Τα ταξιδιωτικά δώρα και οι δυσκολίες του 2021.

2021. Ταξίδια, δυσκολίες και δώρα.

Mια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της και δε το πιστεύουμε ότι είμαστε survivors του Covid-19! Και στην πραγματικότητα αφού το ένα ζούδι κόλλησε και το πέρασε χωρίς συμπτώματα (Τhank God!) .

Aν μας έλεγε κανείς πέρσι τέτοιο καιρό ότι θα πηγαίναμε και εξωτερικό φέτος, μάλλον θα λέγαμε ότι είναι τρελός.

Το 2021 είχαμε σχετικά πεσμένους ταξιδιωτικούς ρυθμούς, εξαιτίας των συνθηκών. Πραγματοποιήσαμε, ωστόσο, ένα dream trip στο εξωτερικό εν μέσω περιορισμών, απαγορεύσεων, φόβων και πολλών ανησυχιών.

Το ευχαριστηθήκαμε και ξαναβρήκαμε τον ταξιδιωτικό μας εαυτό. Τον χάσαμε λίγο μετά, βέβαια, λόγω άλλων συγκυριών αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Το 2021 είχαμε σχετικά πεσμένους ταξιδιωτικούς ρυθμούς. Πραγματοποιήσαμε ωστόσο ένα dream trip στο εξωτερικό.

Οι δυσκολίες και τα δώρα του 2021

Το 2021 χαρακτηρίστηκε (για εμάς τουλάχιστον) από δίπολα αντιθέσεων. Τη μια στιγμή ήμασταν έτοιμοι να “σαλπάρουμε” προς κάθε πιθανή κατεύθυνση, την άλλη οι εξωτερικές συνθήκες επέβαλλαν στασιμότητα, εσωστρέφεια και καρτερικότητα. Στα δύσκολα προστέθηκαν και κάποιες περιπέτειες υγείας και των δυο μας, που ευτυχώς ξεπεράστηκαν ομαλά.

Θα λέγαμε πως όλη τη χρονιά (2021) είχαμε και οι δυο μας έναν εσωτερικό αναβρασμό, που δεν αφορούσε μόνο στα ταξίδια φυσικά. Το σίγουρο είναι πως νιώσαμε στο πετσί μας πως δυο πράγματα είναι τα πιο σημαντικά για εμάς. Αυτά είναι η υγειά μας και η μεταξύ μας αγάπη. Αυτά είναι και θα είναι η αρχή και το τέρμα μας.

Συνειδητοποιήσαμε, επίσης, πως μπορεί ένα χρονικό διάστημα να κάνουμε συνεχόμενα ταξίδια και ένα άλλο να απέχουμε εντελώς από αυτά. Κι ότι αυτό είναι εντάξει.

Πάμε να δούμε τώρα μαζί τις καλύτερες ταξιδιωτικές μας στιγμές για το 2021;

Το 2021 συνειδητοποιήσαμε, πως μπορεί ένα χρονικό διάστημα να κάνουμε συνεχόμενα ταξίδια και ένα άλλο να απέχουμε εντελώς από αυτά.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές στιγμές του 2021

Ζαγοροχώρια | Ιούνιος 2021

Με το που ελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό κανονίσαμε ένα ταξίδι σε προορισμό που είχαμε “σταμπάρει’’ από το φθινόπωρο του 2020.

Τα Ζαγοροχώρια, στην Ήπειρο, ήταν η πρώτη μας φυσιολατρική εξόρμηση, μακριά από τον τόπο κατοικίας μας. Τα 46 παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριουδάκια στο νομό Ιωαννίνων είναι ένας must προορισμός για να βάλεις κι εσύ στη ταξιδιωτική σου λίστα.

Αν θες να ζήσεις νυχτερινά vibes ίσως απογοητευτείς αφού στα Ζαγοροχώρια κυριαρχούν οι χαλαροί και ήσυχοι ρυθμοί χωριού. Τα Ιωάννινα όμως θα σου προσφέρουν αυτή τη χαρά. Ειδικά αν επιλέξεις να μείνεις σε κάποιο από τα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου (πχ το Δίλοφο), που απέχουν περίπου μισή ώρα από τα Ιωάννινα.

Travel tip: Προγραμμάτισε την επίσκεψή σου άνοιξη, φθινόπωρο ή καλοκαίρι αν θες να επισκεφτείς αρκετά χωριά, μιας και το χειμώνα συχνά έχει χιόνι.

Ζαγοροχώρια. Ταξίδια 2021
Ζαγοροχώρια | Ιούνιος 2021

Διάβασε επίσης: 3 ήμερο στα Ζαγοροχώρια. Τι να κάνεις.

Διάβασε επίσης: Δίλοφο: Ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψεις τα Ζαγοροχώρια.

Διάβασε επίσης: Ζαγοροχώρια. 3+1 χωριά “σταρ

Κάρπαθος | Ιούλιος 2021

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που προτιμάμε για να πηγαίνουμε σε κάποιο ελληνικό νησί. Μετά την Αστυπάλαια, που μας έκλεψε πέρσι την καρδιά, συνεχίσαμε την περιήγησή μας στα Δωδεκάνησα με την Κάρπαθο.

Ένα νησί καθόλου τουριστικό, με παρθένα ομορφιά και εκπληκτικές αντιθέσεις. Χωρίζεται στο βόρειο και στο νότιο κομμάτι, με τους ντόπιους να διεκδικούν τα εύσημα για την ομορφιά του τόπου τους, ανάλογα με το που… μένουν!

Το νότιο είναι το πιο τουριστικό κομμάτι κι αποτελεί “βάση” για να εξορμήσεις στις περισσότερες παραλίες του νησιού. Το βόρειο, με σήμα κατατεθέν το χωριό Όλυμπος, συνιστά από μόνο του λόγο για να έρθεις στο νησί.

Κάρπαθος | Ιούλιος 2021

Travel tip: Εννοείται πως θα έρθεις στο νησί το καλοκαίρι για να χαρείς τις, εκπληκτικού κάλλους και βραβευμένες, παραλίες. Δεύτερη προτεινόμενη περίοδος το Πάσχα, που γιορτάζεται με διάφορα δρώμενα στην Όλυμπο.

Travel tip: Θα χρειαστείς αμάξι και… όρεξη για να το γυρίσεις όλο, μιας και οι αποστάσεις είναι μεγάλες!

Διάβασε επίσης: Κάρπαθος: ο οδηγός για τις διακοπές σου.

Καππαδοκία | Αύγουστος 2021

Αν μας ακολουθείς καιρό μάλλον ξέρεις ποιο είναι το κορυφαίο ταξίδι για τα Ζούδια το 2021. Το ταξίδι μας στην Καππαδοκία της Τουρκίας κανονίστηκε τελευταία στιγμή (για τα δεδομένα μας).

Μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις, με την καλύτερη τη θέα με τα αερόστατα να πετούν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας. Η Καππαδοκία δεν είναι φυσικά μόνο τα αερόστατα. Για την ακρίβεια αυτά αποτελούν τη βασική τουριστική ατραξιόν – και όχι άδικα.

Η Καππαδοκία φημίζεται για τους εξωπραγματικούς βραχώδεις σχηματισμούς (γεωμορφολογία), τις υπόγειες πόλεις, τις βυζαντινές εκκλησίες και κυρίως την έντονη ιστορία της με τη μίξη πολιτισμών.

Το ταξίδι μας στην Καππαδοκία θα μας μείνει αξέχαστο και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Εξασκήσαμε επιτέλους τα τούρκικα που μαθαίναμε για 3 ολόκληρα χρόνια!

Travel tip: Όπως στα περισσότερα ταξίδια θα σου προτείνουμε να την επισκεφτείς άνοιξη ή φθινόπωρο, που έχει ευχάριστη θερμοκρασία. Το χειμώνα και το καλοκαίρι στην Καππαδοκία θα συναντήσεις ακραίες θερμοκρασίες.

Καππαδοκία | Αύγουστος 2021

Διάβασε επίσης: Ταξίδι στην Καππαδοκία. Τι πρέπει να γνωρίζεις.

Διάβασε επίσης: Τα μυστηριώδη αξιοθέατα της Καππαδοκίας.

Τι περιμένουμε για τη νέα χρονιά

Για τη νέα χρονιά, ίσως για πρώτη φορά, δεν κάνουμε μεγάλα όνειρα ούτε έχουμε υψηλές ταξιδιωτικές προσδοκίες.

Παρόλο που είμαστε ένθερμοι οπαδοί του ρητού “Dream Big” σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε τη ροή και να εμπιστευτούμε τη συγχρονικότητα.

Ίσως κάνουμε κάποιο (ή κάποια) μεγάλα ταξίδια, ίσως πάλι όχι. Σημασία έχει να πάμε εκεί που θα μας οδηγήσει η καρδιά μας.

Φέτος νιώσαμε στο πετσί μας πως τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς είναι η υγεία και η αγάπη μεταξύ μας.

(Visited 422 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Κατερίνα Β Pause blog 30 Δεκεμβρίου, 2021 at 9:32 μμ

  Αγαπημένοι μου είστε πολύ πολύ τυχεροί που πραγματοποιήσατε αυτά τα ταξίδια και χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε επίγνωση και ευγνωμοσύνη.
  Η υγεία σας και η μεταξύ σας αγάπη είναι ό, τι πολυτιμότερο έχετε.. Και όλα τα άλλα θα έρθουν στο χρόνο τους.
  Μαγικές φωτογραφίες, ταξιδεύαμε νοερά μαζί σας εμείς που δεν μπορούσαμε..
  Εύχομαι το 2022 να σας χαρίσει κι άλλα ταξίδια ζωής!!

  Reply
  1. zoudiagr 5 Ιανουαρίου, 2022 at 9:38 μμ

   Αγαπημένη μας Κατερίνα, σε ευχαριστούμε πολύ για τα γλυκά σου λόγια και τις ευχές!!!!
   Η ίδια η ζωή μας δίνει τα πιο σπουδαία μαθήματα και δε μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι καλό και ίσως και για όποια δυσκολία. Το 2021 ήταν μια χρονιά που τα είχε όλα. Κι όμορφες στιγμές αλλά και αρκετά δύσκολες, για όλους μας.
   Σου ευχόμαστε υγεία, αγάπη, ταξίδια και ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά …και φυσικά να συνεχίσουμε να blogg-άρουμε! πολλά φιλιά

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *