Ταξίδι στην Αίγυπτο (10 ήμερο πρόγραμμα & οδηγίες)

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Ο μεγαλύτερος αρχαίος πολιτισμός της ανθρωπότητας βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Είναι γεγονός ότι το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι όνειρο ζωής πολλών ταξιδιωτών.

Από τις κλασικές πυραμίδες μέχρι τους ναούς τεραστίων διαστάσεων και τα πολύβουα παζάρια, η Αίγυπτος έχει, πραγματικά, πολλές αρχαίες ιστορίες να σου διηγηθεί.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις οδηγίες αλλά και ένα ολοκληρωμένο 10ήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα με τις κυριότερες στάσεις στη χώρα των Φαραώ. 

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Μόνος ή με οργανωμένο γκρουπ;

Το ταξίδι στην Αίγυπτο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από εμάς. Δε ζητήσαμε τη βοήθεια ταξιδιωτικού γραφείου ούτε σκεφτήκαμε την επιλογή του οργανωμένου ταξιδιού.

Μας αρέσει η ευελιξία και ελευθερία κινήσεων ταξιδεύοντας εκτός ομαδικών ταξιδιών. Και επειδή συνηθίζουμε να ταξιδεύουμε συχνά, ένα οργανωμένο ταξίδι στην Αίγυπτο θα μας κόστιζε ίσως και τα διπλάσια χρήματα.

Βέβαια, το ταξίδι στην Αίγυπτο χωρίς κάποιο οργανωμένο ταξιδιωτικό πακέτο χρειάζεται αρκετό διάβασμα και προετοιμασία. Ταξιδεύοντας μόνος ή μόνη στην Αίγυπτο θα συναντήσεις αρκετές δυσκολίες. Μπορεί να υπάρξουν και στιγμές που το ταξίδι σου θα γίνει και αρκετά σκληρό εξαιτίας των παρενοχλήσεων των ντόπιων.

Σε αυτούς λοιπόν που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο και δεν έχουν κάποια ταξιδιωτική εμπειρία ή δεν έχουν ταξιδέψει σε παρόμοιες χώρες δε θα συνιστούσαμε το μεμονωμένο ταξίδι.

Αν όμως είσαι σαν κι εμάς και δε σε εξιτάρουν τα ομαδικά και τουριστικά γκρουπ υπάρχει λύση. Οργάνωσε το ταξίδι μόνος και κλείσε αρκετούς ντόπιους ξεναγούς. Αν βρεις και ελληνόφωνο ξεναγό ακόμα καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις τις παρενοχλήσεις των επιτήδειων αλλά και την ταλαιπωρία των μετακινήσεων.     

Ταξίδι στην Αίγυπτο | Λούξορ
Αίγυπτος – Λούξορ

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Πόσες μέρες;

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο κανόνας είναι όσες περισσότερες μέρες διαθέσεις για ένα προορισμό τόσο το καλύτερο.

Το δικό μας ταξίδι σχεδιάστηκε με σκοπό να γνωρίσουμε και να ταξιδέψουμε στις μεγαλύτερες και πιο βασικές πόλεις της Αιγύπτου. Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά το Κάιρο, το Ασουάν, και το Λούξορ

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι 10 ημέρες (11 με τη μέρα της επιστροφής) ήταν πραγματικά ιδανικές.

Τώρα αν διαθέτεις λιγότερες μέρες από αυτές (κατανοητό) παρακάτω μπορείς να διαβάσεις-στο τέλος του άρθρου- εναλλακτικές προτάσεις για το ταξίδι σου στην Αίγυπτο.

Ταξίδι στην Αίγυπτο - Νείλος
Αίγυπτος – Νείλος

Ταξίδι στην Αίγυπτο. 10 ήμερο συνοπτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Διεθνή αεροπορική πτήση με Aegean ή Egyptair  Αθήνα → Κάιρο (διάρκεια 1 και 50 λεπτά), εσωτερική πτήση με Egyptair Κάιρο → Ασουάν (διάρκεια 1 και 20λεπτά). Ασουάν

Ημέρα 2η, 3η, 4η: Ασουάν

Ημέρα 5η: Πρωινό τρένο Ασουάν → Λούξορ (διάρκεια 3 ώρες). Λούξορ

Ημέρα 6η: Λούξορ

Ημέρα 7η: Εσωτερική πτήση με Egyptair Λούξορ → Κάιρο ( διάρκεια 1 ώρα και 5 λεπτά). Κάιρο 

Ημέρα 8η: Κάιρο

Ημέρα 9η: Κάιρο

Ημέρα 10η: Μονοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με τρένο ( διάρκεια 2 ώρα και 30 λεπτά χωρίς στάσεις). Αλεξάνδρεια ή άλλη μια μέρα στο Κάιρο

Ημέρα 11η: Πτήση επιστροφής Κάιρο → Αθήνα 

Πάτησε πάνω στο χάρτη για να δεις την πλήρη διαδρομή που ακολουθήσαμε.

Ταξίδι στην Αίγυπτο. 10 ήμερο αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1, 2, 3, 4 – Ασουάν

Ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της Αιγύπτου από το νότο και το διάσημο Ασουάν. Μαζί με την χαλαρή αίσθηση της πόλης, συναντήσαμε και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες (40 – 43 βαθμούς Κελσίου μέσα Απριλίου). Αυτό δυσκόλεψε αρκετά τις μετακινήσεις μας, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Το Ασουάν, όπως και οι πιο γνωστές πόλεις της Αιγύπτου, βρίσκεται χτισμένο στις ακτές του Νείλου, νότια της Αιγύπτου στα σύνορα με το Σουδάν.

Το ενδιαφέρον με το Ασουάν είναι ότι στην περιοχή ζει η φυλή των Νουβίων. Οι Νούβιοι θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους Αιγύπτιους και ζουν νότια της Αιγύπτου. Το μεγαλύτερο μέρος όμως των Νουβίων ζει στο βόρειο Σουδάν.

Υπάρχουν πολλά Νουβικά χωριά που μπορείς να επισκεφτείς. Κάποια τουριστικά και κάποια πραγματικά πιο αυθεντικά. Στα πιο “αυθεντικά” νουβικά χωριά οι ντόπιοι δε θα σου ζητήσουν χρήματα σε κάθε σου βήμα.

Ασουάν ταξίδι στην Αίγυπτο
Αίγυπτος – Ασουάν

Πόσες μέρες να μείνω στο Ασουάν;

Στο Ασουάν είχαμε στη διάθεση μας 3 ολόκληρες ημέρες, κάτι μου μας έκανε να κινηθούμε με πολύ άνεση και χαλαρούς ρυθμούς.

Έχοντας πλέον γνωρίσει την πόλη και τα αξιοθέατά της θα λέγαμε ότι σε 2 ολόκληρες ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) ένας επισκέπτης μπορεί να δει τα βασικά σημεία της πόλης του Ασουάν.

Ασουάν Αίγυπτος
Αίγυπτος – Νουβικό χωριό

Πώς να ταξιδέψω στο Ασουάν;

Την πρώτη μέρα χρειάστηκε να πάρουμε 2 πτήσεις για να προσγειωθούμε στο Ασουάν. Μια διεθνή, μεσημεριανή πτήση Αθήνα → Κάιρο και μια εσωτερική πτήση την ίδια μέρα Κάιρο → Ασουάν. Η πτήση Κάιρο → Ασουάν διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά. Στην ουσία, η πρώτη μας μέρα ξοδεύτηκε στις μετακινήσεις καθώς φτάσαμε στο κατάλυμά μας αργά το βράδυ.

Η δεύτερη επιλογή- αν είσαι στο Κάιρο- είναι να ταξιδέψεις προς το Ασουάν με το τρένο. Το πρωινό τρένο είναι αρκετά φθηνό αλλά το ταξίδι διαρκεί πάνω από 12 ώρες.

Το βραδινό τρένο είναι σαφώς καλύτερη επιλογή καθώς ταξιδεύοντας το βράδυ θα κερδίσεις μια ολόκληρη μέρα και μια επιπλέον διανυκτέρευση.

Το βραδινό τρένο και οι εσωτερικές πτήσεις της Egyptair κοστίζουν σχεδόν τα ίδια χρήματα.

Τι αξίζει να δω στο Ασούαν;

Η παλιά αγορά του Ασουάν (Aswan Souk) – Μια αυθεντική-μη τουριστική αγορά (souk) στο κέντρο της πόλης του Ασουάν.

Επίσκεψη στο Νουβικό χωριό (Nubian Village) – Υπάρχουν αρκετά νουβικά χωριά που μπορείς να επισκεφτείς στο Ασουάν. Το πιο όμορφο αλλά αρκετά τουριστικό είναι το Gharb Seheyl – Nubian Village, νότια του Ασουάν.

Βαρκάδα στο Νείλο με παραδοσιακή Φελούκα (Felucca Nile Cruise) – Από τις όμορφες εμπειρίες που μπορείς να κάνεις στην Αίγυπτο. Προτείνεται κατά τη δύση του ήλιου.

Sofitel Old Cataract – Ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στο Ασουάν με προνομιακή θέα το Νείλο. Εκεί έγραψε η Αγκάθα Κρίστι το μυθιστόρημα “Έγκλημα στο Νείλο”.

Ναός Philae – Ένας από τους μεγαλύτερους ναούς, που βρίσκεται σε ένα νησί λίγο έξω από το Ασουάν.

Άμπου Σίμπελ (Abu Simbel) – Ναός που έχτισε ο Ραμσής Β’ της Αιγύπτου. Θα χρειαστεί να ξυπνήσεις τα ξημερώματα και να ταξιδέψεις 300 χιλιόμετρα νότια, στην έρημο της Αιγύπτου.

Αίγυπτος, Abu Simbel
Abu Simbel
Ταξίδι στην Αίγυπτο. Ασουάν
Αίγυπτος, παλιά αγορά Ασουάν

Ημέρα 5, 6 – Λούξορ

Το Λούξορ βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βόρεια του Ασουάν και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που οι τουρίστες επισκέπτονται την Αίγυπτο.

Το Λούξορ, η πόλη ανοιχτό μουσείο, φιλοξενεί κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Αιγύπτου αλλά και ταφικά μνημεία των σημαντικότερων Φαραώ. Αν θες να μάθεις τι εστί αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε το Λούξορ!

Στο Λούξορ, αντίθετα με το χαοτική αίσθηση του Καΐρου, συναντήσαμε ένα αρκετά χαλαρό κλίμα.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχει μια συμπαθητική παλιά αγορά (El Souk), και δρόμοι χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Βέβαια οι παρενοχλήσεις από τους Αιγύπτιους, όπως και στο Ασουάν, δε λείπουν. Αυτό όμως είναι κάτι που στην Αίγυπτο το αποδέχεσαι ως δεδομένο.

Λούξορ Αίγυπτος
Αίγυπτος Λούξορ

Πώς να ταξιδέψω στο Λούξορ;

Αν ακολουθήσεις το δικό μας πρόγραμμα και το Λούξορ είναι η δεύτερη στάση μετά το Ασουάν, ο καλύτερος και πιο φθηνός τρόπος να μετακινηθείς προς το Λούξορ  είναι το πρωινό τρένο.

Το τρένο κοστίζει μόλις 120 EGP (6€/άτομο) για θέση κλιματιζόμενη πρώτης κατηγορίας. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες.

Αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου στην Αίγυπτο από το Κάιρο τότε θα σου προτείναμε να κλείσεις εσωτερική πτήση για Λούξορ με την Egyptair. Η δεύτερη επιλογή και εδώ είναι το νυχτερινό τρένο.

Πόσες μέρες να μείνω στο Λούξορ;

Το Λούξορ είναι μια σχετική μικρή πόλη. Τα σημεία ενδιαφέροντος είναι χωρισμένα στην ανατολική όχθη (ναοί) και στη δυτική όχθη του Νείλου (ταφικά μνημεία).

Δύο ολόκληρες μέρες θεωρούμε ότι είναι υπέρ αρκετές για να δεις όλα τα αξιοθέατα του Λούξορ. Υπάρχουν τοπικές ξεναγήσεις που σε ξεναγούν σε όλα τα αξιοθέατα της δυτικής και ανατολικής όχθης σε μια μέρα.

Τι να δω στο Λούξορ;

Αγορά του Λούξορ (El Souk Luxor) – Στην καρδιά της πόλης του Λούξορ βρίσκεται η αραβική αγορά του El Souk. Μικρότερη σε διαστάσεις και πιο ήσυχη από την αγορά του Ασουάν. Αν προσπεράσεις το τουριστικό μέρος της αγοράς θα βρεθείς σε πιο local πάγκους. 

Ο ναός του Καρνάκ (Karnak Temple) – Ναός στη ανατολική όχθη του Λούξορ που κόβει την ανάσα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος αρχαίος θρησκευτικός χώρος στον κόσμο. Όπως λένε χρειάστηκαν 2000 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο ναός του Λούξορ (Temple of Luxor) – Ο δεύτερος ναός στην ανατολική όχθη του Λούξορ. Αφιερωμένος στον Βασιλιά των Θεών Αμών Ρα (Amun Ra).

Η κοιλάδα των Βασιλέων (Valleys of Kings) – Βρίσκεται στην δυτική όχθη του Λούξορ. Φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους Φαραώ, ανάμεσα τους και ο διάσημος τάφος του Τουταγχαμών (Tutankhamun).

Ο ναός της Χατσεψτούτ (Hatshepsut Temple) – Ένα από τα πολλά θαύματα του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού. Ο ναός της Χατσεψούτ βρίσκεται και αυτός στη δυτική όχθη του Λούξορ.

Μεντινέτ Χαμπού(Medinet Habu Temple) – Ο νεκρικός ναός του Ραμσή Γ’. Ο τάφος του Ραμσή Γ’ βρίσκεται και αυτός, όπως πολλών άλλων Φαραώ, στην Κοιλάδα των Βασιλέων (Valley of Kings).

Λούξορ, Ναός Καρνάκ
Λούξορ – El Souk

Ημέρα 7, 8, 9 – Κάιρο

Η επίσκεψη στο Κάιρο είναι μια πρόκληση από μόνη της. Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η πιο τρελή και πιο χαοτική που έχουμε συναντήσει. 

Η κίνηση είναι ανυπόφορη, οι οδηγοί με το χέρι κολλημένο στην κόρνα οδηγούν σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι δρόμοι απροσπέλαστοι για τους πεζούς και η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Βέβαια δεν υπάρχει ταξιδιώτης ή ταξιδιωτικό γραφείο που να μην συμπεριλαμβάνει το Κάιρο στο πρόγραμμά του. Ο λόγος; Μα φυσικά οι πυραμίδες της Γκίζας, που βρίσκονται 17 χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο. 

Το Κάιρο θα μπορούσε να ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι μας στην Αίγυπτο ακολουθώντας αντίθετη πορεία. Κάιρο → Λούξορ → Ασουάν.

Συνειδητά όμως επιλέξαμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου σαν τελευταία στάση καθώς γνωρίζαμε, σε ένα βαθμό φυσικά, τις δυσκολίες του Καΐρου.

Κάιρο, Πυραμίδες της Γκίζας

Πόσες μέρες να μείνω στο Κάιρο;

Το Κάιρο είναι μια αρκετά δύσκολη πόλη προς εξερεύνηση.  Οι ρυθμοί της είναι τέτοιοι που στο τέλος της ημέρας θέλεις μόνο το κρεβάτι σου.

Γι’ αυτό πρέπει να κινηθείς έξυπνα και πολύ στοχευμένα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις εκ των προτέρων τι σε ενδιαφέρει να δεις ώστε να μην έχεις περιττές μετακινήσεις.

Τρεις (3) ολόκληρες μέρες είναι ένα πολύ καλό διάστημα για να γνωρίσεις το Κάιρο. Υπολόγισε ότι μπορείς να αφιερώσεις το μεγαλύτερο μέρος μιας μέρας στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Ταξίδι στην Αίγυπτο Κάιρο
Κοπτικό Κάιρο – Κρεμαστή εκκλησία

Τι να δω στο Κάιρο;

Πυραμίδες της Γκίζας (Pyramids of Giza) – Το σύμβολο της Αιγύπτου. Το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που συνεχίζει να υπάρχει.

Η αγορά του Αλ Χαλίλι (Khan el-Khalili bazaar) – Ένα τεράστιο και δαιδαλώδες παζάρι στην περιοχή του Ισλαμικού Καΐρου.

Αιγυπτιακό Μουσείο (Egyptian Museum) – Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία που έχουμε επισκεφτεί.

Κοπτικό Κάιρο (Coptic Cairo) – Η Χριστιανική συνοικία του Καΐρου με την κοπτική Κρεμαστή εκκλησία και την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ζαμαλέκ (Zamalek) – Η πιο χαλαρή περιοχή στο Κάιρο για βόλτα και διασκέδαση τις βραδινές ώρες.

Ισλαμικό Κάιρο (Islamic Cairo) – Η πιο παλιά συνοικία του Καιρου. Τεράστια περιοχή με φτωχικές γειτονιές αλλά και εντυπωσιακά τζαμιά όπως το Sultan Hassan και το Ibn Tulun.

Τουταγχαμών – Αιγυπτιακό μουσείο
Muizz street – Ισλαμικό Κάιρο

Ημέρα 10 – Αλεξάνδρεια (μονοήμερη από Κάιρο)

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού μας στην Αίγυπτο ήταν αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια. Την πόλη που ίδρυσε ο διάσημος Έλληνας στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος.

Στην Αλεξάνδρεια θα γνωρίσεις μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το Κάιρο. Την Αλεξάνδρεια την χαρακτηρίζει ο μεσογειακός αέρας, το μεγάλο παραλιακό μέτωπο και η νόστιμη κουζίνα με θαλασσινά.

Δυστυχώς, λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε στη διάρκεια του ταξιδιού, δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στην πόλη που για 1000 χρόνια ήταν η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Αιγύπτου.

Ίσως αυτή η εκκρεμότητα να είναι και ένας λόγος για να επιστρέψουμε στην Αίγυπτο.

Πώς να πάω στην Αλεξάνδρεια;

Υπάρχουν αρκετές τοπικές οργανωμένες εκδρομές που πραγματοποιούν μονοήμερες εξορμήσεις στην Αλεξάνδρεια. Κάποιες περιλαμβάνουν και ξεναγήσεις.

Η δική μας πρόταση είναι να ταξιδέψεις στην Αλεξάνδρεια με το τρένο. Πάρε το πρωινό τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Καΐρου που πάει απευθείας στην Αλεξάνδρεια χωρίς στάσεις ( 7.00 π.μ. & 8.00 π.μ.) και σε δυόμιση ώρες θα σε φυσάει ο μεσογειακός δροσερός αέρας.

Στην Αλεξάνδρεια υπάρχουν δύο σταθμοί τρένου. Το τρένο από το Κάιρο σταματά πρώτα στο σταθμό Sidi Gaber νότια, κοντά στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξάνδρειας. Αν θες να ξεκινήσεις την εξερεύνηση όμως από το κέντρο της πόλης συνέχισε και κάνε στάση στο κεντρικό σταθμό Misr Station.

Αίγυπτος Αλεξάνδρεια (photo by Flo P unsplash)

Τι να δω στην Αλεξάνδρεια;

Το σπίτι του Καβάφη (Cavafi’s house) – Ο Έλληνας ποιητής Κ. Καφάβης έζησε τα τελευταία του 25 χρόνια στην Αλεξάνδρεια. Το διαμέρισμά του είναι επισκέψιμο και έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexadrina) – Η αρχαία βιβλιοθήκη της πόλης της Αλεξάνδρειας ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου. Σήμερα στη θέση της βρίσκεται η σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Βόλτα και φαγητό στην παραλία της Αλεξάνδρειας – Εκτός από την βόλτα στην παραλία της Αλεξάνδρειας δοκίμασε γευστικά θαλασσινά πιάτα σε πολύ καλές τιμές.

Ταξίδι στην Αίγυπτο: 7ήμερο πρόγραμμα

Αν έχεις 7 ημέρες στην Αίγυπτο μπορείς να ακολουθήσεις το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: Διεθνή αεροπορική πτήση με Aegean ή Egyptair  Αθήνα → Κάιρο (διάρκεια 1 και 50 λεπτά) και εσωτερική πτήση με Egyptair Κάιρο → Λούξορ (διάρκεια 1 και 5 λεπτά). Λούξορ

Ημέρα 2η: Λούξορ

Ημέρα 3η: Εσωτερική πτήση με Egyptair Λούξορ → Κάιρο (διάρκεια 1 και 5 λεπτά). Κάιρο

Ημέρα 4η: Κάιρο

Ημέρα 5η: Κάιρο

Ημέρα 6η: Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια από το Κάιρο με τρένο (2 ώρα και 30 λεπτά). Αλεξάνδρεια ή άλλη μια μέρα στο Κάιρο

Ημέρα 7η: Κάιρο και επιστροφή Αθήνα

Ταξίδι στην Αίγυπτο: 5ήμερο πρόγραμμα

Αν έχεις 5 ημέρες στην Αίγυπτο μπορείς να ακολουθήσεις το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: Διεθνή αεροπορική πτήση με Aegean ή Egyptair  Αθήνα → Κάιρο (διάρκεια 1 και 50 λεπτά). Κάιρο

Ημέρα 2η, 3η: Κάιρο 

Ημέρα 4η: Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια από το Κάιρο με τρένο (2 ώρα και 30 λεπτά). Αλεξάνδρεια ή άλλη μια μέρα στο Κάιρο

Ημέρα 5η: Κάιρο και επιστροφή Αθήνα

Αν σου άρεσε το άρθρο μας άφησε μας ένα σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας ή κοινοποίησέ το στα δικά σου social media.

www.zoudia.gr
(Visited 9.791 times, 1 visits today)

9 Comments

 1. Σωτήρης Δήμκας 22 Ιανουαρίου, 2023 at 9:51 μμ

  Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Είμαστε και εγώ με τη γυναίκα μου λάτρεις των ατομικών εκδρομών. Δεν τα μπορούμε τα γκρουπ…
  Άκουσα ότι θα είχε ενδιαφέρον κάποια επίσκεψη στη Hurghada για κάποια κατάδυση στην Ερυθρά θάλασσα! Έχετε κάτι υπόψη;

  Reply
  1. zoudiagr 23 Ιανουαρίου, 2023 at 6:04 πμ

   Σε ευχαριστούμε πολύ Σωτήρη. Όχι δεν είχαμε ακούσει για επίσκεψη στη Hurghada.

   Reply
 2. Χρηστος 19 Φεβρουαρίου, 2023 at 6:44 πμ

  Παιδια… Μεγαλη ζημια κανατε! Επιστρεψαμε πριν λιγες μερες απο μεξικο και παλι θελουμε να ανοιξουμε φτερα για αιγυπτο. Σοφοτατη η αποφαση του ταξιδευω μονος…
  Συνεχιστε ετσι!!!

  Reply
  1. zoudiagr 19 Φεβρουαρίου, 2023 at 7:21 πμ

   Σε ευχαριστούμε Χρήστο! 🙂
   Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου.

   Reply
 3. markos spanakis 13 Μαΐου, 2023 at 8:17 πμ

  ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΙΥΠΤΟ (10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ) ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΤΙ UBER ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ….

  Reply
  1. zoudiagr 13 Μαΐου, 2023 at 9:15 μμ

   Το Uber είναι μια εφαρμογή στο κινητό που μπορείτε να κατεβάσετε από το playstore.
   Μέσα απ’ αυτή μπορείτε να καλέσετε ταξί. Η εφαρμογή αυτή υπολογίζει τη διαδρομή αλλά και το ακριβές κόστος που θα πληρώσετε.
   Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τα παζάρια και την εξαπάτηση από τυχόν περίεργους ιδιοκτήτες ταξί.
   Ευχόμαστε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο.
   Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

   Reply
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 26 Μαΐου, 2023 at 6:34 μμ

   Να σας απαντήσω εγώ. Το Uber είναι υπηρεσία ταξί που το καλείς μέσω έναρξης τηλεφώνου.πολυ διαδεδομένη στις αραβικές χώρες με προκαθορισμενη τιμή ( πάμφθηνα) οπότε δεν μπλέκεις σε καβγάδες
   Το χρησιμοποίησα με στην Τύνιδα και σωθήκαμε!!!

   Reply
 4. Δημητρης 20 Ιουλίου, 2023 at 12:55 μμ

  Γεια σας και απο εμενα πολυ βοηθητικο το αρθρο σας πραγματικα,γνωριζεται αν υπαχουν και αν ειναι ευκολο να βρεις οργανομενες εκδρομες με ξεναγο απο το καιρο ωστε να εξερευνησεις τις περιοχες? Σας ευχαριστω!

  Reply
  1. zoudiagr 20 Ιουλίου, 2023 at 2:41 μμ

   Καλησπέρα μπορείτε να αναζητήσετε ξεναγήσεις από το site https://www.getyourguide.com/.
   Έχουμε αγοράσει αρκετές ξεναγήσεις από αυτή την πλατφόρμα και έχουμε μείνει αρκετά ικανοποιημένοι.
   Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιοι ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα όπως επίσης στο κατάλυμά σας.
   Όλα τα καταλύματα στην Αίγυπτο συνεργάζονται με ξεναγούς και ταξιδιωτικά γραφεία.
   Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *