Η συνεντευξή μας στο sfedona.gr

Πόσα χρόνια είχα να ακούσω την λέξη… ζούδι! Όταν κάπου την πήρε το μάτι μου στο διαδίκτυο, θέλησα να την ακολουθήσω για να με οδηγήσει στην ταξιδιάρικη σελίδα της Ολυμπιάννας και του Τάσου, τα αυτοαποκαλούμενα Ζούδια. Ένα ζευγάρι που ζει στην Κόρινθο και επιθυμεί να γυρίσει τον κόσμο, να συλλέξει εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις, να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και όλα αυτά να τα μοιραστεί μαζί μας, ελπίζοντας να ανοίξει την όρεξη μας για νέα ταξίδια και περιπέτειες.

Μπορεί και αυτό να είναι το αντίδοτο στην απειλή που δέχεται ένα ζευγάρι από την φθορά του χρόνου.

Καλύτερα όμως να αφήσουμε τα ίδια τα zoudia (Τάσο & Ολυμπιάννα) να μας αποκαλυφθούν και να μας αποκαλύψουν …

1. Ποιος από τους δυο σας είναι το πιο μεγάλο πειραχτήρι;

Τάσος: Η ιδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στην Ολυμπιάννα. Ήταν, είναι και θα είναι το γλυκό πειραχτήρι στη σχέση μας. Εξάλλου το προσωνύμιο “ζούδι”, δηλαδή πειραχτήρι, της το έδωσα τους πρώτες μήνες της σχέσης μας, λόγω της παιχνιδιάρικης προσωπικότητας που έχει. Πέντε χρόνια μετά, το ζούδι συνεχίζει να είναι το χαϊδευτικό που χρησιμοποιούμε σαν ζευγάρι.  Έτσι γεννήθηκε και το όνομα του blog μας: zoudia.gr !

2. Πως γεννήθηκε η ιδέα να γίνετε Couple Travel blog;

Τάσος & Ολυμπιάννα: Από τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας μας καταλάβαμε ότι είχαμε μία κοινή αγάπη. Τα ταξίδια. Μέσα από αυτό αυτά, συνειδητοποιήσαμε ότι η σχέση μας δενόταν και ανανεωνόταν ταυτόχρονα. Νιώθαμε ελεύθεροι και χαρούμενοι, αφήνοντας πίσω τις καθημερινές έγνοιες.

Η ιδέα του blog έπεσε στο τραπέζι από την Ολυμπιάννα, στον γυρισμό από το γαμήλιο ταξίδι στο Μαρακές. Έτσι αμέσως μετά, με εντατικούς ρυθμούς, αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το ιστολόγιο. Στόχο έχει να εμπνεύσει άλλα ζευγάρια και μεμονωμένους ανθρώπους να ταξιδέψουν, και συγχρόνως να προσφέρει γνήσιες ταξιδιωτικές πληροφορίες από τα μέρη που έχουμε επισκεφτεί. Επιπρόσθετα, για εμάς το blog έχει και μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Θα λέγαμε ότι είναι το online προσωπικό λεύκωμά μας, που γεμίζει συνέχεια από περιπέτειες και γλυκές αναμνήσεις.

3. Η πιο τρελή περιπέτεια που είχατε μέχρι σήμερα σε κάποιο ταξίδι σας;

Ολυμπιάννα: Στο γαμήλιο ταξίδι μάς στο Μαρακές, ήμασταν βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά, αφού ήταν ήδη οργανωμένο σε μεγάλο βαθμό, από ταξιδιωτικό γραφείο. Έτσι, το πρώτο βράδυ αποφασίσαμε να περιηγηθούμε μόνοι μας, χωρίς οδηγό, στα δαιδαλώδη στενά (souks) της παλιάς πόλης. Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει ήταν ότι δεν υπήρχε σήμανση σε κανένα δρόμο αφενός, και αφετέρου το GPS στο κινητό δεν είχε σήμα. Γρήγορα χαθήκαμε ακολουθώντας κάποιες διαδρομές που δεν κατέληγαν πουθενά. Απελπισμένοι, κάποια στιγμή ακολουθήσαμε ένα νεαρό αγόρι που υποσχέθηκε να μας οδηγήσει πίσω στο ξενοδοχείο μας. Σε όλο το δρόμο ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί πραγματικά δε ξέραμε αν θα καταλήγαμε στο ξενοδοχείο μας ή κάπου αλλού. Τελικά ο “οδηγός” μας αποδείχτηκε αξιόπιστος, πληρώθηκε όμως αδρά για τις “υπηρεσίες’’ του. Αυτή ήταν μια από τις πιο δυσάρεστες και στρεσογόνες εμπειρίες που είχαμε.

“ΖΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ”

4. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που τσακώνεστε όταν ταξιδεύετε;

Τάσος: Σε ένα ταξίδι πίσω από τις όμορφες φωτογραφίες και τα χαμόγελα, υπάρχουν στιγμές κούρασης και εκνευρισμού. Στην καθημερινότητα μου, θα έλεγα ότι είμαι αρκετά χαλαρός τύπος. Στα ταξίδια όμως, επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, θέλω να εξερευνώ όσα περισσότερα πράγματα μπορώ. Αυτό συνεπάγεται πρωινό ξύπνημα, κάτι που δυσκολεύει αρκετά την Ολυμπιάννα. Ε, είναι κάτι τέτοια πρωινά, που όχι μόνο περιμένω να ξυπνήσει αλλά και να πιει οπωσδήποτε τον καφέ της για να λειτουργήσει. Πόσα να αντέξω ο άνθρωπος;;;

Ολυμπιάννα: Καταρχάς απορώ πώς αντέχει ο Τάσος χωρίς πρωινό καφέ! Κατά δεύτερον, εγώ θέλω να κινούμαι σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς στα ταξίδια μας, κάτι που φυσικά εξοργίζει τον Τάσο. Επίσης, έχει την ‘’απαίτηση’’ να θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες για τα μέρη που θα επισκεφτούμε. Συνήθως δε θυμάμαι ούτε τα μισά! Παρόλα αυτά, αυτές οι διαφωνίες είναι το “αλατοπίπερο” στη σχέση μας και στα ταξίδια μας.

4. Ταξιδεύετε πάντα διαβασμένοι και οργανωμένοι ή αφήνετε και κάτι στην τύχη;

Τάσος & Ολυμπιάννα: Πριν ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο, διαβάζουμε άλλους travel bloggers, αγοράζουμε τους κατάλληλους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αυτά, σχεδιάζουμε ένα γενικό πλάνο για το τι πρέπει να δούμε την κάθε μέρα. Βέβαια αυτό δεν είναι δεσμευτικό και αλλάζει ανάλογα τις συνθήκες του ταξιδιού.

Τάσος: Τα περισσότερα από τα παραπάνω τα ετοιμάζω εγώ! Αν περιμέναμε από την Ολυμπιάννα που πάντα “τρέχει” σωθήκαμε!

Ολυμπιάννα: Εγώ βάζω την καλή μου διάθεση και την θετική μου ενέργεια … λίγα είναι;

5. Θα μπορούσατε να γίνετε «επαγγελματίες ταξιδιώτες»,  με μια βαλίτσα μόνιμα στο χέρι;

Τασος & Ολυμπιάννα: Δεν ξέρουμε αν θα το κάναμε για μια ζωή. Ίσως γιατί πιστεύουμε ότι οτιδήποτε γίνεται ψυχαναγκαστικά και σε επαγγελματικό επίπεδο χάνει λίγο από την μαγεία του. Για να είμαστε ειλικρινείς, για κάποιο χρονικό διάστημα σίγουρα θα κάναμε ένα διάλειμμα από τις τωρινές μας δουλειές για να γίνουμε επαγγελματίες ταξιδιώτες. Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Προς στιγμήν το ζούμε και το χαιρόμαστε σε αυτή του τη μορφή.

6. Ένα ταξίδι μπορεί ακόμα και να «σώσει» μια σχέση;

Ολυμπιάννα: Μια σχέση με γερά θεμέλια θεωρώ πώς γενικά εμπλουτίζεται με τα ταξίδια. Απεναντίας, όταν η σχέση έχει αρκετούς τριγμούς ήδη, είναι πιθανό να κλονιστεί περισσότερο, και, τελικά να διαλυθεί.

Ένα ταξίδι επομένως, πιστεύω πώς δε μπορεί να ‘’σώσει’’ μια σχέση, μπορεί όμως να την τεστάρει. Το πρώτο μας κοινό ταξίδι άλλωστε, ήταν ένα γερό ‘’crash-test’’ με αίσιο τέλος.

7. Αν σε ένα ταξίδι μπορούσατε να πάρετε μόνο 3 πράγματα μαζί σας. Ποια θα ήταν αυτά;

Τάσος: Χωρίς το μπουζούκι μου και ένα καλό βιβλίο στην βαλίτσα δεν πάω πουθενά…  Το τρίτο που θα έπαιρνα μαζί μου θα ήταν ένα ταπεράκι γεμάτο με σπανακόπιτα της πεθεράς μου!

Ολυμπιάννα: Θα έπαιρνα μαζί μου σίγουρα το σημειωματάριό μου, στυλό, και το κινητό μου. Όσο για τη σπανακόπιτα… ελπίζω να τη μοιραζόμασταν!

8. Προτείνετε μας τρεις low budget προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

Τάσος & Ολυμπιάννα:  Από low budget ταξίδια εξωτερικού, θα προτείναμε το Βελιγράδι και σίγουρα την Κωνσταντινούπολη. Δύο προορισμοί που έχουμε επισκεφθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Από τη μια, το Βελιγράδι μια όμορφη πόλη με έντονο Ελληνικό ταμπεραμέντο, και από την άλλη, η Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη των Πόλεων. Η δεύτερη, είναι ένας προορισμός πολύ οικονομικός, που εντυπωσιάζει, όποια εποχή και αν βρεθείς εκεί. Τέλος, για να μην αφήσουμε παραπονεμένους τους λάτρεις των εγχώριων προορισμών, από Ελλάδα προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα Τρίκαλα. Μια “Ευρωπαϊκή” πόλη στο κέντρο της χώρας, που διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή Χριστουγέννων. (Και για τους 3 αυτούς προορισμούς έχουμε γράψει αναλυτικά άρθρα στο zoudia.gr !)

9. Σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν αλλά όλο το αναβάλουν, τι θα λέγατε;

Τάσος& Ολυμπιάννα: Το να ταξιδεύεις ουσιαστικά είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Το να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, κουλτούρες, να δοκιμάζεις καινούργιες γεύσεις, το να βγεις έξω από την ασφάλεια της καθημερινότητάς σου είναι σαν να έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία του κόσμου. Χρειάζονται να πούμε και άλλα για να πείσουμε κάποιον να αρχίζει να ταξιδεύει;

10. Τι σας ταξιδεύει όταν είστε home town, στην Κόρινθο;

Τάσος& Ολυμπιάννα: Στον κοινό ελεύθερό μας χρόνο γράφουμε για το blog μας, ακούμε μουσική, μαγειρεύουμε, βλέπουμε ταινίες. Μας αρέσει επίσης να απολαμβάνουμε τον καφέ μας δίπλα στη θάλασσα συντροφιά με ένα καλό βιβλίο. Και τα βιβλία ταξίδια δεν είναι; Για τις εξόδους, εκτός από κοντινές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, προτιμάμε βόλτες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που συνδυάζονται συνήθως με κάποια θεατρική παράσταση.

Η συνεντευξή μας δημοσιεύτηκε στις “28 Οκτωβρίου 2018” από το sfedona.gr !!!

Ευχαριστούμε πολύ την δημοσιογράφο Νάνσυ Γιαννιδάκη

(Visited 237 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *