα καλαίσθητα και χρηστικά σε πληροφορίες blogs είναι πηγή έμπνευσης, ονειροπόλησης, μοιράσματος και ανταλλαγής. Πράγματι,  κυκλοφορεί μια πληθώρα blogs εκεί έξω. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί καταδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για να ακουστεί η “φωνή” του καθενός. Ο γραπτός τρόπος έκφρασης έχει, επίσης, το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι μένει αλώβητος με το πέρασμα του χρόνου.

Έτσι, αν για παράδειγμα ψάχνεις tips για το ταξίδι που θέλεις να κάνεις στο Μαρόκο – ένα ταξίδι που εμείς πραγματοποιήσαμε το 2017- μπορείς με μια επίσκεψη στα zoudia να βρεις το αντίστοιχο υλικό.

Η δεύτερη καραντίνα θέλει καλοπέραση

Στην δεύτερη καραντίνα διαβάζουμε περισσότερο. Και βιβλία αλλά και blogs. Προτιμάμε τα blogs εκείνα που μας γεμίζουν αισιοδοξία, μας δίνουν δύναμη, μας κάνουν να ονειρευόμαστε και μας χαλαρώνουν.

Σε αυτό το άρθρο θα σου πούμε ποια είναι τα αγαπημένα μας ελληνικά blogs και γιατί. Πάρε το καφεδάκι σου και έλα να στα συστήσουμε!

Τα ελληνικά travel blogs που διαβάζουμε φανατικά

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζουμε όσα παραπάνω ταξιδιωτικά άρθρα μπορούμε. Είτε σε μεγάλα ταξιδιωτικά site είτε σε ελληνικά blogs ανθρώπων που ταξιδεύουν και γράφουν τις εμπειρίες τους. Το blog έχει πάντα αυτό το προσωπικό ύφος που το κάνει ξεχωριστό. Μπορεί για παράδειγμα δύο άτομα να έχουν πάει στη Βουδαπέστη αλλά να έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για την πόλη αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση θα μεταφέρουν κι άλλο υλικό στο blog τους.

Η ποικιλομορφία, η διαφορετικότητα και η ανοχή σε αυτήν είναι στοιχεία που προκύπτουν συχνά στον κόσμο του blogging. Άλλωστε, ο (travel) blogger χρειάζεται να είναι ανοιχτός να επικοινωνήσει με άτομα που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις.

Το δικό μας top 3 στο ταξιδιωτικό blogging

1| Thetravellers.gr στην κατηγορία Couple Travel

ελληνικά blogs travel
The travellers | Travel & Lifestyle Blog

Thetravellers είναι o Γιώργος και η Julie. Ξεκίνησαν το blog τους το 2014.  Έχουν στόχο να σε εμπνεύσουν μέσα από τα ταξίδια τους ώστε να οργανώσεις κι εσύ το δικό σου. Έχουν επισκεφτεί πολλά μέρη στην Ελλάδα -την τιμητική τους έχουν τα Ιωάννινα (τόπος καταγωγής και διαμονής τους) και τα Ζαγοροχώρια. Επίσης έχουν πάει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Τουρκία. Έχουμε ξεχωρίσει τα άρθρα τους για τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και το πρόσφατο για την Καππαδοκία στην Τουρκία .

Αγαπάμε αυτό το blog γιατί κάθε φορά νιώθουμε πως ξεφυλλίζουμε ένα ρομαντικό περιοδικό εποχής. Λίγη (ή πολλή!) ρομαντζάδα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, την έχουμε ανάγκη. Δε συμφωνείς;

Info: Με τα παιδιά αυτά πραγματοποιήσαμε από κοινού ταξίδι με τη λήξη της πρώτης καραντίνας στη Λευκάδα. Μέσω της ομάδας Travelvibe, της οποίας είμαστε μέλη, κανονίστηκε να μοιραστούμε για ένα σαββατοκύριακο την βίλλα Villasontheclouds . Στον σύνδεσμο αυτό (https://travelvibe.eu/villas-on-the-clouds-prositi-politelia-stin-leykada/) μπορείτε να διαβάσετε την καταπληκτική εμπειρία μας.

2| Evitatravelstheworld.com στην κατηγορία Solo Travel

ελληνικά blogs solo travel
Evita Travels the World | A girl on the road

H Εβίτα έχει το blog evitatravelstheworld, το οποίο “γεννήθηκε” το 2017. Ήταν μια δύσκολη για εκείνη περίοδο ψυχικά καθώς είχε κρίσεις άγχους και ελαφρά κατάθλιψη. Με τις παροτρύνσεις των φίλων της ξεκίνησε να γράφει για τα ταξίδια που είχε πραγματοποιήσει. Το blogging την βοήθησε να ανακάμψει πολύ ψυχικά. Από το 2020, που το blog κινείται σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, έχει βρει τον εαυτό της. Η Εβίτα είναι πρότυπο γυναίκας που δίνει έμπνευση σε πολλές γυναίκες (και άντρες) να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να υπερβούν τους φόβους τους και να πραγματοποιήσουν ταξίδια μόνοι και στο εξωτερικό.

Η Εβίτα έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Τουρκία (Ασία). Στο blog της θα διαβάσετε πολλές πληροφορίες για την Κέρκυρα (όπου τώρα κατοικεί), για διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κυρίως όμως θα αντλήσετε έμπνευση και θετική ενέργεια. Το τελευταίο της άρθρο “4+1 εμπειρίες που ονειρεύομαι να ζήσω” μας έκανε να αναθεωρήσουμε και να φτιάξουμε από την αρχή τη δική μας bucket list!

Info: Στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας η Εβίτα μας πήρε συνέντευξη σε μια live συζήτηση στο instagram. Μαζί μας εγκαινίασε μια σειρά από live talks σε σχέση με τα ταξίδια, τα όνειρα και τους φόβους.

3| aktravelife.com στην κατηγορία Family Travel

ελληνικά blogs family travel
A&K Travel Life

Ο Κώστας και η Αλυόνα περιγράφουν στο A&K Travelife τις περιπέτειές τους ταξιδεύοντας με ένα παιδί, το μικρό Έκτορα. Η ιστορία τους με τα ταξίδια ξεκινά βέβαια πολλά χρόνια πριν, όταν ταξίδευαν οι δυο τους. Ήδη τότε ο Κώστας μοιραζόταν κάποιες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες (forums). To 2018 το A&K Travelife πήρε την τωρινή του μορφή και αποτελεί τον καλύτερο οδηγό οργάνωσης ταξιδιού με παιδί που ξέρουμε στην Ελλάδα.

Ο Κώστας και η Αλυόνα έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα, στην Αμερική (Κούβα), στην Ασία (Βιετνάμ, Μπαλί, Τουρκία) και στην Ευρώπη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα road trip τους ήταν το οδικό ταξίδι 3 μηνών από την Κρήτη ως την Ισλανδία με τον μόλις 1,5 έτους Έκτορα. Ο Έκτορας μάλιστα έχει και την δική του στήλη στο blog που ονομάζεται “Ο Έκτορας ταξιδεύει”. Σε αυτή τη στήλη μας περιγράφει τα ταξίδια μέσα από τα δικά του μάτια. Ειλικρινά, ένα πολύ όμορφο δώρο των γονιών του σε εκείνον.

Αγαπάμε αυτό το blog γιατί θεωρούμε πως είναι πηγή έμπνευσης για μελλοντικούς και νέους γονείς που αγαπάνε τα ταξίδια. “Nothing is impossible” φαίνεται πως είναι το μότο του Κώστα και της Αλυόνας και εμείς είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Travel Inpiration

4| aroundtheworld Τοπία του κόσμου

Around the World

Υπάρχει ένα ακόμα blog που έχει κλέψει την καρδιά μας. Μπορεί να μην έχει μόνο την προσωπική βιωμένη εμπειρία του ταξιδιού αλλά το https://topiatoukosmou.blogspot.com/ έχει τόσο καλοδουλεμένα ταξιδιωτικά άρθρα με πολλές φωτογραφίες από όλον τον κόσμο που είναι ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να ταξιδέψεις μια βροχερή μέρα μαζί με μια κούπα αχνιστό καφέ.

Η Δώρα ξεκίνησε να γράφει δειλά το μακρινό 2013 όταν δεν είχε ακόμη ιδέα από blogging. Η αγάπη της για το γράψιμο και τα ταξίδια την έκαναν να δημιουργήσει το blog της. Στο blog της θα βρεις ταξιδιωτικά άρθρα που βασίζονται σε έρευνα (αφιερώματα, fun facts, tips), πολλές μικρές συλλογές για διάφορα μέρη της Ελλάδας και άρθρα για προσωπικά ταξίδια, στην κατηγορία “Βeen there”.

Άλλα αγαπημένα ελληνικά blogs

Παρακάτω θα δεις 3 ακόμα blogs που για διαφορετικούς λόγους το καθένα μας εμπνέει και μας κάνει να χαμογελάμε.

5| anthomeli.com Family Lifestyle & Travel Blog

ελληνικά blogs anthomeli
Anthomeli Family Lifestyle & Travel Blog

Για το αγαπημένο μας Ανθομέλι θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά αλλά θα γράψουμε τα πιο σημαντικά. Δημιουργήθηκε το 2011 από τις αδερφές Κατερίνα και Κάλη, όταν το blogging την Ελλάδα ήταν μάλλον σε εμβρυακή μορφή. Με πολλή αγάπη και την υποστήριξη των οικογενειών τους, ειδικά της Μαμάς Μαρίας (η οποία επίσης αρθρογραφεί), οι δυο αδερφές έφεραν νέο αέρα στο διαδικτυακό κόσμο. Παρουσιάζουν μέσα στο blog τους ιδέες για διακόσμηση, για οργάνωση πάρτυ, κατασκευές με παιδιά, βιβλιοπροτάσεις, μαγειρικές, και – για το τέλος το καλύτερο!- ταξίδια.

Το Ανθομέλι συμπίπτει χρονικά με την ηλικία της Μελίτας (της κόρης της Κάλης). Έτσι, σε πολλές αναρτήσεις παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας που μεγαλώνει χτίζοντας όμορφες αναμνήσεις ζωής με το παιδί της. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την οικογένεια της Κατερίνας.

Μας αρέσει ιδιαίτερα το Ανθομέλι γιατί ξεχειλίζει ενθουσιασμό για τη ζωή, ζωντάνια, κέφι και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ξεσηκώσει, ειδικά αν το παρακολουθείς και στα social (Kάλη σ’ αγαπάμε και το ξέρεις!).

Info: Με την Κάλη γνωριστήκαμε όταν ξεκινήσαμε το blog μας, το 2018. “Αφορμή” ήταν το ότι η Κάλη κέρδισε στον διαγωνισμό μας μια κούπα με καλούδια από την Βηρυτό. Το “γλυκό” έδεσε αμέσως και από τότε είμαστε φίλοι και στηρίζουμε αμοιβαία τα blog μας.

6| LitleHopeFlags.com Diary Blog

ελληνικά dairy blog
Little Hope Flags

H Άλκηστη, “μανιακή αρθρογράφος και serial αναγνώστρια” όπως η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της, έγραφε από το 2007. Το 2018 αποφάσισε να δημιουργήσει το LittleHopeFlags ένα ημερολόγιο καταγραφής των σκέψεών της και του ταξιδιού της προς την ενηλικίωση. Τα άρθρα της  έχουν πάντα ένα απόσταγμα σοφίας και ωριμότητας, σχεδόν πρωτόγνωρης για την ηλικία της.

Μοιάζει μια μια σύγχρονη Αμελί στον κόσμο του blogging. Mια Αμελί που ονειρεύεται και ακολουθεί το προσωπικό της φως, δείχνοντας τον δρόμο και στους αναγνώστες της. Τα άρθρα της μπορείς επίσης να τα ακούσεις. Το πολύ επίκαιρο άρθρο που ξεχωρίσαμε “ Τα λιγότερα που είναι περισσότερα”.

 7| Kappaworld.gr Family Diary Blog

KappaWorld ελληνικό blog
KappaWorld Family Dairy Blog

H Kατερίνα ξεκίνησε το blog της κι αυτή αρκετά χρόνια πριν, το 2011. Στο KapaWorld (Κapa aπό Κa Kατερίνα και Pa από Πανταζής) αποτυπώνει την απλή καθημερινότητα της οικογένειάς της, που είναι πλούσια από συναισθήματα και στιγμές. Είναι όλα όσα βλέπει και όσα νιώθει, βλέποντας πίσω και μέσα από αυτά. Το blog της έχει κάτι από γονεϊκότητα, κάτι από φωτογραφία, κάτι από ταξίδια, κάτι από διακόσμηση και κατασκευές, κάτι από φύση, κάτι από Ζωή!

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό blog για πολλούς λόγους για εμάς. Οι βασικοί είναι:

1) Η αγάπη για Ζωή που απεικονίζεται σε κάθε ανάρτηση,

2) Η μεταμορφωτική εμπειρία κάποιων δύσκολων ή τραυματικών εμπειριών

3) Η ομορφιά στην καθημερινότητα μιας οικογένειας. Ίσως το τελευταίο να είναι και το “ατού” του Kapaworld, γιατί μας “διδάσκει” πως μπορούμε να κάνουμε μαγική μια απλή καθημερινή οικογενειακή στιγμή.

H Kατερίνα έχει γράψει επίσης δυο βιβλία : Μικρό Λευκό Κοχύλι (2016) και Ο χάρτινος κύκνος  (2018).

Info: H Ολυμπιάννα γνώρισε την Κατερίνα πρώτη φορά το 2013, σε μια ομιλία με θέμα “Ομιλίες που εμπνέουν” στην Αθήνα. Έκτοτε την ακολουθεί πιστά διαδικτυακά.

Πως να υποστηρίξεις τα δικά σου αγαπημένα ελληνικά blogs

Για το τέλος,  αφού γνώρισες κάποια ή όλα τα παραπάνω blogs, θα θέλαμε να σου πούμε τι μπορείς να κάνεις .

Μοιράσου το (share) Διέδωσέ το. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξεις ότι διάβασες και ότι σου άρεσε το άρθρο από το να το μοιραστείς στους δικούς σου λογαριασμούς στα social media.

Κάνε σχόλιο (comment) Στα περισσότερα blogs υπάρχει ακριβώς κάτω από το άρθρο η φράση  “Άφησε το σχόλιό σου” ή “comment”. Εμείς, όταν βλέπουμε σχόλια κάτω από τα άρθρα, νιώθουμε τη χαρά ενός παιδιού που μόλις του έδωσαν σοκολατάκι. Αλληλεπίδρασε μαζί μας, μας κάνεις χαρούμενους.

Μου αρέσει (like) To απλό, μα καθόλου ταπεινό, Like στα social media είναι κι αυτός ένας τρόπος να δείξεις πως διάβασες ένα άρθρο και σου άρεσε.

Εσάς ποια είναι τα αγαπημένα σας blogs; Θα χαρούμε να μας γράψετε τα σχόλια σας κάτω από αυτό το άρθρο.

www.zoudia.gr

 

(Visited 3.891 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Αλιόνα 19 Δεκεμβρίου, 2020 at 9:25 πμ

  Παρα πολύ ωραίο άρθρο, ευχαριστούμε που μας αναφέρατε, παιδιά! Μας τιμάει πάρα πολύ αυτό =)

  Reply
  1. zoudiagr 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 4:36 μμ

   Μα αφού είστε έμπνευση. Εμείς σας ευχαριστούμε που υπάρχετε στο διαδικτυακό χώρο! Συνεχίστε να μας ταξιδεύετε.

   Reply
 2. Little Hope Flags 19 Δεκεμβρίου, 2020 at 4:38 μμ

  Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ που μας κάνατε αυτή την τιμή! Η περιγραφή σας είναι απλά συγκινητική 🙂

  Reply
  1. zoudiagr 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 4:37 μμ

   Άλκηστη, εμείς ό,τι νiώθουμε λέμε πάντα. Δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε το πολύ ιδαίτερο blog σου στα αγαπημένα μας. Keep it up! 🙂

   Reply
 3. Around the World (Τοπία του Κόσμου) 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 12:38 μμ

  Χαίρομαι που έχετε πιάσει το νόημα του AtW και σας χαρίζει τόση έμπνευση! Αυτός είναι κι ο στόχος κάθε άρθρου άλλωστε! Ευχαριστώ για την αναφορά! Συνεχίστε να μας ταξιδεύετε!

  Reply
  1. zoudiagr 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 4:38 μμ

   Κι εμείς σε ευχαριστούμε με τη σειρά μας Δώρα! Είναι πολύ όμορφο να αντλεί έμπνευση ο ένας ταξιδιώτης από τον άλλο σε κάθε περίπτωση.

   Reply
 4. Εβίτα 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 6:04 μμ

  Αγαπημένα μου πλάσματα σας ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! Το ξέρετε πως είστε απο τους αγαπημένους μου εκει έξω!

  Reply
  1. zoudiagr 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 6:51 μμ

   Αμοιβαία τα αισθήματα Εβίτα μας!!!

   Reply
 5. Thetravellers gr 24 Δεκεμβρίου, 2020 at 11:11 πμ

  Πολύ όμορφο άρθρο παιδιά! Σας υπερ – ευχαριστούμε που μας συμπεριλάβατε σε αυτό. Επίσης πολύ αξιόλογα και ενδιαφέρον είναι και τα υπόλοιπα blogs που και εμείς εννοείτε διαβάζουμε! Τα φιλιά μας αγαπημένοι <3 <3 <3

  Reply
  1. zoudiagr 25 Δεκεμβρίου, 2020 at 2:21 μμ

   Aγαπημένα μας πλάσματα! Χρόνια πολλά με υγεία και χαρές και με το καλό η μπέμπα σας. Χαρήκαμε πάρα πολύ για εσάς. Χαρά μας να σας διαβάζουμε πάντα! 🙂

   Reply
 6. Κάλη 13 Μαΐου, 2021 at 4:32 μμ

  Ρε παιδιά, ρε παιδιά! Το δικό μου το σχόλιο ποτέ δεν δημοσιεύτηκε! Τι να πω για εσάς! Γλυκά μου αστέρια να είστε πάντα ευτυχισμένοι και πραγματικά σας ευχαριστούμε τόσο μα τόσο πολύ για τα υπέροχα λόγια! Μακάρι να ξαναβρεθούμε σύντομα!

  Reply
  1. zoudiagr 14 Μαΐου, 2021 at 3:25 μμ

   Γεια σου Κάλη μας. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι έγινε με το προηγούμενο σου σχόλιο. Όπως και να ‘χει σε ευχαριστούμε για τις ευχές. Να είσαι πάντα δημιουργική. Σίγουρα θα βρεθούμε πάλι. 😉

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *