Ένα ιδιαίτερο κατάλυμα μπορεί να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική εμπειρία;

Τα τελευταία χρόνια τα ταξίδια μπήκαν με ένταση και φόρα στην καθημερινότητά μας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που αναζητούμε στο διαδίκτυο όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε είναι το κατάλυμα που θα μείνουμε. Είναι άραγε ένα πιο ιδιαίτερο κατάλυμα από μόνο του ικανό να σου προσφέρει μια υψηλού επιπέδου ταξιδιωτική εμπειρία; H, αντίθετα, έχει μικρή αξία και σημασία έχει μόνο ο ταξιδιωτικός προορισμός;

Τι καταλύματα επιλέγουμε στα ταξίδια μας;

Θα είμαστε, όπως πάντα, ειλικρινείς και ξεκάθαροι μαζί σου. Αν επιλέγαμε να κάνουμε luxurious travelling, δηλαδή ταξίδια με ανέσεις και πολυτέλειες, το πιο πιθανό είναι να είχαμε κάνει μόνο τα μισά (ή ούτε) ταξίδια από όσα έχουμε κάνει ως τώρα. Εμείς αντίθετα επιλέγουμε συνήθως budget (οικονομική) διαμονή, είτε μιλάμε για την Ελλάδα είτε για το εξωτερικό.

Στις περιπτώσεις που συνεργαζόμαστε με καταλύματα, φροντίζουμε να πληρούν τα εξής κριτήρια: ναι είναι καταλύματα προσιτής πολυτέλειας με έμφαση στην καθαριότητα, την άνεση και το ευγενικό προσωπικό.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα λέγαμε όχι σε μια διαμονή πολλών αστέρων. Μάλιστα, είχαμε τη χαρά να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες διαμονής που έκαναν πραγματικά αξέχαστο το ταξίδι μας.

Διαβάστε: Πως να φάτε οικονομικά στα ταξίδια σας

Πως είναι να μένεις σε ένα ιδιαίτερο κατάλυμα;

Οι φορές που έχουμε μείνει σε ένα ξεχωριστό-ιδιαίτερο κατάλυμα είναι μετρημένες. Ωστόσο, με το χέρι στην καρδιά λέμε πως πραγματικά η διαμονή σε ένα εμπνευσμένο κατάλυμα απογείωσε την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Δε ξεχνιέται με τίποτα η διαμονή μας σε riad (βίλλα) στο Μαρακές, η διανυκτέρευση στην έρημο σε luxury camping, λίγο έξω από το Μαρακές και η διαμονή μας στο Καλλίχωρον, στην Αστυπάλαια.

Τι κοινό είχαν αυτές οι διαμονές εκτός από το ότι οι 2 πρώτες αναφέρονται στο ίδιο μέρος; Ότι με ένα ή περισσότερους τρόπους διέγειραν όλες σχεδόν τις αισθήσεις μας.

Μαρακές Riad | Ιδιαίτερο κατάλυμα
Riad Moullaoud | Μαρακές
Ιδιαίτερο κατάλυμα Μαρόκο
Luxury camping | Μαρόκο

Στο Μαρακές τα αρώματα, οι γεύσεις, η αισθητική ήταν από άλλο…πλανήτη και είχαμε την αίσθηση πως ήμασταν πρωταγωνιστές σε ένα παραμύθι. Η φιλοξενία, η περιποίηση και η παροχές υπηρεσιών είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στην Αστυπάλαια, από την άλλη, τα δυο κορίτσια του Καλλίχωρον παρείχαν τον ουρανό με τ’ άστρα θα λέγαμε, χωρίς υπερβολή! Στις ερωτήσεις φίλων και γνωστών για το μέρος που μας έχει μείνει αξέχαστο πάντα φέρνουμε στο νου μας τα παραπάνω. Την απάντησή μας συνοδεύει ένα νοσταλγικό χαμόγελο, ένας αναστεναγμός και οπωσδήποτε η ευχή να ξαναπάμε σύντομα.

Διαβάστε: Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο Μαρακές

Διαβάστε: Μαρόκο. Μια αξέχαστη νύχτα στην έρημο

Αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα για τη διαμονή;

Στην ερώτηση αυτή η απάντηση, όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά υποκειμενική. Θα λέγαμε και Ναι και Όχι. Ναι, γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική σου εμπειρία. Όχι, γιατί μπορεί να βγεις εκτός budget ή να στερηθείς κάτι άλλο στο ταξίδι σου, για παράδειγμα το φαγητό. Κι εδώ είναι θέμα προσωπικών κριτηρίων και εξαρτάται από τι αναζητάς εσύ στο ταξίδι σου.

Αν θέλεις να ζήσεις την περιπέτεια και δεν σε ενδιαφέρει και πολύ που θα μείνεις, γιατί επενδύεις σε εμπειρίες, τότε μάλλον δε χρειάζεται να επενδύσεις σε ακριβή διαμονή.

Αν όμως επιζητάς την χαλάρωση και θέλεις να μείνεις σε ένα πιο ιδιαίτερο κατάλυμα τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσεις χρήματα στη διαμονή.

Η διαμονή σε ένα πολυτελές κατάλυμα μπορεί να βελτιώσει τη σχέση του ζευγαριού;

Είναι η ερώτηση κόλαφος! Στα περισσότερα ζευγάρια θεωρούμε πως έχει τεθεί αυτό το ζήτημα ή τουλάχιστον υπονοηθεί. Ας πάρουμε δεδομένο ότι ένα ζευγάρι έχει παρόμοια γούστα αναφορικά με το που επιθυμεί να μείνει σε ένα ταξίδι (ξενοδοχείο, airbnb, camping κλπ).

Το επόμενο μεγάλο ζήτημα είναι αν θα καταλήξει σε μια budget επιλογή ή σε ένα πιο ακριβό (lux) κατάλυμα αν θέλει να “αναζωπυρώσει” τη σχέση του. Θα σου πούμε μόνο τι έχουμε ζήσει εμπειρικά.

Ξεκινήσαμε τα ταξίδια μας, στην αρχή της σχέσης μας, με εντελώς budget επιλογές και πραγματικά το διασκεδάσαμε! Δεν μας είχε απασχολήσει ιδιαίτερα το να πάμε – τότε- σε ένα πιο ακριβό-ιδιαίτερο κατάλυμα αφού σημασία είχε κυρίως το ταξίδι καθαυτό και το να περνάμε όμορφα σε κάθε νέα περιπέτεια.

Στην πορεία αλλάξαμε ως άνθρωποι, αλλάξαμε ως ταξιδιώτες, άλλαξαν επομένως και οι ανάγκες μας. Ένα πιο προσεγμένο κατάλυμα ήταν συχνά στα σχέδιά μας.

Μάλιστα, παρατηρήσαμε πως δεν ήμασταν έτοιμοι να θυσιάσουμε την άνεση μας απλώς για να πάμε κάπου. Έτσι, το κατάλυμα που επιλέγαμε και επιλέγουμε είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα ιδιαίτερο κατάλυμα μπορεί να αναθερμάνει τη σχέση, ωστόσο δεν είναι η μόνη προϋπόθεση. Αν πραγματικά έχετε ανάγκη να πάτε κάπου με το ταίρι σας μη περιμένετε να έχετε τα τέλεια οικονομικά για να ζήσετε μια ονειρεμένη διαμονή.

Μια ονειρεμένη διαμονή μπορεί να δημιουργηθεί αν υπάρχει κέφι και φαντασία. Τι καλύτερο από μια βραδιά- έκπληξη στο ταίρι σας δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον έναστρο ουρανό!

Με τι κριτήρια να κάνω επιλογή καταλύματος αυτό το καλοκαίρι;

Τα κριτήρια που θα καθορίσουν την επιλογή καταλύματος είναι για εμάς τρία:

  1. Καθαριότητα και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων
  2. Αίσθημα ασφάλειας
  3. Επένδυση στην εμπειρία και το όνειρο.

Για τα δυο πρώτα δε χρειάζονται εξηγήσεις. Το τρίτο κριτήριο αναφέρεται σε κάθε πραγματικό ταξιδιώτη που έχει στερηθεί τα ταξίδια και προσπαθεί να “κερδίσει” τον χαμένο χρόνο. Με άλλα λόγια πιστεύουμε ότι το που θα πάει κανείς αυτό το καλοκαίρι έχει να κάνει με την εμπειρία που θέλει να ζήσει.

Οι δικές μας top εμπειρίες διαμονής στην Ελλάδα:

1| Καλλίχωρον, Αστυπάλαια

Γιατί ήταν εμπειρία διαμονής για εμάς:

Να ξυπνάς και να κοιμάσαι με θέα τη ρομαντική χώρα των Δωδεκανήσων, να τρως πρωινό στο κρεβάτι, να γίνεσαι μια παρέα με όποιον είναι στο νησί, το Καλλίχωρον στην Αστυπάλαια είναι απλά ένας επίγειος παράδεισος for lovers και όχι μόνο!

Διαβάστε: 3 λόγοι που αγαπήσαμε την Αστυπάλαια

2| Armonia Boutique hotel, ορεινή Κορινθία

Γιατί ήταν εμπειρία διαμονής για εμάς:

Πρώτη επαφή με εναλλακτικό τουρισμό (οινογνωσία και πεζοπορία) πρώτη συνεργασία ως zoudia.gr, πρώτη φορά σε ένα ρομαντικό και luxurious κατάλυμα με φινέτσα άλλης εποχής.

Κατάλυμα Κεφαλάρι
Armonia Boutique hotel

Διαβάστε: Αρμονία αισθήσεων στο Κεφαλάρι Κορινθίας

3| Acropolis city view, Αθήνα

Γιατί ήταν εμπειρία διαμονής για εμάς:

Πρώτη βόλτα (στο ιστορικό κέντρο Αθήνας) και διαμονή σε κατάλυμα μετά από πολύμηνη καραντίνα, θέα Ακρόπολη, πρωινό με θέα επίσης την Ακρόπολη, μια τέλεια budget επιλογή για να φορτίσεις μπαταρίες και να απολαύσεις την Αθήνα με τα πόδια!

Οι προτάσεις διαμονής των αναγνωστών μας

Σας ζητήσαμε και μας στείλατε τις δικές σας προτάσεις διαμονής σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Εμείς τις ψάξαμε και ξεχωρίσαμε τις παρακάτω.

Ελλάδα

Ο Φοίβος προτείνει: Hotel Grotta στη Νάξο.

Η Βάνα προτείνει: Κύριμαι στον Γερολιμένα στη Μάνη.

Η Ματίνα προτείνει: Ονειρόπετρα στο Καρπενήσι.

Η Γεωργία προτείνει: Ιμαρέτ στην Καβάλα.

Εξωτερικό

Η Φλώρα προτείνει: Evason – Resorts στο Πουκέτ (Ταϊλάνδη).

Ο Γιώργος προτείνει: Burasari στο Πουκέτ (Ταϊλάνδη).

Ο Γιάννης και η Ανδρομάχη προτείνουν: Casa Sant Roc στο Μεξικό.

(Visited 513 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *