Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Αίγυπτο.

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Χρήσιμες συμβουλές και tips για τον ταξίδι σου.

Αίγυπτος, η χώρα των Φαραώ, του επιβλητικού Νείλου και των ατελείωτων παζαριών με τους ντόπιους.

Αν σχεδιάζεις και εσύ να ταξιδέψεις μόνος ή μόνη στη χώρα με τα εντυπωσιακά μνημεία, τότε να είσαι προετοιμασμένος για αρκετό σχεδιασμό και προγραμματισμό από μέρους σου.

Σε αυτό το αυτό το άρθρο θα σου γράψουμε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν επισκεφτείς την Αίγυπτο.

Είναι η Αίγυπτος ασφαλής προορισμός;

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα που στο παρελθόν έχει “ταλαιπωρηθεί” από διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κάιρο αλλά και στη χερσόνησο του Σινά. Αν και τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει μπει στην ήρεμη φάση της, αρκετοί έχουν ενδοιασμούς για να την επισκεφτούν. 

Στην Αίγυπτο θα δεις αρκετή οπλισμένη αστυνόμευση αλλά θα περάσεις και αρκετά checkpoints αποσκευών, κυρίως στα μέρη που υπάρχουν αξιοθέατα. Είναι λογικό, καθώς ο τουρισμός είναι η “βαριά βιομηχανία” της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.

Η αίσθηση όμως που μας άφησε η Αίγυπτος είναι ότι είναι μια ασφαλής χώρα. Δε νιώσαμε απειλή αλλά ούτε φοβηθήκαμε για απώλειες χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων.

Η δική μας συμβουλή: Όταν προγραμματίζεις ένα ταξίδι σε “ταλαιπωρημένες” από τρομοκρατικά χτυπήματα χώρες, όπως η Αίγυπτος, καλό είναι να ενημερώνεσαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ο Ναός του Λούξορ στην Αίγυπτο
Temple of Luxor – O Ναός του Λούξορ

Πότε να επισκεφτώ την Αίγυπτο;

Επισκεφτήκαμε την Αίγυπτο την άνοιξη και συγκεκριμένα στα μέσα Απριλίου. Ο καιρός στο Κάιρο ήταν αρκετά ανεκτός. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν ξεπερνούσε τους 30-32 βαθμούς Κελσίου ενώ το βράδυ δρόσιζε αρκετά.

Όμως στο Ασουάν, στα νότια της Αιγύπτου, ο καιρός ήταν τελείως διαφορετικός. Η θερμοκρασία μέσα στη μέρα ξεπερνούσε πολλές φορές τους 40 βαθμούς, κάτι που έκανε τη κατάσταση ανυπόφορη για εμάς. Πραγματικά δεν περιμέναμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Γενικότερα η Αίγυπτος δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών το διάστημα από Οκτώβριο με Φεβρουάριο. Ο καιρός αυτούς τους μήνες είναι δροσερός και οι μέρες ηλιόλουστες.

Απαγορευτικές είναι οι μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιος – Αύγουστος) καθώς θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον καλοκαιρινό αφρικανικό καύσωνα.

Να αποφύγω να ταξιδέψω στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου (Ramadan);

Το ταξίδι μας στην Αίγυπτο συνέπεσε με τις μέρες του Ραμαζανίου για τους μουσουλμάνους. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί και σε σένα αν ταξιδέψεις άνοιξη στην Αίγυπτο.

Οι πλειονότητα των Αιγυπτίων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας απέχουν από φαγητό και νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τους κάνει λίγο πιο νωθρούς καθώς η έλλειψη τροφής τους εξαντλεί.

Πολλά αιγυπτιακά εστιατόρια παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα ξενοδοχεία αλλά και σε εστιατόρια σε τουριστικές περιοχές δεν θα δυσκολευτείς να βρεις φαγητό.

Η ζωή περνά σε ξέφρενους ρυθμούς το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα. Μετά τις 6:10 μ.μ τελειώνει το ραμαζάνι. Τότε οι ντόπιοι ανακτούν την ενέργεια τους και ξεχύνονται στους δρόμους σα να μην υπάρχει αύριο.

Όλα τα αξιοθέατα και οι ναοί παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια του Ραμαζανίου. Θα λέγαμε πως η  τουριστική δραστηριότητα δεν επηρεάζεται καθόλου.

Επομένως μπορείς να ταξιδέψεις στην Αίγυπτο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Ραμαζάνι και ταξίδι στην Αίγυπτο
Medinet Habu Temple | Luxor

Κάιρο μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο → Κάιρο: Ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος να μετακινηθείς από το διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου προς το κατάλυμά σου (ειδικά όταν φτάσεις από Ελλάδα) είναι μέσω του καταλύματός σου. Τα περισσότερα καταλύματα στο Κάιρο προσφέρουν με πληρωμή την υπηρεσία αυτή. Μπορείς να το κανονίσεις εκ των προτέρων στέλνοντας ένα μέιλ στο στο ξενοδοχείο σου είτε μέσω της πλατφόρμας booking.com, αν έχεις κάνει εκεί την κράτηση.

Η διαδρομή κοστίζει γύρω στα 15$ (12,5€) και θα αποφύγεις την καθυστέρηση και τα παζάρια με τους ντόπιους ιδιοκτήτες ταξί στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά μπορείς να καλέσεις Uber. Το κόστος, από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης με Uber, δε ξεπερνά τα 100 EGP (5€).

Μετακινήσεις μέσα στο Κάιρο: Αν δεν έχεις εγκαταστήσει στο κινητό σου την εφαρμογή Uber ήρθε η ώρα να το κάνεις. Ξέχασε τα παζάρια με τους ντόπιους ιδιοκτήτες ταξί και μετακινήσου αξιόπιστα και φθηνά αποκλειστικά με Uber. Το κόστος των διαδρομών μέσα στο Κάιρο κυμαίνονται από 1 έως 3€.

Κάιρο μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Αίγυπτος

Μετακινήσεις μέσα στη χώρα

Εντός της χώρας, για να μετακινηθείς από πόλη σε πόλη, έχεις ουσιαστικά 2 επιλογές. Είτε μέσω τρένου, είτε μέσω εσωτερικής πτήσης. Μια σχετικά έγκαιρη αναζήτηση στα αεροπορικά δρομολόγια θα κοστίσει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα με το εισιτήριο του νυχτερινού τρένου! Οπότε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα και από το πώς επιθυμείς να μετακινηθείς.

Το δικό μας ταξιδιωτικό πρόγραμμα περιλάμβανε 3 στάσεις στις πιο γνωστές πόλεις της χώρας. Το Ασουάν, το Λούξορ και το Κάιρο. Έτσι, εντός της χώρας συνολικά πήραμε 2 εσωτερικές πτήσεις (Κάιρο- Ασουάν και Λούξορ → Κάιρο)  και ένα τρένο (Ασουάν → Λούξορ με τρεις ώρες διάρκεια περίπου).

Το σιδηροδρομικό – οδικό δίκτυο της χώρας μπορεί να μην είναι το πιο σύγχρονο, μπορέσαμε όμως άνετα να μετακινηθούμε στους προορισμούς που θέλαμε.

Κάιρο – Ασουάν & Κάιρο – Λούξορ: Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της Αιγύπτου από το Ασουάν. Έτσι, βρεθήκαμε στα νότια της χώρας με εσωτερική πτήση της Egyptair (την ίδια μέρα δηλαδή πήραμε 2 πτήσεις Αθήνα-Κάιρο και Κάιρο-Ασουάν) . H αιγυπτιακή αεροπορική πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από Κάιρο προς Ασουάν & Λούξορ και το ανάποδο. 

Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για Ασουάν και είναι ο πιο σύντομος και ξεκούραστος τρόπος να μετακινηθείς μεταξύ Ασουάν και Καΐρου.

Στην πορεία του ταξιδιού χρησιμοποιήσαμε τρένο από το Ασουάν για το Λούξορ. Και τέλος, μεταβήκαμε στο Κάιρο από το Λούξορ με μια εσωτερική πτήση.

Εναλλακτικά, αν σου αρέσουν οι διαδρομές με τρένο, μπορείς να μετακινηθείς από το Λούξορ προς το Κάιρο (και αντίστροφα) με το νυχτερινό τρένο της εταιρείας watania sleeping train.

Εκτός ότι θα εξοικονομήσεις μια διανυκτέρευση, το τρένο ακολουθεί την πορεία του Νείλου κάτι που θα σου προσφέρει όμορφα τοπία και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνας της χώρας. Κατά τη διαδρομή προσφέρεται νυχτερινό γεύμα.

Χρήματα και Συνάλλαγμα

Το νόμισμα που χρησιμοποιούν στην Αίγυπτο είναι η λίρα Αιγύπτου ή αλλιώς Egyptian Pound (EGP). 1 EGP ισοδυναμεί περίπου με 0,05€ (Μάιος 2022) (20 EGP = 1€).

Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούν περισσότερα μετρητά στις συναλλαγές τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει αρκετά μετρητά στην τσέπη σου.

Η πιο συμφέρουσα ισοτιμία για να αλλάξεις τα ευρώ σου σε αιγυπτιακές λίρες είναι το αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο άλλαξε όσο περισσότερα ευρώ μπορείς.

Επίσης στο κέντρο των μεγάλων πόλεων όπως Κάιρο, Ασουάν, Λούξορ θα βρεις αρκετά ανταλλακτήρια για να κάνεις συνάλλαγμα.

Σε ΑΤΜ τραπεζών όπως της Banque du Caire έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις μετρητά σε αιγυπτιακές λίρες (EGP) από την κάρτα σου. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι λιγότερη συμφέρουσα επιλογή καθώς η προμήθεια που παίρνει η τράπεζα είναι αρκετά μεγάλη.

Χρήματα και Συνάλλαγμα στην Αίγυπτο

Πως να βγάλεις βίζα (Visa) για την Αίγυπτο

Για να ταξιδέψει ένας Έλληνας στην Αίγυπτο εκτός από διαβατήριο σε ισχύ χρειάζεται και βίζα (Visa) για την είσοδο στη χώρα. Με τη βίζα που σου εκδίδει το αιγυπτιακό κράτος μπορείς να παραμείνεις 1 μήνα στη χώρα των Φαραώ.

Υπάρχουν 2 τρόποι να αποκτήσεις Visa για την Αίγυπτο. Ο πρώτος είναι online μέσα από το site www.visit-egypt.com. Υπολόγισε ότι η online αίτηση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν ταξιδέψεις.

Ο δεύτερος, πιο εύκολος ίσως τρόπος για πάρεις βίζα για την είσοδο στη χώρα, είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου. Στο αεροδρόμιο, λίγο πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων, υπάρχει ένα γκισέ τράπεζας που μπορείς να αγοράσεις τη βίζα σου. Δίνοντας το διαβατήριο και 25 USD (23,5€ – δέχονται μετρητά σε ευρώ) η βίζα σου θα εκδοθεί άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η βίζα σου θα κολληθεί στο διαβατήριο σου και θα σφραγιστεί κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Παρενόχληση – Φιλοδωρήματα

Στην Αίγυπτο να είσαι έτοιμος για πολλά μα πάρα πολλά φιλοδορώρηματα (tips). Για αυτό φρόντισε το πορτοφόλι σου είναι να είναι γεμάτο με 5 EGP και 10 EGP. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα φιλοδωρήματα είναι μέρος της κουλτούρας των Αιγυπτίων.

Δεν θα πάρεις καμία βοήθεια ή συμβουλή αν δεν πέσει το κατάλληλο “μπαχτσίσι”. Οι Αιγύπτιοι είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν με χαμόγελο με το κατάλληλο αντάλλαγμα.

Η επιμονή να σου πουλήσουν μια υπηρεσία (ταξί, βαρκάδα στο Νείλο, βόλτα με άμαξα) είναι το μελανό σημείο αυτής της χώρας. Η επιμονή και το θράσος τους ήταν αυτό που πολλές φορές μας “έβγαλε από τα ρούχα μας”.

Δυστυχώς ο επισκέπτης-τουρίστας έχει να αντιμετωπίσει την παραβατική επιμονή των ντόπιων σε κάθε του βήμα. Είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορείς να αποφύγεις στην Αίγυπτο.

Η αδιαφορία και το να πεις “la sukran” (όχι, ευχαριστώ) είναι αυτά που μπορείς να εφαρμόσεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση.

Παρενόχληση - Φιλοδωρήματα στην Αίγυπτο
Η αγορά στο Nubian village στο Ασουάν

Φαγητό και τοπικά πιάτα

Αν και λατρεύουμε την ανατολίτικη κουζίνα, το φαγητό στην Αίγυπτο μας απογοήτευσε λιγάκι. Όχι γιατί η κουζίνα τους δεν είναι νόστιμη αλλά γιατί τη βρήκαμε πολύ περιορισμένη.

Τα περισσότερα εστιατόρια που επισκεφτήκαμε προσέφεραν κυρίως tajines-tagines (πήλινα σκεύη με κωνικό καπάκι που μέσα σιγοψήνoυν κρέας, κοτόπουλο και λαχανικά) και ψητά.

Στο Κάιρο όμως βρήκαμε περισσότερες επιλογές για φαγητό και αρκετά νόστιμα street food στέκια.

Ένα από τα παραδοσιακά, νόστιμα, πιάτα της Αιγύπτου που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Koshary. Το Koshary είναι το vegetarian πιάτο που περιέχει ζυμαρικά, ρύζι, καφέ φακές που τα περιχύνεις με ζουμερή σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρεται με ρεβύθια και τηγανητά κρεμμύδια και προφέρει σούπερ ενέργεια. Πραγματικά super food.

Για φαγητό στο χέρι μπορείς να δοκιμάσεις το Shawarma. Αυτό το δημοφιλές street food θα το βρεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες και στη Μέση Ανατολή.

To Shawarma είναι αραβική πίτα ή ψωμί που περιέχει κρέας (κοτόπουλο ή αρνί) που ψήνεται όρθιο σαν τον δικό μας γύρο. Μέσα περιέχει διάφορα καρυκεύματα που δίνουν την ανατολίτικη πινελιά.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και η σούπα μολόχας.

Φαγητό στην Αίγυπτο. Κόσαρι
Koshary | Σούπα μολόχας

Είναι πόσιμο το νερό στην Αίγυπτο;

Κεφάλαιο νερό. Εδώ δώσε προσοχή. Το νερό της Αιγύπτου είναι ακατάλληλο για πόση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού χρησιμοποιούσαμε εμφιαλωμένα νερά ακόμα και για το πλύσιμο των δοντιών. Εφοδιάσου με εμφιαλωμένα νερά από τοπικές αγορές και μικρά μίνι μάρκετ.

Μη πληρώσεις πάνω από 10 EGP για ένα μικρό εμφιαλωμένο νερό. Στα τοπικά καταστήματα η τιμή ενός μικρού εμφιαλωμένου νερού είναι 5 EGP.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην έχεις απρόοπτα με τροφικές δηλητηριάσεις δώσε προσοχή σε τρόφιμα όπως σαλάτες, φρούτα, που μπορεί να έχουν πλυθεί με το νερό της βρύσης. Τέλος, απέφυγε ροφήματα με πάγο. 

Νείλος, Ασουάν Αίγυπτος
Νείλος Ασουάν

Κάρτα SIM

Το έχεις δεδομένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας είναι σημαντικό και αρκετά βοηθητικό. Η διαδικασία του να αποκτήσεις μια SIM κάρτα για internet στην Αίγυπτο είναι πολύ απλή.

Στο αεροδρόμιο διπλά από την παραλαβή των αποσκευών υπάρχει ένα κιόσκι της εταιρείας Orange. Δίνοντας το διαβατήριο μας και 13,5€ αγοράσαμε ένα πακέτο 10GB δεδομένων.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης 400 λεπτά ομιλίας προς αιγυπτιακούς αριθμούς και 20 λεπτά προς διεθνείς αριθμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Καθόλου άσχημα.

Η κάλυψη σε όλη τη χώρα ήταν άψογη με πολύ καλό σήμα.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

Το ταξίδι στην Αίγυπτο μπορεί να γίνει πολύ ακριβό αλλά μπορείς να εξερευνήσεις ολόκληρη τη χώρα με πολύ λίγα χρήματα. Όλα εξαρτώνται από το τι στυλ ταξιδιώτης είσαι. Τι θες να κάνεις, τι επιθυμείς να δεις, σε τι κατάλυμα θα μείνεις, με ποιο μέσο θα μετακινηθείς.

Για παράδειγμα μπορείς να πετάξεις για Λούξορ από Κάιρο με εσωτερική πτήση με 70€ το άτομο. Μπορείς όμως να φτάσεις στο Λούξορ παίρνοντας το πρωινό τρένο (12 ώρες απόσταση) και να πληρώσεις γύρω στα 7€.

Φαγητό – διαμονή: Το φαγητό και η διαμονή είναι πραγματικά φθηνή. Ένα γεύμα για 2 άτομα δε θα ξεπεράσει τα 15€. Η διαμονή σε budget καταλύματα κοστίζει 15€ τη βραδιά. Για ένα μεσαίου budget κατάλυμα θα βρεις τιμές από 35-40€.

Αεροπορικά εισιτήρια: Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κινούνται πάνω κάτω σε στάνταρ επίπεδα. Δε θα βρεις χαμηλές τιμές τύπου 100€ όσο νωρίς και αν θελήσεις να κλείσεις εισιτήρια. Οι τιμές για την πτήση Αθήνα – Κάιρο (aller-retour) κυμαίνονται από 220-300€ το άτομο. Οι εσωτερικές πτήσεις για Ασουάν και Λούξορ 60-70€.

Αυτό που σίγουρα ανεβάζει το budget του ταξιδιού είναι οι ξεναγήσεις στα πάρα πολλά αιγυπτιακά μνημεία της χώρας.

Κάποιες μεταφορές-ξεναγήσεις όπως το Abu Simbel στο Ασουάν, η Κοιλάδα των Βασιλέων στο δυτικό Λούξορ και στις Πυραμίδες της Γκίζας θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένες.

Οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν 50% έκπτωση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, αρκεί να επιδείξουν ευρωπαϊκό φοιτητικό πάσο.

Καρνάκ Λούξορ
Karnak Temple | Luxor

Αν σε βοήθησε το άρθρο μας άφησε μας ένα σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας ή κοινοποίησέ το στα δικά σου social media.

www.zoudia.gr
(Visited 29.445 times, 1 visits today)

28 Comments

 1. βικτωρια 15 Μαΐου, 2022 at 4:13 μμ

  Αχ καθε μερος εχει και τα άσχημά του…δυστυχως εχετε δικιο, φτανεις σε σημειο να πεις αμαν πια! Tι σου κάνει η κουλτούρα…

  Reply
  1. zoudiagr 15 Μαΐου, 2022 at 8:28 μμ

   Δυστυχώς αυτή η κουλτούρα αποθαρρύνει πολλούς ταξιδιώτες να επισκεφτούν ξανά και ξανά μια χώρα με αξεπέραστη ιστορία και μνημεία.

   Reply
 2. Παναγια τσ 15 Σεπτεμβρίου, 2022 at 1:34 μμ

  Η περιγραφή του ταξιδιού σας στην Αίγυπτο κ οι πληροφορίες ήταν κατατοπιστικες.Θα ήθελα να με βοηθήσετε με το κόστος του ταξιδιού και την εύρεση ελληνόφωνων ξεναγό
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Reply
  1. zoudiagr 15 Σεπτεμβρίου, 2022 at 8:50 μμ

   Το συνολικό κόστος του ταξιδιού εξαρτάται από την διάρκεια των ημερών αλλά και τι θέλεις να κάνεις.
   Γενικά η Αίγυπτος δεν είναι ακριβή χώρα. Το φαγητό και οι μετακινήσεις είναι οικονομικά όπως και η διαμονή.
   Δυστυχώς ελληνόφωνο ξεναγό δεν γνωρίζουμε για να σου προτείνουμε. Μπορείς όμως να αναζητήσεις μέσω διαδικτύου.
   Εμείς κλείσαμε κάποια τουρ από το διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας GetyourGuide. Επίσης επιλέξαμε και κάποιες οργανωμένες ξεναγήσεις που προτείνουν τα εκάστοτε καταλύματα. Σχεδόν όλα τα καταλύματα στην Αίγυπτο προσφέρουν αγγλόφωνες ξεναγήσεις σε Λούξορ, Κάιρο, Ασουάν.
   Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

   Reply
  2. Κώστας 7 Ιουλίου, 2023 at 4:16 μμ

   Εξαιρετική η περιγραφή του άρθρου σας!

   Reply
   1. zoudiagr 7 Ιουλίου, 2023 at 6:47 μμ

    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια 🙂

    Reply
 3. ΣΤΕΛΛΑ 16 Σεπτεμβρίου, 2022 at 1:15 μμ

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
  ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ
  ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑ ΚΙΟΛΑΣ

  Reply
  1. zoudiagr 16 Σεπτεμβρίου, 2022 at 2:38 μμ

   Σε ευχαριστούμε πολύ Στέλλα.
   Μπορείς επίσης να διαβάσεις και το άρθρο “Ταξίδι στην Αίγυπτο (10 ήμερο πρόγραμμα & οδηγίες)” στο παρακάτω σύνδεσμο:
   https://www.zoudia.gr/taksidi-egypto-programma-odhgies/

   Reply
 4. Alfred 29 Νοεμβρίου, 2022 at 6:41 μμ

  Απλό και κατατοπιστικό. Τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάϊρο – Αθήνα κυμαίνονται στα 240€. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στα 20€ την ημέρα, Μακριά από Ταξί, μόνο uber, Το παζάρι στις αγορές επιβάλλεται, Η Αλεξάνδρεια και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος για φαγητό υπέροχα, όπως και η Βιβλιοθήκη. 1€=25 λίρες σήμερα. Στις Πυραμίδες μη δεχτείτε καμία προσφορά για ξενάγηση με άμαξα, καμήλα ΄κλπ.

  Reply
 5. Ηλίας 12 Δεκεμβρίου, 2022 at 4:45 μμ

  Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτά ισχύουν, αλλά έχουν γίνει καλύτερα, μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου που κινηθηκα απίστευτα όμορφα χωρίς να με ενόχλησε κάτι

  Reply
 6. ΓΙΑΝΝΗΣ , Ρόδος 13 Δεκεμβρίου, 2022 at 3:07 μμ

  ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ για τον χρονο, τον κόπο και την αναλυσή σας!! Απλο, κατανοητό κ επεξηγηματικό άρθρο!!
  Μονος μου θελω να πάω κ μονος θα κινηθω γενικά
  Αν χρειαζεται κάποια ιδιαιτερη προετοιμασία η φροντιδα, μου λετε
  Καλης Γιορτες με ΥΓΕΙΑ

  Reply
  1. zoudiagr 13 Δεκεμβρίου, 2022 at 3:39 μμ

   Αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις μόνος στην Αίγυπτο θα χρειαστείς καλή οργάνωση.
   Επίσης θα σου συστήναμε να κλείσεις και κάποιους τοπικούς ξεναγούς για να αποφύγεις την ταλαιπωρία των μετακινήσεων αλλά και την παρενόχληση των ντόπιων που είναι αρκετά ενοχλητική.
   Να περάσεις τέλεια Γιάννη.
   Καλές γιορτές και σε σένα!

   Reply
   1. Μιρελλα 15 Σεπτεμβρίου, 2023 at 1:22 μμ

    θα προτινατε καποια εταιρεια με τουρ η καποιον ξεναγο γιατι ειμαστε οικογενεια με 2 κοριτσια 20ετων και εχω φοβηθει λιγο…

    Reply
    1. zoudiagr 16 Σεπτεμβρίου, 2023 at 6:33 πμ

     Γεια σου Μιρέλλα
     Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία σε ταξίδια εκτός Ευρώπης καλύτερα να επιλέξετε ένα ταξιδιωτικό γραφείο που εμπιστεύεστε.
     Η Αίγυπτος είναι μια σύνθετη χώρα που χρειάζεται ξενάγηση από κάποιον που γνωρίζει τη χώρα.
     Προσωπικά ταξιδεύουμε εκτός γκρουπ και έτσι δε μπορούμε να σου προτείνουμε κάποιο.

     Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

     Reply
 7. κατερινα 19 Ιανουαρίου, 2023 at 10:19 πμ

  Θα ηθελα να ρωτησω σε ππια περιοχη προτεινετε για να μεινουμε

  Reply
  1. zoudiagr 19 Ιανουαρίου, 2023 at 11:57 πμ

   Στο Κάιρο μας άρεσε περισσότερο στην περιοχή Zamalek. Το Zamalek είναι μια συνοικία βόρεια στο νησί Gezira. Είναι η πιο ήσυχη και ταυτόχρονα πιο η ζωντανή περιοχή στο Κάιρο. Διάβασε παρακάτω το αναλυτικό μας άρθρο για το Κάιρο.
   https://www.zoudia.gr/kairo-ti-na-kaneis/

   Reply
 8. Αναστάσιος Ζαχαριάδης 3 Ιουνίου, 2023 at 6:46 μμ

  Καταπληκτική δουλειά, να είστε καλά για τις χρήσιμες συμβουλές σας. Ευχαριστούμε πολύ.

  Reply
  1. zoudiagr 5 Ιουνίου, 2023 at 1:13 μμ

   Ευχαριστούμε και εμείς για τα καλά σου λόγια Αναστάση.

   Reply
 9. Φανή 5 Ιουνίου, 2023 at 8:40 πμ

  Εξαιρετικό το άρθρο σας παιδιά, και άκρως βοηθητικό!
  Η απορία μου είναι η εξής μέσα στις πυραμίδες μπορούμε να μπούμε και να περιηγηθούμε; Λέμε να επισκεφτούμε μόνο το Κάιρο, γιατί έχουν λίγες μέρες, ο Νείλος είναι κάτι το ξεχωριστό; πρέπει να κλεισουμε ποταμόπλοιο;
  Και τέλος, υπηρχε εμβολιαστικός έλεγχος; Είναι απαραίτητο για την είσοδο στην χώρα;
  Ευχαριστούμε πάρα πολύ!! Συνεχίστε να μας ταξιδεύευε!!

  Reply
  1. zoudiagr 5 Ιουνίου, 2023 at 1:24 μμ

   Όχι δεν υπάρχει κανένας εμβολιαστικός έλεγχος κατά στην είσοδο στη χώρα της Αιγύπτου.
   Στις πυραμίδες μπορείτε να περιηγηθείτε αν αυτό περιλαμβάνεται στην ξενάγηση σας.
   Αλλά και εκτός οργανωμένης ξενάγησης μπορείτε να μπείτε σε κάποιες πυραμίδες απλά θα πρέπει να εκδώσετε εισιτήριο που θα περιλαμβάνει και είσοδο σε πυραμίδα.
   Υπάρχουν πολλά βαρκάκια κοντά στη γέφυρα Qasr El Nil Bridge που κάνουν βόλτες στον Νείλο. Μπορείτε όμως να κλείσετε βόλτα στο Νείλο και online. Σίγουρα στο κατάλυμά σας θα σας προτείνουν πολλές επιλογές.

   Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

   Reply
 10. νικος 5 Σεπτεμβρίου, 2023 at 3:04 μμ

  εχει σημα ιντερνετ στον νειλο ?

  Reply
 11. νικος 5 Σεπτεμβρίου, 2023 at 3:10 μμ

  εννοω στη κρουαζιερα του νειλου
  θελω να κανω κατι on line πληρωμες, θα μπορεσω να τις κανω?

  Reply
  1. zoudiagr 5 Σεπτεμβρίου, 2023 at 6:07 μμ

   Στο Ασουάν μου κάναμε κάποιες μίνι κρουαζιέρες στο Νείλο δεν είχαμε πρόβλημα με το σήμα.
   Γενικότερα το σήμα στην Αίγυπτο ήταν πολύ καλό σε όλες τις πόλεις που επισκεφτήκαμε.

   Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

   Reply
 12. Billyar 22 Φεβρουαρίου, 2024 at 12:17 μμ

  Εκπληκτικό άρθο, εξαιρετικά κατανοητό και κατατοπιστικό με αρκετές λεπτομέρειες που σου λύνουν τα χέρια.
  Μπράβο παιδιά.

  Reply
  1. zoudiagr 24 Φεβρουαρίου, 2024 at 1:11 μμ

   Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

   Reply
 13. Γιωργος 13 Απριλίου, 2024 at 8:40 μμ

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

  Reply
 14. Γιωργος 13 Απριλίου, 2024 at 8:41 μμ

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες

  Reply
  1. zoudiagr 14 Απριλίου, 2024 at 1:51 μμ

   Ευχαριστούμε πολύ 🙂

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *